O reteta simpla de gogosi, pentru pofticiosi. Gogosile se prepara usor, insa sunt un desert placut si rapid de preparat.

INGREDIENTE pentru gogosi

  • 500 GRAME FAINA
  • 1 CANA LAPTE
  • 60GRAME UNT
  • 2 LINGURI ZAHAR
  • COAJA DE LAMAIE(APROX COAJA DE LA 2 LAMAI)
  • 1 LINGURA RASA DROJDIE USCATA
  • 2 GALBENUSURI DE OU

Mod de preparare gogosi ~ Reteta

SE PUNE PE FOC LAPTELE, CELE 2 LINGURI DE ZAHAR SI UNTUL. DUPA CE S-A TOPIT UNTUL SE LASA SA SE RACEASCA UN PIC SI SE AMESTECA CU CELE DOUA GALBENUSURI FRECATE CU UN PRAF DE SARE.

ACEASTA COMPOZITIE SE AMESTECA CU CELE 500 DE GRAME DE FAINA SI O LINGURA DE DROJDIE. SE FRAMANTA BINE PANA SE INCORPOREAZA TOATA FAINA. SE LASA LA CRESCUT APROXIMATIV 1 ORA, APOI PE O PLANSETA SE PUNE UN PIC DE ULEI NU FAINA PENTRU CA INGREUNEAZA ALUATUL SI SE INTINDE O FOAIE DE 1 CM. SE TAIE CU UN PAHAR SAU O CANA SI SE PUN PE O HARTIE DE COPT, SE MAI LASA APORXIMATIV JUMATATE DE ORA SA CREASCA. SE PRAJESC CU PARTEA CARE AU CRESCUT IN SUS .ULEIUL TREBUIE SA FIE BINE INCINS pentru a se rumeni gogoșile destul de repede și bine.

Dacă vă plac gogoșile umplute, atunci le puteți încerca cu cea mai mare încredere. Pentru că gogoșile acestea nu sunt de post, vă recomand câteva creme de post pentru gogosi, dar nu numai. Pentru gogosi, merge foarte bine crema de vanilie, crema care se folosește la tiramisu – cu mascarpone, de asemenea puteți încerca cu cremă de ciocolată, sau, pur și simplu încercați gogosi umplute cu diverse gemuri și dulcețuri din cămară. Dintre toate dulcețurile din cămară, eu o prefer pe cea de pere, iar dintre creme, cu siguranță aș alege o cremă cu vanilie (cu semințe din păstăile de vanilie, nu cu esență de vanilie).

Să știți că puteți să preparați și gogosi de post, și mai mult, să știți că le puteți face în diverse forme, nu doar această formă standard. În țara noastră, în funcție de fiecare regiune în parte, gogosile au o altă denumire: pampuste, cocuți, crofne bănățene, pancove. Dacă mai știți și altele, spuneți-ne și nouă!

Va doresc POFTA BUNA!

Daca iti place sa gatesti si vrei sa impartasesti si cu ceilalti pasiunea ta, atunci astept retetele tale aici. (vor fi publicate cu numele tau)

Share the Love!

8 comentarii la „Gogosi delicioase preparate acasă”

  1. adina_kiss04
    adina_kiss04

    eu cred ca tota lumea stie expresia „un praf de sare” pentru ca este foarte uzuala .daca este o problema expresia mea o sa sterg reteta.

  2. Cristescu Bogdan

    Adina deci un praf de sare inseamna 2 grame de sare. Tu cand le-ai facut ai cantarit?

    Ceea ce mi se pare extrem de dubios e ca reteta de gogosi se regaseste si pe alte siteuri, altfel prezentata dar tot gogosi si mai peste tot am gasit faza asta cu un praf de sare.

    Sincer acuma, cine cumpara un praf de sare? Adica cum poti cumpara un praf de sare. Nu ca si cum ai spune o lingurita sau un varf de cutit, ai spus un praf de sare. Acum zici ca trebuie sa pui 2g. Cum cantaresc 2 grame de sare?

    Am inteles ca frecarea cu sare a galbenusurilor este vitala. Oare e sare normala sau sare de lamaie?

    Un praf de sare de lamaie poti gasi sa cumperi, ba chiar asa se comercializeaza, la plicuri mici. si nu au 2 grame ci mult mai putin.

    Te rog lamureste-ma si pe mine caci am impresia ca tu nu ai gatit cu praf de sare! E prea neclar si prea in ceata reteta ca sa cred ca e o coincidenta faptul ca si pe alte siteuri se face aceeasi greseala! Poate sunt eu singurul care e deranjat de prezenta prafului de sare la preparare si lipseste la lista de ingrediente…

    1. beca
      beca

      domnule Bogdan despici cuvantu’n patru,si ma freaca pe retina !
      orice prost stie ca un praf de sare inseamna : cata sare iei (din solnita,bol sau in ce tii amarata aia de sare) in varful celor TREI degete : degetul gros,aratator si mijlociu ,,,ce tot ai intrebat de ai capiat-o pe participanta, dumneata „singurul care e deranjat de prezenta prafului de sare” ?
      si poate inca n-ai aflat,dar sunt pe piata cantare de bucatarie cu gramaj de la 1 gram la 5 kg !!!

  3. adina_kiss04
    adina_kiss04

    ok o sa fiu mai atenta de acum inainte.ms

  4. dominic
    dominic

    Adina, sa fii atenta cu drojdia. Cred ca ti-a cazut pe tastatura daca ti-au crescut literele atat de mari :)

  5. Cristescu Bogdan

    Nu am inteles care e faza cu praful de sare. Noi tinem sarea in borcan si un praf din ea cum sa iau? Si praful asta exact ce cantitate are? O lingura? O lingurita?

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *