Proceduri în sala de nasteri – Epizitomia

Niciun comentariu la Proceduri în sala de nasteri – Epizitomia

Epiziotomia este o incizie realizata la nivelul pielii dintre partea inferioara a vaginului si anus pentru a largi deschiderea vaginala si a usura nasterea. Multi obstetricieni sunt de parere ca aceasta procedura minimalizeaza ranirea atât a copilului cât si a mamei. Argumentul este ca aceste incizii drepte, chirurgicale se vindeca mult mai bine si provoaca mult mai putina durere decât rupturile neregulate ale pielii la acelasi nivel care pot aparea accidental în timpul nasterii.

Se considera ca epiziotomia este folositoare în unele situatii, însă folosirea de rutina a epiziotomiei nu este necesara si duce la o întârziere a reluarii activitatii sexuale de catre pacienta.

Discutati despre aceasta interventie cu medicul sau cu moasa înainte de nastere astfel încât sa stiti la ce sa va asteptati, să fiţi pregătită.

Partea 2Partea 3

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *