Lumânărele de Crăciun cu biscuiţi şi ciocolată

Pentru început , avem nevoie de- să spunem- 2 rulade mici de biscuiţi/ nuci (salam de biscuiţi). O să scriu mai jos 2 reţete de salam de biscuiţi, iar voi o să alegeţi cea care vă face cu ochiul.

[table id=6 /]

Toate aceste ingrediente se amestecă, şi aluatul se întinde cu cuţitul ud pe ceolofan presat cu zahăr.

Crema: 150 g unt + 3 găbenuşuri fierte date prin sită, 150 g zahăr pudră, esenţă. Se omogenizează, se întinde pe aluat, se rulează încet şi se pune la rece.

Rulada numărul 2

– 4 pachete biscuiţi sfărâmaţi; 200 g nuci măcinate; zahăr după gust şi cacao- după culoare ). Toate se amestecă cu 1 pachet de unt sau jumătate borcan de smântână până se obţine o cocă. Aceasta se întinde pe ceolofan.

Crema: 150 g zahăr pudră, 200 g unt, nucă de cocos- se amestecă şi se întinde pe aluat- se pune o banană decojită şi se rulează. După care se pune la rece.

[table id=7 /]

[table id=8 /]

Se amestecă cu mixerul ingredientele până se obţine o cremă. Biscuiţii se mărunţesc până devin pesmet. Laptele se pune la foc potrivit , alături de zahăr şi cacao. Când zahărul se topeşte , dintr-o dată se adaugă biscuiţii şi se amestecă cu foc până se omogenizează compoziţia…Acesta este blatul, care se împarte în două părţi egale ce se întnd pe două ceolofane unse cu ulei (nu de corp). Crema şi ea se împarte în două părţi egale, se întinde într-un strat uniform pe blat, iar cu ajutorul ceolofanului se rulează strâns şi se leagă la capete, mai apoi, ca de obicei, cum se ştie, se duc de mânuţă în frigider, unde se lasă câteva ore bune pentru a se întări.

Când această operaţiune s-a încheiat, urmează a 2-a parte. Pentru aceasta este nevoie de ciocolată fondantă albă şi neagră. Acestea se topesc separat la aburi şi se întind cu ajutorul linguriţei pe cele 2 rulade.

Ca ornament, găsiţi câteva frunze verzi, ştergeţi-le de praf şi puneţi şi pe ele un strat de ciocolată să se întărească. După câteva ore puteţi dezlipi frunza şi va rămâne doar forma de ciocolată…Sună bine, nu?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificate anti-robot *