Ingrediente:
500g fasole alba boabe
2 cepe mici
4 morcovi
3 rosii
usturoi
4 foi de dafin
marar tocat
sare, piper
ulei

Preparare:                                                                                                                                      Fasolea se spala si se da in clocot prin trei ape.  Se schimba apa (atit cit sa acopere boabele) si se adauga legumele tocate dupa cum doriti (ceapa, morcovii).
Se lasa la fiert amestecindu-se din cind in cind pentru ca aromele sa se intrepatrunda, apoi se adauga foile de dafin si rosiile(decojite)taiate.
Se condimenteaza dupa gust, iar la gata se adauga mararul.
Se serveste cald cu castraveti acri (sau alte muraturi).

Share the Love!

46 de comentarii la „Iahnie de fasole”

  1. dominic

    Offf… macar daca ar fi copiat o reteta in care iahnia are si un pic de afumatura in ea. :D
    Si mai aveam putin si ne incaieram din cauza ei. Cum spunea nemuritorul Will, „Much ado about nothing” :)

  2. Matei, rețeta ta a fost descalificata de la concurs. Daca mai incerci sa ne fentezi o data, iti stergem contul!

    A doua reteta iar e copiata! Te rog, daca vrei sa gatesti, fa o mancare si publica reteta ta aici nu a altora! Ai tupeul sa copii si pozele de pe net! Ne este greu sa depistam din prima, dar noi verificam tot netul dupa o reteta publicata! La fel si pentru altii! Nu copiati ca nu va dam nici un premiu si pierdeti timpul degeaba!

  3. matei

    si asta e ultim msg ca mi sa luat de subiectul ANDREEA

  4. matei

    mie nu mi se pare ceva banal toata lumea greseste asa ca de ce sa caracterizam pe atul cand si noi suntem la fel eu am pus o reteta da si cineva trebuia sa o valideze daca i se parea ca nui buna pt a concura o stergea sau ma rog nu stiu dar pt un singur „A”ma bombardat cu msg cu ca MIE SILA si asta e ceva urat din partea cui o face pana la urma are si ia defecte

  5. matei

    sincera sa fiu pt un singur A care nu lam pus atata zarva din partea lui ANDREEA in lok sa scriu „amestecand” am scris „mestecand” intradevar am gresit exprimatia dar ce tot comentezi atat ca tie scarba daca tot tie scarba placa draga si nu mai citi reteta si cu asta basta din cate vad la uni poate lea placut si au dat like se daca stai sa te gandesti bine tu nai mancat asa ceva in viata ta sau tu mananci numai dastea sofisticate sti ceva hai lasa-ma cu gramatica ta pt o singura greseala atatea comentari din partea ta

    1. dominic

      Domnisoara Matei, ai tot respectul meu pentru faptul ca nu te dai batuta. Doar e vorba despre o singura litera. Sa stii ca mi-am pus un bookmark, ca sa pot reveni la comentariile astea. Intentionez sa fac un studiu privitor la directiile de evolutie ale limbii romana moderne si sunt sigur ca pot trage niste concluzii si de aici.
      Jorjette, ai legatura in studiou… :D

      1. Îți mulțumesc, Dominic, am preluat legătura și am revenit la rețetele noastre! Ce se mai aude? Avem o nouă rețetă de pizza care arată foarte bine, un cotlet de porc în stil franțuzesc, „torteline” cu porumb (tortellini), macrou – 2 porții, ruladă cu șuncă, brânză și spanac care arată delicios și rețeta de față, deci (fără deci) vă așteptăm cu părerile voastre!!

  6. matei

    poate daca gusta si dansa poate ca nu avea acceasi parere despre aceasta reteta pt ca nu stie cu este la gust doar din vorbe se zice multe

  7. Noi suntem juriul si poate nu ar trebui sa ne legăm de bucatari, dar daca Andreea a vazut ceva la tine Matei, poate ca a vazut bine.

    Reţeta însă, e super autohtonă şi cunoscută de mai toţi bucătarii cărora le place să gătească mai mult decât ochiuri şi cartofi prăjiţi.

    Iahnia de fasole se face şi cu carne (peşte, vită, porc, afumătură, cârnaţi etc.) dar şi cu legume cum e cea de faţă.

    Remarca cu ”fără gust” eu o ignor, căci are gust. Are legume, are dafin, mărarul la final sigur îi va da o aromă unică şi … puţină personalitate de la Matei, căci eu personal nu pun mărar la final în mâncărica de fasole!

  8. matei

    si mi se pare mie ca e una si aceasi persoana care nui convine reteta mea

  9. matei

    ok nu ma intereseaza parerile voastre daca va place la uni am vazut ca lea placut asa ca nu ma intereseaza comentariiile de genul RAUTATE uni dintre noi asa ca concurati si voi si bafta

  10. andreea

    EU NU SUNT TENTATA NEAPARAT SA PARTICIP, POATE O VOI FACE-O CINE STIE CA MAI E TIMP INSA AM CITIT ACEASTA RETETA DIN INTIMPLARE SI SINCER VA SPUN CA NU ARE LEGATURA CU NICI O FRUSTRARE DAR NU AM PUTUT SA MA ABTIN SA NU VA SCRIU pPAREREA MEA. MI S-A FACUT SCIRBA INSTANTANEU CIND AM CITIT-O DOAR PT FAPTUL CA MI-AM IMAGINAT CUM MESTECA CINEVA FASOLELE SI APOI CONTINUA PREPAREAREA MINCARII SI VOI O LAUDATI aCUMA NU CRED CA MA CRITICATI PE MINE PT GAFELE ALTORA Eu ma pricep si la prepararea mincarii si la servire , aspect si la gustat.. de aceea va propun inainte de a le laudati asa tare sa le preparati urmind exact pasii din modul lor de preparare si va pot spune ca e un preparat fara gust si fara personalitate. O porcarie.Ceea ce v-am scris e realitate, nici fictiune nici frustrare

    1. Daca ati citi cu atentie comentariile de mai sus, sa stiti ca nu laudam asa tare aceasta mancare, din punctul meu de vedere nu este cea mai frumoasa farfurie, insa nu cred ca este un motiv prea intemeiat sa va luati de reteta doar pentru o greseala gramaticala.

      Pana la sfarsitul concursului este suficient timp să avem foarte multe farfurii extraordinare. Nu am comentat la celelalte pentru că nu a comentat nimeni, aici a început discuția unul dintre vizitatorii noștrii fideli…oricum…fiecare are dreptul la propria părere, oricum ar fi ea.

      1. dominic

        Jorjette, se pare ca ai avut dreptate ca slaninuta afumata e daunatoare… Uite de frumusete de razboi a iscat :D

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *