Nucsoara – condiment afrodisiac ce imbunatateste circulatia

Nucşoara (Myristica fragrans) – această plantă perenă stufoasă are frunze parfumate şi flori mici galbene. Fructele au în interior sămânţa – nucşoara – şi coaja de acoperire de culoare roşiatică. Atât seminţele cât şi această coajă sunt condimente culinare folosite în mâncărurile dulci şi savuroase într-o varietate largă de bucătării.

Nucsoara – Beneficii pentru sanatate

Nucsoara este un condiment popular, care are o lista destul de lunga de beneficii asupra sanatatii, inclusiv capacitatea de a calma durerea, indigestia, de a consolida functia cgnitiva. Ajuta la detoxifierea organismului, stimuleaza sanatatea pielii, reduce insomniile, creste functia sistemului imunitar, previne aparitia leucemiei, imbunatateste circulatia sanguina si mentine sanatatea cavitatii bucale.

In timp ce nucsoara este un condiment folosit destul de rar in diverse feluri de mancare, ea poate avea un impact destul de puternic asupra sanatatii, datorita continutului nutritiv de vitamine, minerale si compusi organici inruditi cu uleiurile esentiale. Aceste componente benefice continute de semintele de nucsoara, includ fibre alimentare, mangan, tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, cupru si macelignan.

Nucşoara creşte efectul ameţitor şi soporific al băuturilor alcoolice şi este recunoscută a fi afrodisiac. Este prescrisă pentru balonare şi greaţă. Uleiul esenţial de nucşoară este adăugat în parfumuri, săpunuri, uleiuri de păr, tutun şi fumigene.

Seminţele produc un ulei – untul de nucşoară – folosit în cremele pentru piele.

Atenţie! Dozele mari de nucşoară sunt toxice datorită prezenţei unui compus halucinogen – eter fenolic C11H12O3.

Părţi folosite: semiţele şi coaja

Uilizări magice: se arde pentru mirosul care sporeşte puterile psihice, sau pentru muncă creativă. Se poartă cu sine pentru îmbunătăţirea intelectului. Nucşoara mult timp a fost transportată pentru noroc şi boabele erau înşirate alături de stele de anason şi boabe de tonka ca şi colier pe bază de plante puternice. Arsă pentru prosperitate, noroc, sensibilizarea psihicului, avere, clarviziune, divinaţie, justiţie, şi meditaţie.

Aromoterapie: uleiul esenţial de nucşoară se utilizează pentru indigestie, slăbiciune generală, infecţii bacteriene, gută, reumatism, artrită, ca ajutor în circulaţia sângelui, pentru durerile musculare , flatulenţă, greaţă, frigiditate la femei, impotenţă la bărbaţi, nevralgie, oboseală pe sistem nervos.

Calităţi cheie: afrodisiac, analgezic, stupefiant, tonic (pentru nervi şi inimă), mângâietor, liniştitore, calmant, elevator, cefalic, euforic.


Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Spune parerea ta!

 

Sus