Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Fructul noni tratează depresia

Noni, sau Morinda citrifolia este un arbust peren din Asia de Sud şi Australia care creşte nu prea înalt – are trunchiul drept, frunze mari eliptice, flori albe tubulare şi fructe galbene de aproximativ 12 cm. Fructele coapte de noni au un gust şi un miros nu prea plăcut. De la acest mic arbust poate fi folosită rădăcina, tulpina, scoarţa de copac, frunzele, florile, şi nu în ultimul rând fructele.

fructul noniConsumul produselor noni atrage după sine o serie de beneficii privitoare la starea de sănătate – tratează răcelile, diabetul, astmul, cancerul, hipertensiunea arterială, durerile, infecţii ale pielii, depresia, artrita şi ateroscleroza. Noni conţine compuşi antibacterieni din fructe şi rădăcini , de asemenea conţine o lactonă C10H8O care inhibă cresterea bacteriei din flora microbiană intestinală numită coli, care este responsabilă pentru infecţiile intestinale şi o altă bacterie ce provoacă ulcere.

Proprietăţile medicinale ale acestei plante noni au fost descoperite de către polinezieni cu peste 2000 de ani în urmă, care importau fructe din sud-estul Asiei. Astăzi, fructele noni se mănâncă în multe ţări ale lumii, şi fie sunt consumate proaspete, fie sub formă de sirop.

În anul 2003, sucul de Noni a fost aprobat de către Comisia Europeană ca un aliment nou şi i-a fost permisă comercializarea în UE. La noi în ţară acest suc poate fi comandat la distribuitorii Calivita sau cumpărat de la magazinul Calivita.

Discuții: 5 păreri

  1. Fazakas Zoltan Fazakas Zoltan
  2. Fazakas Zoltan Fazakas Zoltan

Lasă un răspuns

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.