NESCAFE 3in1 pentru un stil de viaţă sănătos – rahat cu trandafiri

Când am citit pe plicul de Nescafe 3in1 compoziţia, aproape că am rămas indiferent. Când am trecut de la ingredientele din limba română la altă limbă, nu am rezistat să nu vă amintesc şi vouă consumatorilor de 3in1, cam ce facem când punem acel conţinut într-o cană pentru a ne porni dimineaţa.

Am observat că la români e mai uşor şi mai puţin dăunător pentru afacere, dacă pe etichetă, le spui chimicalelor pe nume şi nu pe numere. Nu e de mirare, la cât de interesaţi sunt românii să reţină noi cuvinte, dacă acestea nu au legătură cu banii, succesul în afacere, bunăstare materială, tehnologie şi distracţie. Sănătatea care are strict legătură cu aceşti compuşi chimici din alimente, este luată în vizor doar când vreun medic îl anunţă că e dat naibii de bolnav, că trebuie să ţină regim (adică să mănânce sănătos) şi să fie atent la etichetele produselor ce le consumă.

Tâmpenia consumatorilor nu se opreşte la ignoranţă, ea merge până la atac la persoană. „Nemernicul” care îşi permite să vorbească despre mâncare sănătoasă şi despre chimicalele din alimente este nu doar ignorat, dar şi luat la mişto, pentru că vorba aia, noi râdem de el că e diferit de noi toţi.

Să vă dau totuşi o probă de sinceritate de la Nescafe cu prea bine cunoscutul 3in1 (cafea, lapte şi zahăr) original.

În limba română toate acele chimicale sunt atât de alambicate şi atât de greu de pronunţat, atât de străine lexicului de uz general încât nici nu îţi vine să le citeşti pe toate. Dar pentru austrieci se pare că totul este puţin mai clar. Acele cuvinte ciudate, se transformă în E-uri clare.

Nescafe – Un rahat ambalat 100% nesănătos

nescafe 3 in 1

De la cele 3 ingrediente de bază s-a ajuns la o cu totul altă idee. Laptele nu e lapte, zahărul nu e zahăr, iar cafeaua nu e cafea. De ce să continui să consumi aşa ceva când nu are ceea ce spune că are ci doar o imitaţie a ingredientelor? Aţi băut o cafea cu lapte şi cu zahăr? Se compară?

Asta nu e tot, la final Nescafe te şi atenţionează cu privire la sănătatea ta. Să vedem cu ce tupeu şi nesimţire:

nescafe 3 in 1

Adică după ce că e plin de substanţe chimice şi nu are nimic natural în el, acest căcat e bun pentru o viaţă sănătoasă? Cum îşi permit aceşti mincinoşi şi ipocriţi să pună praful ăsta alături de alimentaţia echilibrată şi activităţile fizice variate? Manipulare, acesta e răspunsul!

Când maschezi ceva fals într-un context adevărat, cel care înghite pastila se spune că a fost manipulat. Tehnica este specifică programării NLP (programare neuro-lingvistică). Ingredientele scrise pompos şi alambicat astfel încât să vrei să scapi de ele tot programare manipulativă e.

nescafe 3in1

Am găsit un articol mai vechi scris de Andrei Comanescu, despre consumul de E-uri, citiţi aici.


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 8 Pareri

  1. alina elena alina elena
  2. Florin Florin
  3. Nan Petru Nan Petru
  4. Daniela Daniela

Spune parerea ta!

 

Sus