Google anunţă că tag-urile devin inutile în WordPress

Pentru început vă rog să consideraţi că această informaţie nu e ceva ce trebuie obligatoriu să aplicaţi.

Google furnizează în continuare surprize. O dată cu lansarea noului algoritm , Google Panda 2.2, avem plăcerea să dăm de o penalizare pentru paginile cu calitate scăzută. Când am auzit de idee, m-am întrebat ce sunt aceste tipuri de pagini cu calitate scăzută, şi de ce mă rog, Google anunţă că le va elimina din rezultatele căutărilor …

Nu a fost greu să aflu ce sunt şi de ce le va scoate din index. Paginile cu conţinut calitativ redus sunt rezultatele la căutări şi tagurile, în mare parte. Acestea sunt create în general în număr extrem de mare, şi nu furnizează decât o altfel de categorisire a articolelor deja existente şi (să presupunem) optimizate SEO. Nu faptul că ele există e motivul noii penalizări, ci faptul că mulţi profită de aceste tipuri de pagini, pentru a primi trafic mai mult.

Acestea fiind spuse, eu personal am luat măsura de a elimina tag-urile şi rezultatele căutărilor din indexarea siteului. La partea cu căutările făcusem un şiretlic cu plugin-ul SEO SearchTerms Tagging 2, care de altfel, generează pagini cu rezultatele căutărilor pe cuvintele cheie pe care intră vizitatorii de pe motoarele de căutare, adică dacă cineva caută optimizare seo pentru wordpress 2011, pluginul după ce a înregistrat intrarea lui pe site, generează o pagină de forma https://jorjette.ro/search/optimizare-seo-pentru-wordpress-2011/ unde se afişează şi restul articolelor ce răspund la aceste cuvinte cheie căutate.

Consider iniţiativa celor de la Google, foarte binevenită! Şi eu sunt sătul să caut chestii şi să ajung într-un loc în care mi se spune că nu s-a găsit ceea ce caut eu şi îmi aminteşte doar ceea ce caut, astfel manipulându-mă să vizitez un site care nu mă ajută cu nimic pe mine.

Sunt curios dacă WordPress, în viitorul apropiat, va elimina tag-urile din opţiunile platformei.

Momentan ele ajută foarte puţin la optimizarea blogului. Google nu mai merge pe orice link prin site, trebuie să existe o anumită pondere de link-uri pentru ca el să considere pagina vizată ca fiind importantă.

Ce părere aveţi despre tag-uri?

Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Discuții: 18 păreri

  1. Calin Calin
  2. Calin Calin
  3. Calin Calin
  4. Calin Calin

Spune părerea ta!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.