Nucul, nuca – mituri, semnificatie si legende la români

Nucul in general poate reprezenta rezistenta datorita scoartei destul de rezistente. Nucile in general sunt un simbol a fecunditatii si in mod special sunt un puternic simbol a masculinitatii. Cele mai puternice simboluri pe care nucul ni le ofera sunt sexualitatea si tenacitatea. Nucile sunt de fapt o reminiscenta a barbatiei.

Nucul – mituri si legende la romani

Este sezonul toamnei, este vremea să se culeagă nucile. Cum mereu există o poveste, de data aceasta din cultura românească extragem câteva idei despre nuca si despre nuc.

Se spune că la începutul lumii, când Adam și Eva au fost alungați din rai, erau foarte singuri. Eva visă că dacă ea și soțul ei vor mânca fiecare câte două nuci, vor căpăta însușirea de a se înmulți. Urmând sfatul din vis, avură copii.

nucul nuca nuci mituriNucul nu se plantează, deoarece omul, care ar face acest lucru, ar muri când copacul va fi la fel de gros ca gâtul lui. Cu toate acestea, se poate planta un nuc, dacă în jurul puietului se desenează un cerc care trebuie să fie atât de mare încât copacul să nu-l poate atinge prin creștere într-o viață de om.

Cel care arde lemne de nuc va avea dureri de dinți.

Într-o scorbură de nuc se ascunde primul smoc de păr al unui copil, pentru ca acestuia să-i crească părul frumos și lung. În prima baie a unei fete trebuie să se pună o nucă pentru ca ea să aibă un piept frumos și nu prea mare. Și în apa cu care omul se spală la Crăciun, trebuie să se afle o nucă pentru ca el să fie sănătos. O infuzie de frunze de nuc curăță sângele.

Mai mult sau mai puţin credibil pentru unii, având în vedere că aşa se spune, ceva ceva tot există. Mie oricum îmi plac foarte mult nucile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificate anti-robot *