Funny: What are good ancient romanian recipes?

1 comentariu la Funny: What are good ancient romanian recipes?

Cel mai bine noi ştim să impresionăm străinii cu bucătăria tradiţională românească. Deşi dacă stau să o analizez chiar nu e tradiţională de prea multă vreme. Mai degrabă, din câte posibilităţi sunt, ca să preparăm ceva de mâncare am păstrat şi noi câteva reţete.

Noi, bucătarii suntem şi creativi, dar când avem ocazia să punem un străin la masă, îi dăm ceva clasic, gen sărmăluţe, ciorbă sau borş, mămăliguţă cu brânză şi altele. Ideea e că ne fandosim, ele nu-s nici pe departe ceva tradiţional ţinând cont că ingredientele au venit o mare parte din ele, în Europa, mai încoace …

Doi de la BBC chiar se amuză într-o piaţă de undeva de prin România …

rachie

Oricum, cel de la Yahoo Answers m-au dat gata. O tipă impresionată de mămăliga cu brânză de la noi, mi-a amintit de cât de funny sunt străinii când pronunţă ceva în româneşte.

Faza cea mai nostimă e că am găsit un site cu reţete româneşti, scrise în engleză, şi la o mare parte din ele, cine le-o fi cules, le-a scris cu ingrediente sau denumiri în româneşte, scrise greşit. Nu condamn greşelile dar sunt nostimi, citeşti cum că recomandă din tot sufletul „marmaleega” sau „Fasole „Minīită” , „Toscanita de Ciuperci” , „Mamaliga cu Brinze”.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

Un comentariu

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *