No Computer Day – Ziua Fără Calculator

Ieri am avut parte de o sărbătoare specială pentru noi – NO COMPUTER DAY – adică ziua în care nu ne atingem sub nici o formă de calculator. Am ajuns la concluzia ca avem nevoie de această zi pntru a ne detașa puțin de această dependență creată de mediul online. Chiar dacă nu stăm toată ziua în fața calculatorului, nu există zi în care să nu intrăm să verificăm site-urile, emailurile, etc (cu rețelele sociale nu prea pierdem noi așa mult timp, arareori mai intru să citesc bancuri).

Am fixat de comun acord ca pe data de 19 a fiecărei luni să sărbătorim No Computer Day – fiecare dintre noi a avut de ales un număr iar numarul final urma să fie format din prima cifra a numărului ales de Bogdan și a doua cifra a numarului ales de mine – Bogdan a ales 17, eu 9 – așa am ales data d 19. Se pare că am început cu dreptul chiar din prima lună a anului. Ieri a fost o zi relaxantă petrecută printre prieteni, o zi care ne-a amintit cât de frumoasă și uimitoare este viața noastră.

În data de 19 a fiecărei luni ne vedem de activitățile normale pe care le desfășurăm, fără a include activitățile online. Ieri, ce-i drept, mi-a stat puțin gândul la site-uri „Dacă primim vreun articol nou?”,”Sigur au venit noi comentarii ce au nevoie de aprobare”, însă am lăsat deoparte aceste gânduri și mi-am văzut liniștită de cursul normal al zilei.

Aseară am făcut un lucru minunat, pentru care mulți dintre voi ar da mulți bani – împreună cu o prietenă am ieșit la plimbare pe  vale cu cei 6 câini și 2 pisici – o vale cu o albie de râu unde nu există nici o singurică casă – e tot în jur numai natură. Din cauza zăpezii se vedea foarte bine pe unde mergi fără a fi nevoie de o lumină adiacentă. Susurul apei ne cânta, copacii înfloriți vegheau valea în liniște și parcă se întrebau ce căutăm acolo ca să le stricăm petrecerea, mii de cristale sclipeau în jurul nostru precum într-un palat de cleștar, pisicile pășeau ușor prin zăpadă să nu atragă atenția asupra lor. De-o parte și de alta se înălțau falnici munțișorii plini acoperiți de haina lor de iarnă.

Sunt foarte multe activități pe care le putem desfășura în afara lumii virtuale care ne satisfac din toate punctele de vedere ca ființe umane, însă de multe ori uităm de acestea și ne pierdem într-o altă lume, cea virtuală care parcă intenționat ne atrage cu nimicurile ei.

Tu cât de mult timp petreci în mediul online? Consideri că e perfect normal sau a devenit o dependență și ai vrea să-ți găsești altceva de făcut?

Cine vrea să sărbătorească alături de noi Ziua Fără Calculator – o poate face în fiecare zi de 19 a fiecărei luni!

Se alătură cineva nouă? Dacă da, dă like la acest articol și vom ști că pe 19 nu avem nici o șansă să ne întâlnim pe nici o stradă virtuală.

3 comentarii la „No Computer Day – Ziua Fără Calculator”

  1. Eu cred ca o zi pe luna nu este suficienta pentru unii… Cunosc persoane care stau si 14h+ in fata calculatorului si nu isi dau seama ca isi irosesc viata… Mai buna ar fi o zi fara tehnologie ca degeaba nu stai pe calculator daca ai toata ziua in mana telefonul… Acum daca te duci intr-un club, bar, pub ii vezi pe toti cu telefoanele in mana.. nu mai stie lumea sa se distreze, sa se simta bine.. ei cred ca asa e la „moda”…

  2. Pare o idee buna. O sa renunt si eu la calculator in zilele de 19. In definitiv de-asta mi-am instalat browsere, clienti de mail si aplicatii sociale pe telefon si pe tableta :))

    1. În cazul tău ar trebui să renunți la orice sursă de internet…în principiu asta e ideea principală, că fără internet nu prea e „palpitantă” viața în fața computerului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificate anti-robot *