Mai mult trafic catre magazinul tau online – 15 soluții

Este simplu să vrei mai mulți clienți pentru magazinul tău online. Piața așteaptă să cunoască noi oferte, dar tu oare cum te pregătești pentru a aduce mai mult trafic catre magazinul tau online?

Multe dintre recomandările de mai jos sunt si sugestii pentru a avea o viața liniștită cu afacerea ta online, pe termen lung! Practic nu poți exista pe un grafic în urcare fără să folosește tehnici precum promovarea pe rețele sociale sau optimizarea seo! Mărește acum vânzările aducând mai mult trafic catre magazinul tau online, pornind de la următoarele sugestii!

7 recomandări fundamentale ca să aduci mai mult trafic catre magazinul tau online:

1. Blogărești și reușești – Ai șansa să îți informezi vizitatorii cu articole scrise pe un blog al magazinului tău. Orice magazin online ar trebui să aibe un blog adiacent. Poți scrie despre produsele si serviciile tale sau poti scrie despre alte subiecte pe care publicul tău le-ar digera cu plăcere! Secretul este să nu scrii ca să vinzi! Dar daca aduci mai mult trafic pe blog, prin reclame sau prin promovarea produselor din magazinul tău online, oare nu ai șanse să faci vânzări? Și încă ceva! Gândește-te că articolele utile, cele care stârnesc interesul și plăcerea cititorilor, sunt recomandate pe rețele sociale și atunci prietenii lor sigur vor vedea și vor intra! Asta înseamnă pentru tine șanse multiple de a câștiga trafic!

2. Textul aduce mai mult trafic catre magazinul tau online – Trebuie să oferi descrieri la produse, bogate în informații și cuvinte cheie puternice. Un bun început ar fi să folosești unealta gratuită Google Adwords Keyword Planner. Găsește întâi o listă de cuvinte cheie pe care clienții tăi le caută când googălesc și ajung la competitori. Această unealtă îți va oferi informații importante despre ce cuvinte ar trebui să folosești în textele tale!

3. Mai multe posibilități, mai multe șanse – Trebuie să te gândești că nu poți avea clienți cu forța! De ce să nu le oferi posibilitatea să facă și altceva pe magazinul tău online decât să cumpere? Poate doar își doresc anumite produse și vor să spună cuiva asta!? Wishlist este o soluție des întâlnită! Varianta Wishlist pentru WooCommerce ajută clientul tău să își salveze o listă cu produse pe care o poate promova în rețele sociale sau o poate salva pentru altă dată!

4. Crează propria ta comunitate sau grup – Ai spune că tu vrei să vinzi nu să socializezi, dar cumpărătorii tăi socializează deja și ei rezonează perfect în acel mediu! Scrie sau publică pe rețele sociale, alege forumuri sau grupuri de discutii nu doar Google+ si Facebook. Publica periodic și menține-ți audiența informată cu articole ce îi interesează și au relevanță cu viața lor zilnică. Menține-ți cititorii activi și când sunt suficienți (măcar 1000) trimite-le link la un produs și întreabă-i: Dacă ai plăti cu 50% mai puțin, ai cumpăra acest produs? Desigur, va trebui să ai pe site-ul tău link-uri precum „Share”, pentru că așa prietenii vizitatorilor tăi vor afla despre tine! Am mai punctat o șansă să aduci mai mult trafic catre magazinul tau online!

5. Publică articole în directoare de articole – Ți-am spus, scrii despre produsele tale sau despre ce anume vrea să citească audiența ta. Dacă vinzi telefoane mobile, de ce să nu scrii un top cele mai cumpărate Smartphonuri în acest an? Înțelegi? Directoarele de articole sunt vizitate și așa poți să aduci mai mult trafic catre magazinul tau online! Nu trimite texte duplicate! Fii creativ și scrie mereu texte fresh! Scrii ca să aduci mai mult trafic catre magazinul tau online, nu?!

6. Urmărește competiția și învață din greșelile lor – Poate nu e o strategie fairplay, dar competiția are deja o poziție, promovarea lor este stabilită, și sunt mai puternici! Oare așa să fie?! Fă-ți o listă cu primii 10 competitori și urmărește unde anume își fac ei publicitate. De unde anume își aduc ei trafic? Încearcă să te infiltrezi și tu sau poate descoperi că poți să te promovezi și mai bine! Cum afli de unde are competiția trafic? Caută unde anume se vorbește despre ei și vei afla de unde își aduc cumpărători! Doar dacă studiezi competiția vei putea vinde măcar cât ei!

7. Spune că vinzi înainte să vinzi – Exact, este nevoie să știe cât mai mulți că tu vinzi ceva. Orice fel de promovare te ajută și dacă este gratuită este și mai bine! Publică produsele tale în piețe virtuale gratuite precum Olx și Tocmai! Uneori așa îți poți vinde cel mai repede marfa! Poți cerceta la cei care oferă comparații de prețuri, dacă este loc și pentru produsele tale. Vei câștiga foarte mult dacă poți vinde mai ieftin decât competiția! Nu merită să-i numesc că sunt mulți, dar googălește „compara preturi” și începe să aduci mai mult trafic pe magazinul tau online!

Afla cum sa aduci mai mult trafic catre magazinul tau online

Verifică dacă ești pregătit să vinzi prin cele 8 recomandări opțional-obligatorii:

  • Toate produsele au o descriere potrivită, suficient text, cu informații ce conțin cuvinte cheie importante;
  • Magazinul tău online primește cât mai multe linkuri de la cât mai multe domenii unice;
  • Folosește Google Webmaster Tools și împrospătează-ți imaginea în rezultatele de căutare cu implementarea datelor structurate
  • Integrează afacerea ta online cu Google Places. Majoritatea clienților caută să cumpere din orașul în care se află și din acest motiv tu trebuie să fii acolo dacă vrei mai mult trafic catre magazinul tau online!
  • Daca ai auzit despre Google Product Search atunci trebuie să ai produse acolo! Generează mai mult trafic catre magazinul tau online prin integrarea afacerii tale în Google Merchant Center!
  • Dacă vrei să convertești cu succes vizitatorii în clienți, oferă un site care se mișcă foarte rapid! Știai că în 80% dintre cazuri dacă pagina durează mai mult de 4 secunde să se încarce, vizitatorul o închide! Un magazin online rapid, îți crește „stima motoarelor de căutare” dacă la Pagespeed Insights ai notă mare cu bulina verde!
  • Folosești statisticile pentru a ști cine sunt clienții tăi? Google Analytics este o unealtă indispensabilă! Învață să o folosești și vei satisface clientela garantat!
  • Dacă magazinul tău online nu are motor CMS (WordPress, Joomla etc.) atunci cum vrei tu să aduci mai mult trafic catre magazinul tau online când muncești atât de mult pentru a edita manual fiecare pagină html în parte? Îmbracă haina unui panou de control automatizat care face totul pentru tine! Treci pe WordPress și vinde profesional!

Nu uita, dacă aduci mai mult trafic catre magazinul tau online poți să vinzi mai mult! Dacă ai întrebari, probabil nu ești gata să faci mai mulți bani, probabil concurența deja este mult în fața ta! Dar nu te speria! Cine râde la urmă râde mai bine, așa spune vorba nu? Ai timp să înveți ce nu știi, dar nu uita că trebuie să aduci mai mult trafic catre magazinul tau online dacă vrei să câștigi mai mult!


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Spune parerea ta!

 

Sus