Institutul Metapsihic Internaţional

INSTITUTUL METAPSIHIC INTERNAŢIONAL a fost fondat în 1919 si a fost recunoscut – la 23 aprilie în acelaşi an – de utilitate publică. IMI a fost patronal de somităţi, precum Charles Richet, care a fost primul lui preşedinte, sau de foarte popularul Camille Flammarion.

Un bogat mecena, Jean Meyer, a luat în seama lui cumpărarea unui superb imobil pe Bulevardul Niel, nr. 89, cheltuielile de funcţionare şi publicarea lucrărilor de metapsihică. Foarte curând, IMI şi-a ataşat personalităţi excepţionale şi experimentatori îndrăzneţi: Gustave Geley, Rene Warcollier, Eugene Osty, Gabriel Marcel, Henri Desoille etc.

Situat din 1955 în Piaţa Wagram, numărul 1, într-un local mai puţin somptuos, IMI dispune de un laborator prevăzut cu instrumente pentru experienţe şi înregistrări, o bibliotecă cu o sală de lectură şi o sală de conferinţe. Charles Richet publică jurnalul ştiinţific Revue Metapsychique prin care a făcut să fie cunoscute talentele paranormale ale lui Pascal Forthuny, Jean Guzik, Franek Kluski, Stefan Ossowiecki, Rudi Schneider şi Stella C.

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Spune părerea ta!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.