Menta piperita citrata – planta medicinala aromatica


Ascultă acest articol:Disponibil în curând!
menta-de-bergamota

Menta piperita citrata sau menta de bergamota este o plantă medicinala uneori confundată cu bergamota sau portocalul amărui (Citrus bergamia). Acest tip de mentă are frunze subțiri și netede, iar florile sunt purpurii.În plin soare împrăștie un miros puternic de citrice și întreaga plantă are o nuanță purpurie. La umbră are o culoare arămie. Folosiți-o ca o plantă aromatică în amestecuri sau pentru a face băuturi îndulcite cu miere. Aroma nu este chiar atât de indicată pentru gătit.

Părți folosite: frunzele și uleiurile esențiale

Utilizări magice: frunzele de menta piperita citrata sau bergamotă sunt strecurate în portofele sau în genți pentru a atrage banii. Frunzele proaspete sunt de asemenea frecate de bani înainte de a-i cheltui pentru a se asigura întoarcerea lor. Mai mult, frunzele sunt folosite în ritualurile pentru succes și pentru vrăji.

2 comentarii la „Menta piperita citrata – planta medicinala aromatica”

  1. Ca o adaugare la ce ai spus tu aici… Ea se mai intalneste si sub denumirea de: menta citrata, sau menta portocalie.
    Are aplicatii practice pentru arsuri de stomac, greturi sau tulburari digestive. Mai este folosita si pentru dureri de cap sau febra.

  2. Buna Jorjete.
    Am mai auzit acum nu foarte mult timp o prietena vorbind despre acest tip de menta. Ai idee de unde pot cumpara si eu? Multumesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

× 5 = 50