Like a rolling stone, fractalul și țăranii

Dacă ieri tot am avut acest subiect cu un țăran de la mine din sat, mă gândeam că nu strică să îl împărtășesc cu voi cititorii optimizați pentru viața de la oraș. Nu are nici o tentă de sfat sau ajutor ceea ce vă voi spune, e mai degrabă o dezbatere a sinelui concluzând cu o privire amplă asupra interfaței psihicului, conștientului, realității și totodată a ființei.

Îi spun despre faptul că cu o seară înainte 4 mi-a spus că 00 inseamna sa nu mai fii singur. Privind un șir, o ordine, sesizezi atât unicitatea elementelor cât și repetiția ce se poate prezenta fie sub forma duplicării fie sub forma transpunerii. Așa am zis că 0 poate fi 000000 … spre infinit, un fapt ce are loc în șirul 0,1,2,3,4… infinit.

Apoi îi spun că 2 mi-a spus că 39 e repetitia. de la 0 la infinit poti numara un infinit de 0. O sursa repetata la infinit creza o repetitie infinita daca e numarata la infinit. Bariera este generata din momentul in care se pierde importanta sursei.

3 spune ca 11 este diferit si 4 spune ca 00 este la fel diferit. La fel si diferit in acelasi timp, asa este manifestarea sursei. plus si minus in acelasi timp! Simplu!

Asta e o idee, apoi următoarea e astfel. Atunci când rostogolești o bilă! Văzând bila, doar tu știi că ea se poate rostogoli. După ce ai rostogolit-o, starea ei inițială care ți-a inspirat ideea de rostogolire, nu a dispărut. Evenimentul se poate repeta cu oricine nu doar tu acționezi așa.

Like a rolling stone, fractalul și țăranii 2

Din ambele puncte, unesc esențialul și concluzionez. Un triunghi precum în diagrama alăturată este sursa către descoperirea originii, zona de pornire a manifestărilor. Și descoperind această zonă nu poți sesiza legătura cu trecutul sau cu viitorul dacă nu îți dai seama că există și un mod de manifestare. Dacă numim acest mod vibrație, nu va fi suficient, pentru că tot lipseste modul de manifestare a vibrației. Dacă numim modul acesta ca fiind rațiunea, la fel observăm că materia raționalizată există dar tot lipsește modul prin care raționalizarea materiei ajunge la punctul de materializare indiferent de variabilele colaboratoare.

Așadar modul de manifestare ține mai degrabă de un ritm, de un tipar. Așa legăm fractalul de ceea ce discutăm. Fractalul se pare că este rezultatul, dacă începi cu zona de pornire și te manifești. Urmărind trecutul sau văzând viitorul din prisma manifestării tale actuale, sesizezi fractalus.

Fractalus e o modalitate ce implică atracție, rol, ordine și subordine, și multe alte variabile, toate regâsindu-se în legile fizicii, dar mult mai multe decât deocamdată știm.

Am putut observa că pentru a înțelege fractalus avem nevoie de o practică. Există substanțe ce te pot duce în această înțelegere, cum ar fi psihedelicele. Totuși în lipsa lor, căci nu-mi place să predau controlul vieții mele, putem avea o înțelegere practică prin observarea noastră.

Respirația ne prezintă un ritm balans ce favorizează o circulație a aerului în noi. O simplă observare a ei îmi arată clar despre ce e vorba. Privind în tine pentru un moment poți sesiza acel ritm dute vino. Unu devine doi, frunzele ce cresc pe o creangă de copac, una după alta, o piatra de pe jos ce stă alături de altă piatră, om lângă om. Pentru mine a fost clar.Acțiune și reacțiune în același timp. Individ și grup în același timp. Bază și acid în același timp. Simplu! Balans!

Totuși roșiile din gradină sunt în continuare pârlite de soare. Și există și filozofia și grădina mea ce se dezvoltă fără ideile din capul meu. Și eu dând cu sapa în pământ îmi dau seama că acolo nu au loc filozofiile. Cum am concluzionat cu vecinul meu, filozofia ne oferă deasemenea o trăire interioară precum și mâncatul unei roșii, dar nu le poți compara.

Ca să le leg împreună, bănuiesc că avem nevoie de amândouă pentru a deveni ceea ce vrem sau ne trăsnește în cap să fim!


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Spune parerea ta!

 

Sus