Blaise Pascal şi Heidegger

Moto: „Inima îşi are raţiunile ei pe care mintea nu le cunoaşte.”
Pascal

Blaise Pascal şi Heidegger

Lovitura întoarsă

„Invocă elementaii, spune R. Schwaeble în Le Probleme du mal, atrage larvele, ordonă-le să ducă duşmanului tău vreo otravă savantă; duşmanul, prevenit de o prezicătoare sau de vreun expert în ştiinţe oculte, se apără şi respinge mesagerul. Acesta poartă bine încărcătura şi ar dori s-o folosească fie împotriva expeditorului, fie împotriva destinatarului. Acesta refuză încărcătura, care se abate asupra ta. Asta-i lovitura întoarsă!” Lovitura întoarsă acţionează, deci, ca un bumerang. Vraja malefică se întoarce împotriva celui ce face vrăji. Pentru a-l conjura, adevăratul vrăjitor trebuie să acţioneze în cel mai mare secret… Pentru a reuşi, operaţia trebuie să fie triunghiulară,Share the Love!

2 comentarii la „Nimicul ca fereastră”

  1. dominic

    Nu sunt foarte versat in probleme filosofice dar punerea accentului pe „nimicnicie” mi se pare o forma de manipulare a constiintei, de fortare a unei subordonari (doar Dumnezeu e mare, noi nu). In definitiv toti suntem si mari si mici, depinde doar de sistemul de valori de referinta.

  2. Anonim

    Am citit cate ceva despre pascal iar articolul tau a completat anumite goluri in mintea mea.Te felicit si tine-o tot asa:)

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *