Moda în timpul sarcinii: Dacă sunt gravidă, ce haine să nu port?

5 comentarii la Moda în timpul sarcinii: Dacă sunt gravidă, ce haine să nu port?

Întrebarea cea mai frecventă din timpul sarcinii este „ce aş putea să îmbrac acum că sunt însărcinată”? Atâta timp cât ceilalţi se uită la tine şi spun în gând că nu arăţi prea bine, atunci este ok, dar dacă ceilalţi se uită la tine ca la un extraterestru sau un ciudat, atunci ceva nu este în regulă. Atunci când femeile sunt însărcinate, sunt frumoase, întra-adevăr, dar ele pot încă fi stilate chiar dacă poartă în pântece un copil.

În primul rând, moda în timpul sarcinii trebuie să conțină ținute comfortabile. Nu poţi purta o pereche de blugi strânşi şi cu curea, ci mai degrabă porţi pantaloni speciali pentru perioada de maternitate. Gândeşte-te că eşti însărcinată şi că trebuie să-ţi îndeplineşti sarcinile obişnuite cu uşurinţă, dacă nu-ţi va fi uşor din cauza hainelor, vei simţi discomfort şi vei fi irascibilă.

Moda la gravide - Brooke Burke gravida

Chiar şi Brooke Burke, o personalitate TV şi dansatoare (din imaginea din dreapta sus) cred că nu se simte prea confortabil cu hainele pe care le poartă, deşi arată fantastic.

Ce haine să nu porţi dacă eşti gravidă?

  • Tricouri/maieuri scurte care să fie deasupra buricului- în primul rând îţi crează disconfort atât ţie, cât şi celor din jurul tău. Vei atrage foarte mult atenţia asupra ta şi nu cred că este cazul să fii în centrul atenţiei, pentru că la finalul zilei te-ai simţi foarte obosită.
  • Dacă porţi haine prea largi, care te fac să arăţi ca un cort, atunci pare comfortabil, însă aceste haine nu-ţi vor accentua formele. Moda în timpul sarcinii presupune să te mândreşti cu corpul tău, iar hainele largi nu fac decât să-ţi scadă moralul şi încrederea în sine, aducând o stare de spirit morocănoasă de care nu ai nevoie. Un costum de maternitate care să te facă să te simţi frumoasă şi atrăgătoare te ajută să ai o stare de spirit adecvată acestui eveniment important din viaţa ta – sarcina.
  • Să te forţezi să-ţi porţi vechile haine este iarăşi inadecvat. Este pur şi simplu incomod şi hainele ar putea „pocni”, s-ar putea să se descoasă, ceea ce te-ar face să te simţi şi mai inconfortabil. Te vei simţi mult mai seci atunci când eşti încrezătoare şi porţi hainele potrivite. Găndeşte-te numai cum ar fi să încerci să porţi bluzele mulate sau pantalonii care veneau strânşi pe picior? E posibil ca nici măcar să nu poţi încheia nasturii la pantaloni.
  • Să porţi pantaloni scurţi şi un tricou atunci când ieşi în oraş iarăşi te face să arăţi nostim, şi disconfortul pe care îl simţi nu este pe măsura atenţiei şi curiozităţii pe care o primeşti din partea celorlalţi.
  • Deasemenea nu este indicat să porţi pantofi cu toc înalt, cu care bineînţeles vei merge destul de inconfortabil, şi vei fi iarăşi amuzantă pentru cei care te privesc, plus există şi riscul de a cădea, ceea ce nu prea este indicat în cazul sarcinii. Un toc mic, de câţiva centimetri este acceptabil, însă să nu fie exagerat, şi nici să nu te deranjeze. Oricum acest aspect al tocului depinde şi de stadiul sarcinii, pentru că dacă eşti la început, poţi încă purta cam ce doreşti. În momentul actual există pe piaţă pantofi drăguţi şi eleganţi fără toc, care se potrivesc perfect cu ceea ce ai nevoie. Mai mult, nici picioarele nu ţi se vor umfla atât de mult dacă te vei simţi bine în ei.
Britney Spears

Nici o rochiţă prea scurtă ca cea pe care o poartă Britney Spears nu este indicată, pentru că te va face să te simţi plinuţă, şi în plus, dacă bate vântul ţi-ar putea-o ridica şi va fi cam neplăcut, cu siguranţă te vei simţi stânjenită înfruntând privirile celorlaţi.

Cel şi cel mai important este ca hainele pe care le porţi în timpul sarcinii să fie confortabile şi să te facă să te simţi bine. Încearcă să porţi haine cât mai colorate pentru a-ţi crea o energie pe măsură, evită pe cât posibil hainele negre şi sobre!

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

5 comentarii

    1. Aşa este! Trebuie să te simţi confortabil, însă să nu exagerezi, atunci când pui o haină pe tine să se aşeze frumos, nu să stea ca pe un băţ. La asta m-am referit.
      Trebuie să porţi larg ca să ai libertate de mişcare şi să nu dăuneze copilului, nu e indicat pentru acesta să se simtă ca într-o strânsoare. Ideea oricum e de a fi atentă atunci când te îmbraci, totuşi să o faci cu gust, cu stil , să arăţi că îţi pasă, nu-i aşa?

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *