Ce înseamnă să nu ştim

Cei mai mulţi dintre noi avem nevoie de metode, de argumente, de demonstraţii pentru a crede în noi, în propriiile noastre forţe, trebuie să fim convinşi de ceea ce putem face.Credem atât de mult în cuvinte!!!

În continuare vreau să scriu o povestioară care mi-a plăcut foarte mult şi care arată ce se întâmplă atunci când nu ştim prea multe, atunci când nu ne complicăm prea mult.

Un tânăr analfabet s-a îmbolnăvit foarte tare, şi neştiind ce are a mers la spital.Medicul i-a făcut analizele, însă nici acesta nu i-a putut spune prea clar ce are, însă i-a spus: „Mâine vine un doctor foarte bun care doar se va uita la tine şi îţi va spune ce ai.

A doua zi a venit medicul cel vestit şi trecând pe coridor punea diagnosticul la fiecare pacinet doar uitându-se la el. Trecând pe lângă el i-a spus „mortus” şi a trecut mai departe.A plecat pacientul nostru acasă foarte mulţumit că i s-a spus ce are, mai mult de atât nu avea nevoie.Şi atrăt foarte mult.După vreo 10 ani i-a trimis o scrisoare medicului prin care îi mulţumea că i-a spus ce are.

Pacientul însă nu ştia că acel diagnostic „mortus” în latină înseamnă mort.El nu s-a gândit că trebuie să moară, că mai are puţin de trăit, ci a mers acasă liniştit şi aşa a trăit mult.


Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 2 Pareri

  1. psihoterapie psihoterapie
  2. Magazin de Electronice Magazin de Electronice

Spune parerea ta!

 

Sus