INSTITUTUL METAPSIHIC INTERNAŢIONAL a fost fondat în 1919 si a fost recunoscut – la 23 aprilie în acelaşi an – de utilitate publică. IMI a fost patronal de somităţi, precum Charles Richet, care a fost primul lui preşedinte, sau de foarte popularul Camille Flammarion.

Un bogat mecena, Jean Meyer, a luat în seama lui cumpărarea unui superb imobil pe Bulevardul Niel, nr. 89, cheltuielile de funcţionare şi publicarea lucrărilor de metapsihică. Foarte curând, IMI şi-a ataşat personalităţi excepţionale şi experimentatori îndrăzneţi: Gustave Geley, Rene Warcollier, Eugene Osty, Gabriel Marcel, Henri Desoille etc.

Situat din 1955 în Piaţa Wagram, numărul 1, într-un local mai puţin somptuos, IMI dispune de un laborator prevăzut cu instrumente pentru experienţe şi înregistrări, o bibliotecă cu o sală de lectură şi o sală de conferinţe. Charles Richet publică jurnalul ştiinţific Revue Metapsychique prin care a făcut să fie cunoscute talentele paranormale ale lui Pascal Forthuny, Jean Guzik, Franek Kluski, Stefan Ossowiecki, Rudi Schneider şi Stella C.

Share the Love!

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *