HTML un bun îndrumător SEO

Oricât de complex sună codul site-ului tău, nu poți să nu observi că simplul este în totdeauna calea către succes. Dacă noile reglementări și modificări a algoritmilor de punctare și indexare îți dau bătăi de cap, pentru a depăși situația ar fi bine să îți orientezi atenția către sursa elementelor web clasic.

HTML implică exact structura de bază pe care motoarele de căutare o redau și pe care scripturile pentru indexare o citesc cu plăcere. Va să zică nu este recomandată o structură ajax sau jquery, pentru redarea conținutului decât dacă zona discutată este o interfață gen user înregistrat.

Aici se încadrează majoritatea blogurilor. Platformele ce susțin bloggingul, nu fac altceva decât să prezinte ceea ce scrie autorul ceea ce nu încape îndoială că o structură cu conturi și mulți useri ar fi fără conexiune cu subiectul principal.

Paginarea cu ajax sau jquery este așadar ceva ce nu cade bine alături de optimizarea SEO. Sistemul link to link este și va rămâne cel mai bun.

Cei mai mulți se confruntă în pragul optimizării cu etapa de interfața prietenoasă. O interfață accesată corect înseamnă cresterea timpului petrecut pe site, înseamnă mai multe pagini vizitate. Dar totuși, vorbim și despre numărul total de vizitatori căci nu poți spera la un comportament predominant favorabil dorințelor tale și cu statistici procentuale mari la un număr total cu puțin peste 100 de vizitatori.

Statistic vorbind cu cât numărul de șanse (linkuri) crește cu atât numărul de accesări multiple de pe o pagină, scade. Adică dacă vei avea 2 linkuri pe o pagină, 1 vizitator va accesa o singură pagină din cele doua, sau dacă închide sesiunea, nu va naviga pe nici una. Asadar dacă crești numărul de la 2 la 100 de linkuri pe o pagină, nu înseamnă că îți scazi bounce rateul ori îți crești activitatea pe site prin diversitate.

Mereu se atinge stagiul „to click or not to click”, ceea ce trebuie să te ducă la a înțelege cauzele. Psihologic, social, ori pe baza nevoilor, sunt puncte mult mai puternic influențabile decât poziția și forma de prezentare.

Pentru a vedea cum decurg statisticile pe o săptămână, voi adopta o tehnică ce consider că va crește activitatea vizitatorilor ce vin pe prima pagină. Aștept și păreri …

Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Spune părerea ta!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.