Cuprins
Ficatei de pui cu ceapa este o reteta simpla, usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina in familie. Aceasta nu este o reteta pe care sa o servesti unor invitati speciali, doar daca asortezi ficateii cu ceva mai exotic, mai special decat cartofii.
Secret pentru ficatei de pui fragezi
Legat de ficatei imi amintesc si acum prima lectie invatata de prepararea lor – sa nu adaugi sare decat la final, chiar si direct in farfurie, pentru ca altfel se fac prea tari, si nu fragezi si gustosi cum ar trebui.
Ingrediente necesare pentru ficatei de pui cu ceapa – 5 portii:
- 500 gr ficatei de pui
- 1 ceapa mare
- 1/2 lgt cimbru
- 1/2 fir rozmarin
- 1/2 lgt piper
- 1 lgt boia
- sare
- 40 gr unt
- 2 linguri ulei
- lapte
- patrunjel
Cum se prepara ficatei de pui cu ceapa – reteta pas cu pas
Se spala bine ficateii. Se acopera cu lapte si se lasa asa timp de 30 minute.
Intr-o tigaie topiti untul si adaugati uleiul. Taiati ceapa marunt si caliti-o pana se inmoaie.
Scurgeti ficateii de lapte, lasati-i putin pe un servet si puneti-i peste ceapa. Lasati sa se prajeasca pana se rumenesc usor, cca 3 minute. Intoarceti-i unul cate unul si lasati-i sa se prajeasca si pe cealalta parte 3 min.
Umpleti o cana cu apa si dizolvati in ea condimentele: boia, cimbru, piper, rozmarin … tocate marunt. Turnati apa peste ficatei. Lasati sa fiarba la foc mediu 10 – 15 min. La final puteti adauga putina sare, sau presarati peste, direct in farfurie.
Reteta de ficatei de pui cu ceapa poate fi servita cu mamaliguta alaturi de niste cartofi prajiti cu o salata de rosii sau de legume, sau cu un piure de cartofi preparat cu lapte, smantana si unt. Daca va place, puteti sa serviti si ficateii cu putina smantana si patrunjel sau marar proaspat tocat pentru o aroma unica.
Pofta buna!
Apetitoso!
Arata foarte bine, succes!
foarte rapid si bun
multumesc pentru reteta
Apetitoso
Foarte interesanta reteta! Am sa incerc si eu!
arata foarte apetisant si merita incercat