E seara si sunteti deja obosita de la serviciu? Familia va cere rapid o cina usoara? Iata ce va propun eu: mamaliga cu branza, smantana si ou ochi. Nu va trebuie decat malai cat pentru o mamaliga suficient de mare pentru membrii familiei, branza nu prea tare aproximativ 150 gr pentru fiecare, smantana in aceleasi cantitati si cate 1 sau 2 oua pentru fiecare. Nu trebuie sa neglijati patrunjelul verde sau mararul.

Cum se prepara mamaliga cu branza

Mamaliga se face simplu si pariez ca stiti deja. Pentru o mamaliga reusita folositi un vas de tuci. Puneti apa in acest vas cam cat doriti sa fie mamaliga dumneavoastra si adaugati sare. Lasati apa sa fiarba dupa care adaugati treptat malaiul si il amestecati bine.

Cand s-a ingrosat suficient mai lasati putin la foc si apoi o rasturnati pe un fund de lemn. Daca o sa faceti mamaliga la foc iute, o sa vedeti ca atunci cand o veti rasturna va fi acoperita de o coaja crocanta care se indeparteaza foarte usor. Se procedeaza asa atunci cand nu intentionati sa consumati imediat mamaliga.

Branza se da prin razatoarea mare. Ouale ochi se pot prepara simplu in apa sau ulei sau, daca doriti, adaugati ceapa si pasta de tomate va capata un gust mai bun. Trebuie sa aveti grija sa nu spargeti galbenusul in timpul prajirii. Ca sa evitati acest lucru, inainte sa puneti ouale la prajit, lasati uleiul sa se incinga bine.

Cand e totul gata, luati ouale cu o “lopatica” care sa permita scurgerea uleiului. La final, asezati mamaliga cu branza pe farfurii in felul urmator: o felie potrivita de mamaliga, alaturi de care puneti branza rasa si oul ochi aburind. Peste o parte de branza si mamaliga rasturnati smantana. Deasupra oului presati sare. Decorati totul cu marar sau patrunjel taiat marunt. Poftă bună!

Timp de preparare mamaliga: 20-30 minute

Share the Love!

4 comentarii la „Mamaliga cu branza, smantana si ou ochi”

  1. Florin M

    Eu nu ştiu să fac mămăligă, nu am încercat niciodată să fac, trebuie să învăţ.
    Ochiurile obişnuiesc să le mănânc făcute în smântână şi rar în ulei.

    1. Jorjette

      E destul de uşor să faci mămăligă, adică nu e mare filosofie, şi faza este că oricum iese este comestibilă atâta timp cât este fiartă, Poate fi moale sau vârtoasă, tot e bună, oricum ar ieşi, chiar şi cu boţuri :) Astea sunt mâncăruri simple, dar gustoase şi ca la mama acasă :)

    2. Cristescu Bogdan

      Ochiuri făcute în smântână? Trebuie să înveţi cum se face şi când mai vii la noi … îţi pun şorţ de bucătar să mă înveţi!

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *