Mitologia animala si cum este ea folosita in prezent

6 comentarii la Mitologia animala si cum este ea folosita in prezent

Bogata în metamorfoze, în bestialitate, în raporturi contra naturii, dar si în exacerbate omagii aduse regnului animal, mitologia animală si-a deschis drum încă din Grecia, prin arte în general si prin pictură în special.

Iconologia, asa cum este profesata de un Panofsky, ar dezvalui numeroase aspecte derutante ale evaziunilor mentale ale amintirilor obsesive ale omului. Evul mediu, Renasterea sunt pline de animale a caror semnificatie profunda ne scapa câteodata.

De ce oare la picioarele gisantilor se odihneste un ogar si nu un alt dog ? Cine va descifra semnificatia menajeriei, aparent lipsita de sens, a lui Hieronymus Bosch ?

Până si publicitatea, acest limbaj agresiv ce a invadat lumea de azi, nu sovaie sa recurga la credintele populare si la prejudecatile privitoare la animale. Daca în societatea noastra de consum agentii comerciali, care nu sunt niste imbecili, socot nimerit sa lanseze sloganuri întemeiate pe consideratii animaliere („puneti un tigru în motorul dumneavoastra„), înseamna ca stiu bine ca aceste imagini au un puternic impact.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

6 comentarii

  1. PARERE, ADEVAR , SAU IMAGINATIE … Cred ca sufletele , spiritele sau entitaile care suntem noi oamenii , de regula , nu am fost mereu ceeace suntem ,ci si alte vietati … unii , chiar au trasaturi fizice sau comportamentale specifice altor vietati … totul este ciclic … sau poate fi chiar o „pedeapsa” … asa ca nu va comportati ca niste vietati pe care le dispretuiti …

  2. Daca tragem cu mana toata tehnologia deoparte, vom ramane doar noi(oamenii) si natura(animalele).
    Consider ca este normal sa invatam multe lucruri de la animale, mai ales ca ele nu au nevoie de tehnologie si par destul de fericite in „nestiinta” lor.

    1. Aşa ar fi normal, să înăţăm de la ele, însă există încă foarte mulţi oameni care dispreţuiesc animalele, sau care văd animalele precum nişte sclavi. Chiar există oameni care iau Biblia cuvânt cu cuvânt şi cred că animalele au fost puse la dispozoţie doar pentru ei – e egoul care se manifestă în ei şi îi pune mai presus de ceea ce se află în jurul lor.

      Şi noi putem trăi fără tehnologie, şi am fi fericiţi, dar ne este frică să fim fericiţi :)

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *