Eu Sunt Jorjette – metafora terapeutica

eu sunt jorjette
2009

Eu sunt picătura de apă ce cutreieră universul, sunt într-o transformare continuă, sunt! Tot universul mă ştie şi-mi spune „fulg de nea”- pentru unii sunt doar o amintire, pentru alţii sunt prezent, pentru unii viitor, iar pentru mine sunt un prezent continuu. Sunt liber să zbor, să cunosc, să mă transform , dar ce vreau eu sa fac?

Să plutesc e visul meu, să explorez şi să descopăr, să nu mă las topit de ceilalţi, să fiu EU. Sunt un fulg de nea colorat- în copilărie eram alb şi mic, până am înţeles că pot fi aşa cum vreau eu-am devenit treptat un fulg de nea colorat- vreau să fiu un fulg de nea CURCUBEU!

Ideile mele se adună aici împreună cu ale voastre pentru a crea un tot, nu pentru a fi judecate. Îi invit aici pe toţi cei care vor să construiască acest puzzle alături de mine, pe cei care vor să schimbe ceva, pe cei care acceptă.

Cei care acceptă prezenţa celuilalt fără cea mai mică judecată, critică şi care au viziunea totală a fiinţei realizate a celuilalt sunt cei care au descoperit ce e iubirea! Scriu aici pentru a pune în comun, pentru a-mi  descoperi potenţialul creator, pentru a evolua si invata alaturi de voi!

Cine sunt eu, Jorjette, in viata de zi cu zi

In viata de zi cu zi sunt un simplu om ca si tine care se pierde in aceasta multime. Mai special este faptul ca am renuntat la viata urbana si am ales o viata mai retrasa, linistita, la tara, intr-un sat alaturi de oameni dragi sufletului meu. Alaturi de natura, redescopar frumusetea si marinimia ei si a vietii in fiecare zi, ma redescopar ca fiinta clipa de clipa.

Dupa absolvirea Faculatatii de psihologie, in urma cu 7 ani mi-am dat seama ca viata de oras nu mai e pentru mine. Crescuta in sanul naturii pana sa incep scoala, pot spune ca aceasta m-a pregatit pentru viata. In copilarie, mi-a fost revelata natura in toata splendoarea ei, motiv pentru care nu mai pot sa o nesocotesc. Bunicul a fost cel care mi-a oferit cunostinte despre o parte din plantele medicinale si din ciupercile comestibile.

Copil fiind, cutreieram dealurile din Bucovina in cautare de flori. Nu eram chiar asa sociabila cu copiii, asa ca preferam natura in locul oamenilor. Eram totusi populara si vorbareata, dar doar cu oamenii mari. In natura eram ascultatoare si deschisa, gata sa zbor ca un fluturas zburdalnic, din floare in floare. Priveam fiecare floare si ma lasam cuprinsa de magia ei. Florile, fiinte minunate, m-au invatat sa le iubesc si sa ma iubesc.

Eu sunt Jorjette

Chiar daca am uitat asta intre timp cand viata m-a luat prin surprindere, luandu-ma departe de ele, dupa ani si ani, am revenit. Acum incerc sa refac legaturile, insa timpul petrecut printre blocurile de ciment si iluzii nu se poate sterge. Amprenta e prezenta si va fi mereu. Eu sunt recunoscatoare insa pentru fiecare experienta, pentru ca toate m-au facut sa fiu ceea ce sunt astazi. Iar astazi sunt o femeie minunata si ma iubesc pentru ceea ce eu sunt intru totul. Am invatat ca nu exista greseli, doar experiente si alegeri. Am invatat ca totul este schimbator si ca nu am de ce sa fiu suparata, trista, ingrijorata. Invat in fiecare zi sa traiesc in regatul plantelor, al zanelor si spiridusilor, al animalelor si al oamenilor .

M-am mutat la tara alaturi de cel care a devenit intre timp sotul meu, un om minunat, drag peste masura sufletului meu. De 7 ani traim si ne bucuram zi de zi unul de altul, de gradina mica si darnica pe care o avem, de 3 pisici minunate, de experiente unice, de oameni simpli si frumosi. Ne minunam de flori noi pe care le descoperim , de insecte nemaivazute si de triluri de pasari. De gusturi si arome, de miresme si privelisti, de apusuri si rasarituri.

Din experientele si cunostintele noastre incercam sa daruim si celor care ne citesc, macar un gram din nebunia si fericirea noastra.

Poze din gradina – Viata la tara

Acestea sunt doar cateva poze din ceea ce inseamna pentru noi viata la tara. Viata este pictata in fiecare clipa, ceea ce inseamna ca totul este trecatr si schimbator de la nu moment la altul. Aceasta continua transformare nu poate fi expusa aici.

Iti multumesc ca esti alaturi de noi si ca ne sustii prin faptul ca ne citesti! Pentru mine inseamna foarte mult sa stiu ca informatiile pe care le oferim ajung acolo unde trebuie!

Vrei să îmi trimiți un email direct? -> Foloseste acest formular de contact

Vrei să fim prieteni pe Facebook? Eu sunt Jorjette

102 comentarii

 1. După cum vezi dragul meu Bogdan, ceea ce faci tu, este încălcasrea Liberului Arbitru. Acum, că ne cunoaştem, pot să îţi spun. Minţi oamenii  cu agregatorul tău, pentru a genera trafic pe propriile situri. Asta, după orice lege, se cheamă înşelăciune. Dacă asta ai învăţat tu la Munay Ki, atunci înseamnă ori că cine te-a învăţat a fost prea slab şi te-a scăpat din mână, ori tu foloseşti cu bună ştiinţă magia pentru a îţi satisfasce interesele personale.  Ţi-am mai atras atenţia asupra unor frecvenţe foarte scăzute din aura ta. Violenţa reacţiilor, confirmă de altfel.
  Tot aşa eram şi eu pe vremuri. Confuz şi vehement.
  Mai lucrează! Şi învaţă să generezi trafic din munca şi valoarea ta. Google, e o sursă secundară pentru un adevărat webmaster. Despre SEO, ai deja mult mai multe de învăţat decât îţi închipui tu în cele mai negre vise ale tale.
  Mult succes în cucerirea ego-ului tău! ;)

 2. No sa stii ca mi`o placut tare mult „descrierea”.Ii foarte faina.T`oi comanda ceva pantru soru`me`….

 3. Am ajuns printr-un link catre un post de-al meu, desi nu il mai vad. Multumesc, oricum, pentru (fostul) ping. Cu bine

 4. Salut Şerban,

  Eu sunt, autorul graficii, Jorjette este autoarea textelor şi a altor câteva chestii de aici. Îţi mulţumesc eu primul (ştiu că şi ea îţi va scrie un comentariu) că ai avut amabilitatea să ne la-şi părerea ta.

  Între programare şi design, am păstrat o legătură, am pus în acelaşi timp în plan şi ideile de a câştiga bănuţi din ce se face aici, am pus chiar accent pe text, mai mult decât se putea face într-o astfel de combinaţie de grafică şi programare, şi aşa a ieşit tema asta, o temă wordpress 100% originală.

  Agregatorul care aduce de pe google vizitatori, este un plugin „inventat” de mine care nu este apreciat, observ eu. El face o treabă destul de simplă, dar pentru trafic şi pentru calitatea conţinutului unui site, e mare. Se numeşte RSS Releated Post, şi îl găseşti chiar pe site-ul oficial wordpress.

  Totuşi, aş fi încântat să iau în considerare părerea ta, de aceea poate binevoieşti a privi în stilul tău, blogul meu personal şi celălalt site a lu jorjette. În ordinea enumerată: https://jorjette.ro/ şi https://jorjette.ro/

 5. Bun găsit!
  Am ajuns aici, urmând un link Google, care făcea referire la o carte a mea:

  Proiectul Ritmuri Interioare | Proiectul Ritmuri Interioare – Blog. Am constatat în practică faptul că aceste etape, reprezintă scheletul,
  jorjette.ro/evenimente/casa-ideala/ – În Cache

  Eram curios să văd cui am atras atenţia…
  Odată ajuns aici însă, constat că e imposibil să ajung la rezumatul furnizat de Google.
  Aşa am constatat că e cam încâlcit sistemul de navigaţie, că funcţia de căutare returnează rezultate bizare…
  DAR! Mi-a plăcut feeling-ul. Îmi place teribil calitatea designului, deşi, ai sacrificat multă funcţionalitate, în favoarea imaginii. Priveşte şi prin prisma unui vizitator ca mine, care vine trimis de Google şi e interesat de conţinut.
  E ceva diferit conţinutul, de design şi imagerie.
  De acord, partea de meşteşugărit, arta, în genere necesită abordare vizuală. Totuşi, când vine vorba de comunicare, textul, când apare, are nevoie de elemente de identificare clare.
  Am petrecut cred peste 2 ore aici. Aş vrea să pot spune că m-am lămutrit cât de cât.
  E un sit foarte bine realizat tehnic şi atât. Cine l-a făcut, ştie programare şi l-a interesat un singur lucru: să faci clic şi să ajungi undeva. Unde? Ce contează! Important e că funcţionează… (Oare? Asta să însemne internetul 2010?)
  E păcat, pentru că există conţinut şi este interesant.
  Dar e prea mare amestecătura.
  E plin netul de scripturi de preluare de conţinut şi aici, cine a proiectat situl a făcut abuz de ele.
  Majoritatea materialeloor valoroase din perspectiva mea, erau adecvate unui blog simplu.
  Aici, e un hibrid de magazin online, portal de ştiri şi galerie foto.
  Unde este personalitatea şi spiritul din titlu?
  Preferam la meniu un link simplu, „blog”. Ca bărbat, ce să fac cu briz-brizurile astea feminine? Web-ul, e un loc de unde vin oameni din toată lumea, cu felurite interese şi preferinţe. Eu, de pildă, am venit din Grecia. Thessaloniki. Mă interesează literatura, muzica bună, spiritualitatea.
  Caută să vezi dincolo de gaşca cu care ai făcut situl. Viziunea asta, a mers cât era pe laptopul programatorului. Acuma, situl este pe web!
  Ţine cont de faptul că un sit complex, are nevoie de un meniu complex, simplu şi foarte clar.
  Ce e aici, e mai curând un CMS prost conceput.
  Am văzut în cei 9 ani de net, peste 50.000 de situri.
  E unul dintre puţinelşe care mi-a măcinat nervii. Am remarcat însă şi frumosul şi am zis „mai caută!”.
  Dar ceri prea mult.
  Regula de bază la orice om care are o imagine clară asupra a ceea ce înseamnă respectul faţă de propriul Timp, este:
  3 + 10 secunde /sit
  Am încălcat-o, pentru că era scris sus: „De la suflet la suflet”.
  Mi-am consumat din timp scriind asta, din acelaşi motiv: „De la suflet la suflet„.
  Simplifică situl. Altfel, degradezi valoarea conţinutului. Textele tale au o valoare de sute de ori mai mare decât experimentul acesta grafic, mult mai potrivit unei firme de web-design, decât ceea ce prezinţi tu aici.
  Dacă situl era de web-design, plecam din primele 2 secunde. Am rămas pentru „De la suflet la suflet„.
  Din păcate, sunt încă ameţit de combinaţia impersonală de exces de programare, de imagini care umplu ecranul şi diluează comunicarea „De la suflet la suflet„.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *