informare si adevar

Informare şi Adevăr

Dintotdeauna omul a dorit sa aiba cunoasterea necesara pentru a putea supravietui in dimensiunea karmica in care vietuieste, pentru a evolua. Dorinta lui trebuia intr-un fel implinita. Tocmai prin aceasta dorinta, omul a deschis cai catre alte dimensiuni. Fiecare dimensiune spirituala a inceput sa reverse cunoasterea prin cei mai sensibili oameni ce vietuiau in dimensiunea karmica, dimensiunea materiei dense. Aceasta cunoastere era perceputa in functie de valoarea constiintelor celor ce s-au adaptat cunoasterii spirituale, iar informatiile transmise prin acestia erau intelese partial de cei care ii ascultau. Timpul a demonstrat acest adevar implinit.

Fiecare invatatura transmisa omului, a schimbat destinul sau, ajutandu-l sa aiba o cunoastere asupra universului, asupra a ceea ce este el ca si fiinta in univers. Aceasta cunoastere l-a ajutat pe om sa inteleaga faptul ca dincolo de cele cunoscute, mai era ceva. Acest „ceva” trebuia descoperit, dar cum putea omul sa o faca, daca nu ajunsese la o valoare a constiintei prin care sa poata pretui cuprinsul acelui „ceva” ?informare si adevar

Odata cu trecerea vremurilor, notiunile de spiritual, ezoterism si intelegere, au fost inlocuite cu ideea gandirii, care a limitat cuprinsul cunoasterii, iar omul s-a desprins de sfera spirituala, divina. Aceasta desprindere a fost in detrimentul lui, deoarece cuprinzand cunoasterea materiei dense, a pierdut contactul cu ceea ce reprezenta trairea si simtirea lui ca fiinta spirituala in univers. Cu cat cunoasterea lui era mai rationala, cu atat mai mult el, omul, s-a indepartat de valoarea trairii sale prin Adevar, iar materia densa i-a creat o aura pur materiala, facandu-l sa simta efectul nedorit al suferintei.

Informarea lui fiind limitata si nu intotdeauna corecta, a facut sa apara revolta in viata lui, fapt ce l-a determinat sa cerceteze, tot rational, cai catre alte lumi necunoscute. Informarea venita prin cuvant scris, i-a dat sansa sa inteleaga faptul, ca cele ce pot fi intelese doar prin traire si simtire, pot inalta fiinta umana. Cunoasterea a venit, prin cei ce erau canale deschise spre a o primi, dar nu intotdeauna aceasta cunoastere a ajuns pura la doritorii de adevar. Dezinformarea a facut ca omul sa rataceasca pe cai nedorite.

Adevarul ca si valoare, consta in ceea ce omul poate simti in fata unei invataturi autentice. Orice informatie venita din exterior, trebuie sa indemne omul la meditatie profunda, pentru a nu cadea in capcana gandirii celor ce nu cunosc Adevarul. O informatie poate inalta constiinta omului sau poate determina stagnarea evolutiei spirituale a acestuia. Fiecarea are liberul sau arbitru si poate hotari ce ar dori si ce nu ar dori sa implineasca. Nimeni nu poate obliga pe nimeni la nimic, iar daca cineva incearca, printr-o informatie eronata, sa schimbe destinul unui om, trebuie sa-si asume si responsabilitatea acceptarii efectului cauzat. Adevarul cuprinde doar Adevarul, dar informatia poate veni si din neadevar; de aceea bine este sa se cerceteze fiecare cuvant, fapta, traire si simtire ale acelora ce spun ca aduc si dau o informatie pozitiva. Cel ce cauta, intotdeauna va gasi ce doreste, daca vrea cu adevarat, dar sa nu uite de valoarea constiintei sale, ce trebuie hranita doar cu Adevar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificate anti-robot *