Daca vrei o reteta simpla, delicioasa si satioasa, iti recomand mamaliga taraneasca cu ciuperci! Se prepara foarte repede si este perfecta pentru orice moment al zilei!

Ingrediente pentru mamaliga cu ciuperci

  • ciuperci (uscate- 150g si proaspete 500g),
  • ulei de masline,
  • 2 linguri de margarina sau unt,
  • 1 lingurita de patrunjel proaspat sau uscat (frunze),
  • piper negru macinat mare,
  • sare,
  • 2 cesti cu lapte,
  • 1 ceasca malai galben,
  • cas ras,
  • patrunjel proaspat pentru garnitura.

Cum se prepară mamaliga taraneasca cu ciuperci

Intr-un castron inmuiati ciupercile uscate cu o ceasca apa clocotita (30 minute). Intre timp, taiati coditele ciupercilor proaspete si clatiti-le pentru a indeparta nisipul. Taiati-le apoi in felii subtiri. Taiati ceapa mai gros. Intr-o tigaie de cca 16 cm diametru, la foc mijlociu, prajiti ceapa intr-o lingurita de ulei de masline si 3 lingurite de apa pana se inmoaie si se aureste usor; scoateti-o intr-un castron mic.

In aceeasi tigaie, la foc ceva mai tare, in margarina sau unt fierbinte si 1 lingurita ulei de masline, prajiti ciupercile cu patrunjel, piper si sare, timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.

Mamaliga taraneasca cu ciuperci 1In timp ce se prajesc ciupercile, scurgeti-le pe cele uscate, pastrand o ceasca din lichidul de inmuiere. Clatiti-le pentru a indeparta nisipul; taiati-le bucati. Puneti din nou ceapa in tigaie. Amestecati cu ciupercile uscate si lichidul pastrat la inmuiere.

Fierbeti un minut pana se ingroasa putin. Lasati la cald pana preparati mamaliguta. Intr-un vas mare, la foc iute, fierbeti laptele cu sare si 2 cesti de apa. Reduceti taria focului si presarati treptat malaiul, amestecand mereu. Fierbeti, amestecand, 5 minute sau pana cand se ingroasa. Presarati inauntru cas si daca doriti puteti adauga si putin ulei sau, de preferat, unt.

Serviti mamaliguta cu amestecul de ciuperci deasupra. Garnisiti cu patrunjel dupa ce faceti 3 portii mari sau 4 mai mici.

Sa aveti pofta!

Share the Love!

4 comentarii la „Mamaliga taraneasca cu ciuperci”

  1. Andrei

    N-am mancat niciodata mamaliga taraneasca cu ciuperci, dar o sa incerc aceasta reteta.Sper sa iasa la fel ca si-n poza.

    1. Este o diferenta, mamaliga taraneasca se face altfel. Cea de la oras e mamaliga rapida cu faina cumparata. Cea țărănească se face din făină obținută la moară, se pune făina când începe să clocotească, fără să se amestece și se lasă să fiarbă asa fără să intervenim o perioadă. De-abia după vreo 10 minute se începe să se amestece. Iese diferit, oricum , e mai vârtoasă, are un alt gust. Cea de la oras e mămăligă rapidă. Cea țărănească e de preferat să se prepare la ceaun. :)

  2. ramonika

    Ce bine ca am intrat pe blog! Mi-ai dat o idee buna pentru ca habar nu aveam ce sa gatesc azi! Multumesc!

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *