Am pregatit pentru voi o reteta simpla, rapida, delicioasa, romaneasca! Puteti prepara ficatei de pui cu mamaliga in mai putin de 30 minute! Reteta prezentata contine si ciuperci, dar pentru poze am gatit simplu fara ciuperci. Sa gatim..

Ingrediente necesare pentru reteta de ficatei de pui cu ciuperci si mamaliguta:

  • 1/2 kg ficatei de pui
  • 3 catei de usturoi
  • 250 g ciuperci
  • marar proaspat
  • ulei
  • sare
  • malai (faina de porumb)
  • unt (optional)

Cum se prepara reteta ficatei de pui cu ciuperci si mamaliga

In tigaie, cu putin ulei, se rumenesc usor pe toate partile ficateii, peste care se pune usturoiul tocat marunt. Se adauga ciupercile taiate cand ficateii sunt aproape gata si se mai lasa cateva minute la foc mic, pana se inmoaie ciupercile.

Intre timp pregatim si mamaliguta

Punem apa la fiert cu putina sare, in functie de cantitatea de mamaliga pe care dorim sa o obtinem. Se poate adauga si putin ulei sau unt in apa pentru mamaliga, nu se arde si de la unt prinde o aroma deosebita. Cand incepe sa fiarba apa, incepeti sa turnati usor malaiul si amestecati in continuu pentru a nu face cocoloase. Cand ajunge la consistenta pe care o doriti, nu mai adaugati malai si lasati sa fiarba putin. Amestecati din cand in cand ca sa nu se arda si ca sa fiarba cat mai bine.

Sa ne intorcem la reteta de ficatei de pui. Dupa ce s-au inmuiat ciupercile, oprim focul si scoatem ficateii de pui pe farfurie. Se presara marar proaspat, tocat fin, si se servesc alaturi de mamaliga.

Pentru ca reteta sa fie completa, pe mamaliga puteti presara putina branza de burduf sau putina smantana, pentru ca merg foarte bine cu reteta noastra.

Cantitatile sunt pentru 2 portii zdravene, ca in imagini. Aceasta reteta de ficatei de pui cu mamaliga este perfecta pentru o masa in 2 sau pentru o masa in familie. Dupa cum vedeti, nu am preparat varianta cu ciuperci pentru poze, dar va recomand sa le incercati pe amandoua!

Pofta buna!

Share the Love!

4 comentarii la „Ficatei de pui cu ciuperci si mamaliga – 2 portii mari”

  1. raluxas

    Am avut in casa usturioi romanesc, din acela mic si pricajit. Sincer nu am simtit mirosul de usturoi decat la pregatire, in farfurie nu era prea sesizabil usturoiul.

  2. dominic

    Hmmm… Mi-ai facut pofta. Am trecut ficatei pe lista de cumparaturi pentru maine. :)
    Ca observatie personala, 3 catei de usturoi la ce e acolo arata ca o reteta homeopatica. Eu nu sunt atat de parcimonios cand e vorba de usturoi. :D

  3. raluxas

    Aceasta este o reteta recenta. Asa arata farfuria acum aproximativ 3 ore…. acum e in masina de spalat :))

    1. Presupun că v-ați lins pe degete! Și noi „lucrăm” la o rețetă :)

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *