Ce înseamnă să nu ştim

Cei mai mulţi dintre noi avem nevoie de metode, de argumente, de demonstraţii pentru a crede în noi, în propriiile noastre forţe, trebuie să fim convinşi de ceea ce putem face.Credem atât de mult în cuvinte!!!

În continuare vreau să scriu o povestioară care mi-a plăcut foarte mult şi care arată ce se întâmplă atunci când nu ştim prea multe, atunci când nu ne complicăm prea mult.

Un tânăr analfabet s-a îmbolnăvit foarte tare, şi neştiind ce are a mers la spital.Medicul i-a făcut analizele, însă nici acesta nu i-a putut spune prea clar ce are, însă i-a spus: „Mâine vine un doctor foarte bun care doar se va uita la tine şi îţi va spune ce ai.

A doua zi a venit medicul cel vestit şi trecând pe coridor punea diagnosticul la fiecare pacinet doar uitându-se la el. Trecând pe lângă el i-a spus „mortus” şi a trecut mai departe.A plecat pacientul nostru acasă foarte mulţumit că i s-a spus ce are, mai mult de atât nu avea nevoie.Şi atrăt foarte mult.După vreo 10 ani i-a trimis o scrisoare medicului prin care îi mulţumea că i-a spus ce are.

Pacientul însă nu ştia că acel diagnostic „mortus” în latină înseamnă mort.El nu s-a gândit că trebuie să moară, că mai are puţin de trăit, ci a mers acasă liniştit şi aşa a trăit mult.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

2 comentarii

  1. Asta e pe ideea cum ca ceea ce nu stii nu te doare, si totusi vrem sa stim… de ce oare vrem sa stim noi tot?! Suntem in continua schimbare, si pe masura ce stii mai multe iti dai seama ca nu stii mai nimic… important sa stii doar cine esti, sa imbratisezi acest gand si sa traiesti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *