Halloween: lumânare cu miros de ceapă prăjită

Ce-i mai frumos decât să fii creativ în momente când te întrebi „ce să mai fac”? Defapt este exact ce ai nevoie, să faci ceva handmade!

Fie ca pe ceva amuzant, ca pe o farsă, ca pe o chestie serioasă chiar, poţi încerca ce am încercat eu. Am făcut o lumânare care miroase a ceapă prăjită, că tot se apropie sărbătoarea americanilor pe 31 octombrie, halloween, şi a noastră pe 30 noiembrie Sf. Andrei! Cum?

Destul de simplu: se ia o ceapă uscată, se taie capacul din partea de sus (opusă părţii cu mustăţile), cu grijă se scoate miezul lăsând măcar 2 straturi de foi din exterior, se ia o lumânare mică de la biserică, se pune într-un capac sau o cutie de metal, se pune la aragaz, cu focul mic, până se topeşte, se toarnă apoi în ceapă, se ia şi o bucată de aţă de bumbac şi se pune în interior pe mijlocul cepei, după care se lasă la răcit circa 3-5 minute.

Ceara fierbinte, în interiorul cepei, o face pe aceasta să se „prăjească” puţin, sucul combinându-se cu ceara. Când arzi lumânarea vei avea plăcerea să miroşi ceapă prăjită.

Lumânarea se poate scoate din ceapă sau se poate lăsa cu tot cu ceapă. Eu am lăsat-o în ceapă:


Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 2 Pareri

Spune parerea ta!