Experienţa cantitativă în percepţia extrasenzorială

2 comentarii la Experienţa cantitativă în percepţia extrasenzorială

Pentru a pune în evidenţă existenţa percepţiei extrasenzoriale, pe de o parte, şi, pe de alta, cea a psihokineziei, Joseph Banks se înhăma, începând cu 1927, la o treabă gigantică: să utilizeze metodele statistice şi calculul probabilităţilor. Pentru ESP (clarviziune, telepatie, retrocogniţie şi precogniţie) alegerea se îndreaptă spre un joc de cărţi numit Zener, iar pentru fenomenele PK el a avut ideea să recurgă la zaruri.Pentru a depista percepţia extrasenzorială (dar şi pentru psihokinezie) se lucrează cu serii foarte mari – bunăoară, 50 000 de încercări.

Întrucât, după cum se ştie, pentru numerele mari, posibilitatea medie de întâlniri cauzate doar de hazard este de cinci din douăzeci şi cinci (cărţile Zener), putem să notăm distanţa datorată intervenţiei factorului „psi”. În ciuda meritelor sale, metoda cantitativă este lentă şi greoaie.

De Bogdan Cristescu

Ii place web-ul, gradinaritul si viata de la tara. O iubeste pe Jorjette si vrea sa devina cel mai cunoscut om de pe pamant. Are ambitii si nu renunta prea usor! Considera ca "orice" poate aduce/genera mai mult "orice"! Si are si solutia! Scopul este intentia si increderea! 1+1+1+1=mai multi de 1

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *