Atât bărbaţii cât şi femeile au un muşchi PC (pubococcigian), care este responsabil pentru sănătatea podelei pelviene. Dar ai încredere în mine când îţi zic că asta nu este singura sa utilitate. Va trebui să menţii acest muşchi în forma maximă cu ajutorul unor exercitii kegel, pentru a vă îmbunătăţi considerabil experienţele sexuale.

Data vitoare când mergi la baie şi începi să urinezi, încearcă să te opreşti brusc. Poţi face asta ? Dacă nu, atunci ar trebui să începi să faci exerciţii cât mai repede pentru a-ţi menţine organul genital in forma maxima.

Încă un test, când ai o erecţie, poţi să strângi din muşchii PC şi să-ţi faci penisul să sară substanţial ? Dacă nu, atunci cred ca ai nevoie de sfatul vis-à-vis de sec pe ziua de azi mai mult decât ai crede…

Ce poate face acest muschi?

Lucrând acest muşchi in mod constant va prelungi durata actului sexual si te va ajuta sa ai orgasme mult mai intense. Unii spun ca tipii cu muşchi Pc sănătoşi pot atârna un prosop lung de erectia lor si sa ridice sau sa coboare erectia lor dupa vointa. Poti folosi deasemeni o batista sau un servetel.

Asa cum exercitarea bicepsilor tai iti va oferi mai multa forta fizica, muschii PC te pot ajuta sa-ti intaresti si sa-ti definesti mai bine erectiile si orgasmele. Dar cum e in cazul tuturor, disciplina este necesara.

Localizează muşchiul PC

După cum am mentionat anterior, oprind urina in procesul de urinare te va ajuta sa determini cand iti folosesti muschiul PC. Incearca sa opresti fluxul urinei de trei ori pentru a fi sigur ca ai inteles unde anume este muschiul localizat. (se afla intre anus si testicule )

Ţine minte un lucru – cu cat muschii tai PC is mai puternici cu atat mai placut va fi actul sexual. Totdeauna incearca sa-ti tii ceilalti muschi relaxati (coapselor, spatelui, abdominali). Aşa că hai să  începem exerciţiile, ok?

Şi unu, şi doi şi trei…

Sunt diferite seturi de exercitii Kegel pe care le poti face. Selecteaza-l pe cel care iti este cel mai potrivit si fa-l in mod constant. Spune-i si prietenei tale sa le faca deasemeni; va avea aceleasi rezultate benefice. Totdeauna tine minte ca va trebui sa-ti mentii ceilalti muschi intr-o stare de relaxare .

Exercitii Kegel pentru El si Pentru Ea

exercitii kegel

Exercitii Kegel – Exerciţiul nr 1

Repede strange din muschiul tau PC si tine-l incordat ptr o perioada de 10 secunde – apoi 10 secunde de pauza. Fă trei seturi , apoi o pauza de 30 de secunde.

Strange si relaxeaza muschiul timp de 5 secunde cu cate 5 secunde de pauză intre exercitii – de 10 ori la rând.

Strange muschiul PC pentru 30 de secunde apoi relaxeaza-l ptr 30 de secunde – de 3 ori la rand. Repeta primul pas si ai terminat pe ziua de azi.

Exercitii Kegel – Exerciţiul 2

Strânge din muşchi şi numără până la 5, apoi relaxează-l. Strânge şi relaxează muşchiul de 10 ori în succesiune rapidă. Repetă de 3 ori.
Strânge si relaxează muşchiul PC în intervale lungi si scurte pana la 10 exercitii pe set. Repetă de 3 ori.

Strânge din muşchi şi ţine-l încordat cât mai mult posibil. Încearcă să ajungi până la 120 de secunde (stai liniştit că sunt numai 2 minute).

Exercitii Kegel – Exerciţiul 3

Strânge din muschi si relaxeaza-l  din nou si din nou. Incepe cu un set de 30 de exercitii, apoi incet incet avansează catre 100 de exercitii pe set.

Strânge cat de tare poti ( incearca sa strangi numai din muschii PC – exista sansa ca la inceput sa nu poti face asta si sa strângi si din anus , nu-i nimic faci cum poti si intr-un final vei ajunge sa poti sa faci exercitiul numai cu muschii PC).

Tine strâns timp de 20 de secunde,apoi pauza de 30 de secunde. Repetă de 5 ori.

Exercitii Kegel – Exerciţiul 4

Pur si simplu strânge si relaxeaza muschiul timp de 2 minute pe zi si usor, usor mareste timpul până ajungi la 20 de minute pe zi cu 3 repetitii. Până la urma vei fi in stare sa faci cel putin 200 de repetitii pe sedinta.

Exercitii Kegel – Exerciţiul 5

Strânge si relaxează muşchiul în succesiune rapidă. Incepe cu 100 de repetitii pe zi si adauga cate 25-50 pe zi, până ajungi la 500 de repetitii pe zi.

Exercitii Kegel – Exerciţiul 6

Strânge lent şi ferm din muşchi, ţine-l încordat câteva secunde apoi îl relaxezi tot încet. Începe cu 50 de repetiţii pe zi şi urcă uşor către 500 de exerciţii pe zi.

Pont : în funcţie de performanţele proprii poţi ridica numărul de exerciţii cât doreşti, poţi chiar lucra muşchiul folosind mai multe tipuri de exerciţii deodată. De exemplu Exercitiul 1,2 si 3. Decizia rămâne la latitudinea ta.

Exercitii Kegel – Oriunde, oricând…

Tine minte un lucru : pentru ca poti face aceste exercitii oriunde si oricand, nu ai absolut nici o scuza sa neglijezi antrenamentul tau. Nimeni nu o sa stie ce faci, decat desigur daca zambesti ca un idiot in timp ce le faci…

Deoarece muşchiul se vindecă rapid, vei incepe sa observi ca ai erectii din ce in ce mai solide si lucrul asta este un plus in sine.

Personal îţi recomand să faci exerciţiile astea în fiecare zi pentru restul vieţii tale. Ai încredere în mine, Heffner nici nu o să se compare cu tine când ai să ajungi la varsta lui. Abilităţile tale sexuale şi controlul tău vor creşte substanţial şi vei descoperi că penisul tău a devenit mai puternic şi mai ferm.

Câteva tehnici sexuale

 1. Odată ce ai început să faci aceste exercitii Kegel vei începe să observi o diferenţă semnificativă, data viitoare când vei face dragoste cu o femeie (poziţia misionar), rămai în ea fără să te mişti. Decât să intri şi să ieşi cum ai face în mod normal, pur şi simplu strânge şi relaxează muşchiul PC.
  Dacă şi-a facut şi ea exercitiile, puteţi să faceţi asta amândoi deodată – şi în timp ce ea îţi va da senzatia că vaginul ei te “îmbraţişează” ea va avea senzaţia că tu îi loveşti uşor punctul G, şi crede-mă că şansele sunt foarte mari că o să vă placă la amândoi senzaţia.
 2. Poţi să-i zici partenerei să strângă din muşchiul PC în timpul actului sexual şi veţi avea senzaţii complet diferite de obicei.
 3. Dacă simţi că ejacularea este iminentă poţi încerca una din următoarele tehnici:
  • iţi relaxezi muşchiul PC şi respiri lent, profund timp de vreo 10 secunde
  • foloseşti trei degete (arătătorul, mijlociul şi inelarul) arătătorul şi inelarul vor delimita punctul G în timp ce apeşi cu degetul mijlociu pe acesta… poţi folosi tehnica când mai ai oleacă şi-ţi vine (sau chiar în timp ce îţi vine – ducând la un orgasm fără ejaculare). Punctul de un milion de dolari (sau punctul G bărbătesc) – e undeva între scrot şi anus …dacă faci aceste exercitii Kegel îl găseşti mult mai uşor… tehnica nu se recomandă a fi folosită prea des…de vreo 2-3 ori pe saptămână maxim…
  • îţi apuci scrotul de la BAZĂ când simţi că mai ai oleacă şi termini cu doua degete (arătătorul şi degetul mare) şi pur şi simplu tragi uşor de el în jos… ejacularea se întârzie.

Efecte secundare temporare a acestor exercitii Kegel

 1. Tendinţa de a urina mai frecvent
 2. O durere uşoară în zona muşchiului Pc, mai degrabă o senzaţie de discomfort care trece dacă faci un masaj uşor în zona respectivă ( apasă uşor, dar ferm când faci masaj)

Acest articol este scris de Radu 1987. Daca ai intrebari pentru el, il gasesti aici.

Share the Love!

123 de comentarii la „Muşchiul Pc, exercitii Kegel pentru el si ea, performanţa sexuală”

 1. Pentru cei interesaţi, am găsit ceva foarte interesant, legat de subiectul dezbătut în acest articol, în cartea lui Richard Alan Miller- „Utilizarea magică şi rituală a plantelor”:

  „Două exerciţii recomandate de John Mumford în Sexual ocultism (Ocultismul sexual) se aplică în yoga tantrică de mii de ani în India şi Orientul Mijlociu. Exerciţiile acestea speciale pot fi un ritual de intensificare a orgasmului.
  EXERCIŢIUL UNU:  pentru controlarea ejaculării şi orgasmului (Muladhara Bandha).
  Exerciţiul presupune o închidere pelviană prin contracţie care începe de la muşchii anali, întinzându-se către organele genitale. Senzaţia concretă a ocluziunii anale este cea pe care o simţiţi la clismă sau când opriţi eliminarea materiilor fecale din intestin. Iată cum procedaţi:
  Aşezaţi-vă drept pe scaun într-o poziţie confortabilă cu palmele pe coapse.
  Concentraţi-vă atenţia în regiunea anală. Începeţi prin a conştientiza scaunul, care exercită o presiune de jos în sus asupra şezutului. Focalizaţi-vă atenţia către anus.
  Umpleţi-vă plămânii pe jumătate cu aer, înghiţiţi şi ţineţi-vă respiraţia.
  Contractaţi încet anusul în timp ce vă opriţi respiraţia. Nu respiraţi.
  Femeile trebuie să-şi întindă regiunea pelviană înainte, de la anus, până simt un spasm distinct în buzele vaginale. Bărbaţii trebuie să-şi întindă pelvisul înainte, de la anus, până simt un impuls clar în testicule.
  Relaxaţi acum total pelvisul. Inspiraţi şi expiraţi adânc.
  Repetaţi de zece ori acest exerciţiu când îl executaţi prima oară. Creşteţi treptat numărul repetiţiilor până la cincizeci de fiecare dată.
  Avantajele exerciţiului sunt următoarele:
  Strânge pereţii vaginali destinşi ai femeii şi reduce tendinţa ejaculării premature la bărbaţi.
  Trimite un flux de sânge în sistemul urogenital.
  Întăreşte muşchii anali, ceea ce previne şi chiar vindecă hemoroizii şi alte afecţiuni anale.
  Trezeşte Muladhara chakra.
  EXERCIŢIUL DOI: Pentru creşterea potenţei erectile şi sensibilitatea clitorică (Vajroli Mudra).
  Acest exerciţiu presupune închiderea sfincterului uretral, cu care opriţi fluxul de urină în mijlocul urinării. Ca un pas preliminar, beţi câteva pahare de apă sau bere pe stomacul gol. Într-o oră goliţi vezica. La urinare exersaţi oprirea şi reţinerea urinei cel puţin de douăsprezece ori în timp ce se goleşte vezica. Iată cum procedaţi:
  Aşezaţi-vă drept într-o poziţie confortabilă, cu palmele pe coapse.
  Concentraţi-vă atenţia asupra sfincterului uretral. Acesta se află sub clitoris la femei şi la baza penisului la bărbaţi.
  Umpleţi-vă plămânii pe jumătate cu aer, înghiţiţi şi ţineţi-vă respiraţia.
  Contractaţi orificiul uretral exact cum aţi opri urinarea. În acelaşi timp apăsaţi partea de jos a abdomenului ca şi cum aţi încerca să absorbiţi organele genitale în pelvis. Relaxaţi-vă şi repetaţi exerciţiul câr de mult posibil, în timp ce vă ţineţi respiraţia. Lăsaţi excitaţia sexuală să aibă loc.
  Opriţi contracţia, relaxaţi abdomenul, inspiraţi şi apoi expiraţi adânc.
  Femeia poate verifica dacă execută corect exerciţiul introducând unul sau două degete în vagin în timpul derulării acestuia. La o executare corectă, contracţiile determină vaginul să strângă degetele.
  Bărbatul poate executa exerciţiul stând gol în faţa oglinzii, uitându-se dacă capul penisului se mişcă sau se ridică uşor la fiecare contracţie.
  Avantajele exerciţiului sunt următoarele:
  Dezvoltă sensibilitatea clitorisului la femei şi potenţa erectilă la bărbaţi.
  Trimite un flux sanguin în sistemul urogenital.
  Întăreşte sfincterul uretral, vindecând incontinenţa urinară.
  Trezeşte Svadhisthana chakra.
  Muladhara Bandha trebuie urmată de Vajroli Mudra în fiecare zi, începând cu zece exerciţii din fiecare. Adăugaţi încă cinci exerciţii zilnic în fiecare săptămână, până ajungeţi la şaizeci pe zi.
  Aceste exerciţii dezvoltă capacitatea de presiune pelviană la bărbaţi şi captivitatea pelviană la femei, lucru care măreşte sensibilitatea şi controlul ambelor sexe în timpul relaţiei sexuale.

  ATENŢIE ! Consumul abuziv de cafeină pe perioade lungi poate reduce funcţiunea sexuală. Poate cauza şi nervozitate, insomnie şi dependenţă.”

 2. Radu1987

  AKR intreaba-ti toate prietenele daca ar avea de ales intre jucaria aia si sec mai slab + o mangaiere ce ar alege? (adica o prezenta masculina). Apropo te-ai apucat o data de facut Kegel ?

 3. AKR

  Salut baieti si fete su cine o mai fi pe aici :). De ce sa ne rupem kreierii cum sa tinem noi mai mult?!?? Ia uite ce s-a scos pe piatza …Durex Play O a fost creat si testat de catre femei pentru femei, folosind o combinatie unica de ingrediente pentru a stimula, a creste placerea si a induce unul dintre cele mai intense orgasme pe care le-ati experimentat pana acum.Poate fi utilizat cu sau fara partener sau impreuna cu jucarii sexuale.

  Un prieten a incercat cu prietena si a spuis ca i-au trebut 2 minute :))) … asta macar sa ne mai recapatam fortzele in creieri… costa 60 RON

  1. Interesant! Probabil în viitorul apropiat nici nu o să mai avem nevoie de parteneri, o să-i ţinem lângă noi doar de design (glumesc :)).

 4. Radu1987

  Mi-am dat id-ul.  Daca vrei sa vb da-mi add.

 5. AKR

  Salut Radu,

  :)) pentru mine 20-30 minute este idealul fata de ce zici tu una mica… ( nu ma consider inferior dar asta este) . Defineste acea relaxare a ta, cum o faci ? Ce faci tu ca sa te relaxezi, la mine ca si la altii, atunci cand am bagat-o in cateva secunde…. bubui …
  asteptam cu urechile ciulite :)
  merci

 6. Radu1987

  Dupa o perioada lunga de absenta am revenit pe blogul aceste …ia sa vedem …
  AKR si DAN in primul rand renuntati la prostii de genu medicamente – astea nu rezolva problema de la radacina. 

  Ejacularea precoce este un simptom nu problema in sine – voi sunteti stresati de ideea ca terminati prea repede, ca nu va satisfaceti partenera , ca o sa va lase partenera in cazul in care nu o satisfaceti si sa nu mai zic nu va simtiti barbati pe de-antregul cand nu reusiti sa o duceti in culmi. Problema in sine este STRESUL si simptomul care il urmeaza este ejacularea precoce.

  Kegel a mers pentru mine foarte bine – daca esti sensibil o sa te ajute sa lungesti partida mult si bine dar asta nu inseamna ca o sa te faca un amant bun. Poti sa futi si 10 ore  – asta nu inseamna ca esti bun in pat. Cateodata si o partida de 20-30 de minute – „una mica ” e buna atata timp cat nevoile ambilor parteneri sunt satisfacute… Rezultatul cand m-am apucat de Kegel s-a vazut in cateva zile (in jur de 5-6 zile) dar de la om la om poate sa difere. Ce am inteles din comenturile voastre este ca voi nu va mai bucurati de act – e vorba doar de performanta si nu de comfort si placere.

  Ps Daca vreti sa incercati exercitii Kegel va recomand sa le faceti ZILNIC. De la o zi la alta cresteti nr exercitiilor. Cand ajungi in act fa cum simti tu ca e mai bine – eu ma relaxez si imi trece orice tensiune si pot continua cat vreau – de la o vreme termin chiar foarte greu… Ar fi bine sa bagati de seama ca asta e doar primul pas. Alt aspect de luat in vedere este COMUNICAREA. Comunicarea este cel mai important lucru intr-o relatie, indiferent daca e doar sexuala sau mai mult.
  Totusi sunt si alte aspecte care contribuie enorm la performanta (un cuvant ridicol pentru ca actul in sine nu este o competitie – este o oportunitate de a te simti bine cu persoana de langa tine)
  Sunt foarte multe femei care petrec ani la randul langa barbati care nu le-au satisfacut niciodata si nici macar nu si-au dat silinta. Va felicit pentru ca incercati! Sunt FOARTE putini barbati care isi dau silinta sa invete sa fie buni in pat si din cate vad voi faceti parte din categoria asta.

  Daca sunteti dornici sa invatati fundamentele unei relatii sexuale de succes va recomand materialele lui David Shade. (carti si seminarii audio – sunt in engleza si probabil se gasesc de downlodat).
  Sau eventual ma putet contacta la bad3000ro@yahoo.com  va rog sa va anuntati cine sunteti cand imi dati add pe mess!

  Pss Psihologul nu e acelasi cu sexologul. Cu toate ca psihologul are si el un habar acolo sexologul e „meseter” in domeniul asta.

 7. Da, interesant, numai că se aplică cu 2 ore înainte de sex. Da, problema se poate rezolva şi aşa pentru o perioadă de timp, dar la un moment dat trebuie scoasă din rădăcină…în timp, nu brusc. Aceasta este o soluţie de moment, măcar pentru a recupera puţin din încrederea în propria persoană.

 8. O scurgere destul de pronunţată, nu a fost cu jet pentru că el era înăuntru…nu mi-a făcut nimic anume, adică nimic special…în timpul actului sexual nu trebuie să te gândeşti la act, la ce anume trebuie şi cum să faci, la faptul dacă îi place sau nu, dacă te iubeşte sau nu- trebuie să te detaşezi total de gânduri şi să fii doar acolo ca să se poată crea acea uniune între cei doi parteneri. Chiar dacă partenera nu face acest lucru, e suficient să o faci tu, pentru că dacă te simţi bine există şanse mai mari ca şi ea să se simtă bine.

 9. AKR

  Si a fost asa ca la barbati? cu jet? sau doar ai simtit o scurgere… mai stii ce ti-a facut?

 10. Da, o singură dată. A fost o experienţă interesantă. Mă simţeam extraordinar! Amândoi ne simţeam foarte bine. Însă nu am stat să mă gândesc la ce anume se întâmplă, pur şi simplu m-am bucurat de moment.

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *