Mână de glorie

1 comentariu la Mână de glorie
lumanare

Altădată, vrăjitorii numeau astfel o mână de spânzurat, pe care o pregăteau în felul următor: o înveleau, mai întâi, într-o bucată de pânză mortuară, având grijă să fie bine presată cât să iasă şi puţinul sânge care ar mai fi putut rămâne în ea. Apoi era pusă într-un vas de pământ cu sare, cu salpetru, cu zimat şi cu ardei, toate bine măcinate.

O lăsau în acest vas 15 zile, după care o expuneau la un soare canicular, până când se usca foarte bine. Când soarele nu era suficient de fierbinte, o puneau într-un cuptor în prealabil încălzit la un foc de ferigă şi de verbină. O dată cu terminarea acestei operaţii, făceau o lumânare din grăsime tot de spânzurat, din ceară curată şi din cesam din Laponia.Mână de glorie 1

Apoi se folosea ca sfeşnic mâna de glorie. Dacă această lumânare miraculoasă arde într-un loc, toţi cei care s-ar găsi acolo ar rămâne într-o nemişcare de moarte, ceea ce făcea mâna de glorie foarte utilă hoţilor. Te puteai, totuşi, împotrivi efectului acestei mâini frecând pragul uşii cu un amestec alcătuit din fiere de pisică neagră, grăsime de găină albă şi din sânge de cucuvea; mixtura trebuia preparată neapărat în vreme de caniculă, în cărţile de vrăji se confundă adesea, din cauza omofoniei lor, mână de glorie şi mandragoră: pe nedrept, desigur.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

Un comentariu

  1. Sunt foarte curioasa de unde isi luau aceste ritualuluri magice? Unele mi se par foarte absurde, de fapt nu am folosit bine cuvantul…mi se par ireale…dar totusi sunt convinsa ca s-au facut si poate chiar se mai fac!

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *