Fructul de avocado

Pulpa unui avocado bine copt este la fel de bună pentru sănătate pe cât este de bun gustul ei, fiind o sursă bogată de vitamina E, dar şi o sursă bună de potasiu, având cantităţi utile de vitamina B6 şi luteină. Ea mai furnizează de asemenea vitamina C, riboflavină şi mangan, vitaminele C şi E fiind ambele antioxidanţi şi astfel pot preveni stricăciunile provocate de radicalii liberi, care pot duce la unele tipuri de cancer.

Fructul de avocado 1

Potasiul contribuie la menţinerea tensiunii arteriale în limitele normale, la păstrarea unui ritm cardiac regulat şi a unui sistem nervos sănătos. Vitamina B6 este importantă pentru funcţionarea normală a sistemului nervos, iar luteina contribuie la prevenirea cataractelor şi a degenerării maculare.

Asemenea uleiului de măsline, avocado are un conţinut ridicat de acizi graşi mononesaturaţi, care se consideră că duc la scăderea nivelului de colesterol din sânge, însă cei care au o problemă cu greutatea ar trebui să fie precauţi deoarece un singur fruct de avocado poate conţine până la 400 de calorii.

Ştiaţi că:

– avocado are cel mai ridicat conţinut de proteine dintre toate fructele. Totuşi, la unele varietăţi californiene peste 80% din caloriile pe care le au provin din grăsimi.

– deşi spaniolii au remarcat existenţa fructului de avocado încă din 1519, el nu a fost valorificat pentru că a fost considerat lipsit de gust şi nu a început să devină popular decât în America secolului XX.

– avocado poate fi rotund sau în formă de pară, de dimensiunea unui ou de găină sau chiar cântărind câteva kilograme. Fructul are totodată şi o varietate de culori, de la verde închis şi cărămiziu la galben şi chiar aproape negru.

– spre deosebire de majoritatea fructelor, cele de avocado încep să se coacă numai după ce au fost culese din copac. Atunci când cumpăraţi un fruct necopt, depozitaţi-l la temperatura camerei câteva zile.


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 3 Pareri

  1. ramonika ramonika
  2. Alice cu Vremea Alice cu Vremea

Spune parerea ta!