M-am îmbolnăvit

Ce faci?

Nu prea bine, uite m-am îmbolnăvit!

Cum aşa, de ce?

Păi nu ştiu, aşa de odată a dat boala peste mine!

Nu te înţeleg!

Ce-i aşa greu de înţeles, m-am îmbolnăvit!

Ştiu, am auzit asta, dar nu înţeleg de ce spui că a dat boala peste tine, dacă spui înainte că te-ai îmbolnăvit!

Păi ce ai eşti tâmpit? Cum să spun altfel?

Nu-s tâmpit, eu cred că tu nu abordezi coerent ideea. Spui două lucruri care nu se potrivesc. Dacă spui că a dat boala peste tine, nu e corect să spui că ea te-a îmbolnăvit? Ori tu spui că tu te-ai îmbolnăvit!

Nu te înţeleg, vorbeşti tare ciudat!

Păi mie mi se pare că tu te-ai îmbolnăvit!

Da, ţi-am spus şi eu asta!

Ok, atunci spune că tu ai dat peste boală!

Adică vrei să spui că eu am vrut să fiu bolnav?

Nu omule, spun doar că asta e urmarea logică în exprimare.

Eşti prost? Eu m-am îmbolnăvit, dar boala a dat peste mine! Da?

De ce nu spui atunci „m-a îmbolnăvit”?

Cine?

Boala!

Cum să mă îmbolnăvească boala! Ea nu are minte, deci nu vine la mine că aşa vrea ea! Vine că eu sunt slab şi de fapt mă prinde pentru că sistemul meu imunitar e slăbit.

Vezi?! Exact de asta spun că nu e corect ce spui tu! Descrii perfect! Din cauza asta te îmbolnăveşti! Dar hotărăşte-te, tu te îmbolnăveşti pe tine sau boala te îmbolnăveşte pe tine, ori poate altcineva!

Adică vrei să spui că eu dau vina pe boală dar de fapt spun că eu m-am îmbolnăvit pe mine?

Da omule, nu vezi că aşa spui!?

Hm! Ciudat! Nu mi-am dat seama niciodată că sună aşa expresia asta „m-am îmbolnăvit”! Să ştii că ai dreptate! Dar acum sunt mai indecis, nu ştiu cum dar nu pot să spun că eu m-am îmbolnăvit pe mine şi să accept ideea că eu îmi dau boala!

Păi ai două variante, ori acuzi pe altul ori te acuzi pe tine. Alegi una şi o urmezi!

Dar eu nu vreau să acuz pe nimeni. Îmi iau medicamentele şi trece!

Şi când te vei îmbolnăvi din nou?

Ce e cu atunci?

Păi, atunci tot aşa o să spui? Nu crezi că dacă rezolvi această problemă de comunicare între ce ţi se întâmplă şi realitatea în care stai, sănătatea ta poate avea de câştigat? Dacă cumva se petrece ceva în jurul tău, simţi tu într-un fel asta, dar conştient dai vina pe tine verbal, dar în mintea ta dai vina pe ce este în jurul tău!? Ceva nu se leagă în mintea ta când spui „m-am îmbolnăvit”!

Aici nu te pot contrazice! Şi ştii ce, din cauza ta nu se leagă! Până acum era simplu, acum nu mai ştiu ce să zic! De ce mi-ai spus asta?

Nu ştiu nici eu! Pur şi simplu mi se pare ciudat cum vorbeşti! Eu personal nu mă mai îmbolnăvesc de mult timp. Adică nu că am ceva special faţă de tine, pur şi simplu nu am mai avut o boală de mult. A, am avut o răceală acum câteva luni. Dar am prins bine momentul când tocmai se instala şi am băgat multă vitamina C în mine. Am consumat suc de fructe cam câte 3 pahare pe zi, plus ceai de plante care ştiu că sunt bune pentru sistemul imunitar, amestecat cu câte o linguriţă de sirop de cătină (făcut de mine) la fiecare cană de ceai. Nu doar că mi-a trecut, dar a doua serie când a venit eu eram sănătos şi toţi din jurum meu erau răciţi.

Interesant! Deci tu te tratezi singur de boli, să înţeleg?

Da! Tu nu faci la fel?

Păi ce eu sunt doctor?

Adică tu crezi că doar doctorii te pot trata? Dacă vrei tu să ştii ei doar te consultă, de tratat medicamentele o fac!

Iar mă iei cu formularea? Mă oftică faza asta că nici nu te pot contrazice căci le spui bine!

Normal, deci mai bine spui „păi ce eu sunt medicament”!

Păi ce sunt?

Nu ştiu, dar acum parcă mă înţelegi nu? Adică eu nu sunt medicament, dar pot prepara medicamente!

Eşti doctor?

Cred că da, dacă cumva doctorii fac ce fac eu! Deşi cred că sunt un altfel de doctor! Doctorii mai degrabă îţi recomandă medicamente făcute de alţii decât să le facă ei. De fapt nu cred că exită în spitale şi clinici doctori care să prepare ei medicamentul. Cred că mai degrabă sunt un vindecător!

Hahahaha! Precum vracii? Eşti vrăjitor?

Ho! Deja mergi prea departe! Să prepari un leac, poţi să o faci şi tu. Poate comportamentul e asemănător cu al vracilor, dar dacă şi tu poţi fi doar făcând ceva, nu cred că suntem amândoi vraci!

Pot să fac şi eu un medicament?

Eşti nostim! Normal că poţi! Uite, ia două ouă crude, 200ml de lapte de vacă proaspăt, o lingură de miere şi câteva picături de propolis. Amesteci doar gălbenuşurile cu mierea şi propolisul, amesteci intr-o cană bine până se omogenizează, şi torni peste laptele cald. Acesta este un medicament pentru gât. Se bea călduţ, câte o guriţă, până îl termini. E bun când te doare gâtul, când îl ai iritat, de la tuse sau de la alte chestii.

Wow! Tu poţi să tratezi durerile de gât?

Nu ai înţeles ideea? Tu poţi să tratezi durerile de gât!

Eu!?

Păi ţi-am spus cum să prepari medicamentul!

Eeee! Nu pot eu să fac asta!

De ce? Nu ai mâini?

Nu dar, nu ştiu, nu am gândit niciodată aşa! Eu ştiu că la farmacie stau medicamentele!

Nu te-ai întrebat niciodată dacă erau medicamente înainte să fie farmaciile? Oamenii din trecut cum se tratau de boli? Ei nu aveau farmacie! Unde stăteau medicamentele atunci?

Nu ştiu, cred că nu erau medicamente!

Ba erau! Erau peste tot! Ei nu le păstrau depăzitate decât pentru uzul lor normal. Foloseau plante din natură. Preparau extracte şi alte amestecuri şi păstrau în casă doar cât le trebuia. Nu jumuleau natura să facă o afacere! De fapt ştii ce e straniu, unele plante sau produse, sunt şi alimente şi medicamente!

Cum sunt cele din reţeta cu oul!

Exact!

Mai sunt şi alte asemenea alimente care sunt şi medicament?

Hm! Să nu te sperii, dar toate sunt şi aliment şi medicament!

– va urma –

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

3 comentarii

  1. phuiiiiii!!!!!, bata-te norocu’ sa te bata mai Cristescule, mai, sa-mi stea inima-n loc cand am vazut titlul. Iubita mea bolnavioara ? Bine c-am dat click si-am vazut….
    Nu te mai juca cu d’astea !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *