Gazduire VPS – vezi reteta noastra pentru gazduire web

Credeam că nu voi ajunge vreodată să spun că avem gazduire VPS de calitate în România şi nu doar în America. Dar totuşi iată-mă că spun asta, sunt multumit de serviciile de gazduire WEB pe serverul virtual privat oferit de gazda noastra. După ce mai bine de 3 ani am stat pe servere străine, de data asta am bătut palma (ieftin şi sincer) cu o firmă de la noi, OctoHost.ro!

Dacă până acum plăteam peste 65$ pentru gazduire VPS in America, acum plătesc aproximativ 13 euro pentru un VPS, care practic este de 3 ori mai bun. L-am testat intai si am fost multumit. Nu poti vedea totul din prima, dar poti sa vezi clar cum merge siteul tau cand testezi o luna un server de gazduire VPS.

 

Ce contine pachetul nostru de gazduire VPS?

Blogul Lui jorjette are nevoie de putine resurse comparativ cu alte siteuri. Acest pachet ieftin de gazduire VPS are exact ceea ce ne trebuie. Asa sunt eu, nu vreau sa dau banii pe ceva ce este prea mult fata decat am nevoie. Dupa observatii si analize si dupa discutiile cu baietii de la suport tehnic, am ales configuratia optima ce ni se potriveste. Pachetul nostru de gazduire VPS de la octohost.ro contine:

  • 1Gb memorie RAM garantata – suficient pentru 150.000 de afisari de pagini pe zi
  • Procesoare Intel Xeon 2.13 Ghz – 6 core – foarte rapid!
  • 30Gb HDD – De ce sa iau mai mult daca nu ocup atat de mult? Atat a fost suficient!
  • 2 adrese IP dedicate – Este bine sa nu amestecam siteurile, si folosim adresele pentru 2 proiecte online gazduite pe acelasi server vps
  • Panou de control gratuit CWP – Centos Web Panel – Am testat CPanel, ISPManager si Webuzo, si acesta mi s-a parut a fi cel mai bun! Are toate necesare atunci cand ai gazduire VPS fara administrare.

Oare e mult 13 euro pe luna pentru acest pachet? Ma intreb oare de ce se inghesuie unii sa cumpere tot ce este scump?

De ce pachet de gazduire WEB in Romania?

Traficul nostru este bazat 90% pe publicul din România. Livram siteul pe banda locala si viteza de incarcare a paginilor a scazut! Asta spune Google WebMaster Tools, ca am facut o alegere si ca Google  Bot acum ne indexeaza mai repede.

IP-ul dedicat ne-a ajutat mult. Serviciile de email si alte siteuri care interactioneaza cu Blogul Lui Jorjette acum ne vad unici pe acest IP. Daca nu ai IP dedicat, siteul tau este pe acelasi IP cu alte zeci sau sute. Daca unul din ele face spam sau face probleme, siteul tau are de suferi. De asta am vrut IP dedicat, ca sa nu avem probleme!

Desigur, acest server VPS nu este administrat de firma gazda (asta se vede din costul redus la achiziţionarea lui) dar oferă suport prin tichete si telefon. Nu sunt un expert in Linux, dar reusesc sa fac suficiente in terminal sau prin CWP. Cand am avut probleme, i-am contactat rapid si s-au rezolvat tot rapid (au pe cineva aproape nonstop la suport tehnic).

Suntem încântați la maxim de cum funcţionează acest server. Atentie, suntem de 2 ani clientii lor si nu ne-am saturat inca!

Ne-am luat un partener de drum lung, unul serios, care nu ne-a lasat cu probleme nerezolvate, care ne ofera servicii de calitate exact ce ne trebuie. Absolut, putem face upgrade oricand la acest pachet!

Ca sa fac si mai rapida incarcarea blogului am instalat mod_pagespeed pentru apache! Asta a fost un vis vazut realitate cu aceasta gazduire VPS, pentru ca la alte firme nu am reusit. De ce? Aveau configuratii ciudate, instalari amestecate, iar daca nu esti expert (cum eu nu sunt) te pierzi! Daca nu e facut totul ca la carte nu poti compila mod_pagespeed prea usor!

OctoHost.ro - Gazduire VPS 13 euro/luna


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 3 Pareri

  1. Ionut Ionut
  2. Milanovici Milanovici
  3. Divyanka Divyanka

Spune parerea ta!

 

Sus