Procesul de optimizare tehnica pentru a afla ritmul de crestere

Am un client si in acest moment pentru el trebuie sa aplic procesul de optimizare tehnica. Este un proces prin care afacerea online trece la un nivel superior. Beneficiile tratarii acestui aspect se vor regasi in castigul pe termen lung!

Probabil si cu motivul de a va invita sa imi fiti clienti (aceia dintre voi care au probleme sau vor sa faca o afacere online in Romania, intrun mod cat mai performant, si vor serviciile mele) iata cum incepea un email trimis catre clientul meu:

Din acest moment lucrez la optimizarea siteului din punct de vedere tehnic! Dupa optimizare seo, procesul de optimizare tehnica este la fel de „foarte important de luat in atentie”.

Procesul este mai indelungat decat cel de optimizare seo sau inserarea continutului optimizat seo (ceea ce ar trebui sa faceti dvs. cu noile proprietati introduse! adica nu doar le introduceti ci profitati si de SEO!)!

….

Procesul de Optimizare tehnica a siteului dvs. include urmatorii pasi:

Din momentul in care ati intrat in online, generati trafic! Primul care vine mai curand pe o pagina noua este Google Bot. Rareori ajung vizitatori inaintea lui! El cand ajunge, imi spune mie prin statisticile de pe GWT (Google Webmaster Tools) ce a gasit!

Eu vorbesc despre situatiile de pagini inexistente pe care el vine sa le citeasca din nou!

Se intelege deci ca Google Bot vine o data si mai vine si alta data. Un site care il cheama pe pagini inexistente este un site vazut rau de Google Bot. Se ingreuneaza activitatea lui, timpul necesar indexarii si vizitei botului google, si atunci siteul este trecut pe un ritm de indexare mai redus! Problema se regaseste apoi in statistici, in nr. de impresii pe anumite cuvinte cheie cautate pe google de vizitatorii ce vin din google search! Cum? Simplu, Google Bot, transmite „parerea lui” si Google Search va tine cont de Google Bot mereu!

Cu cat Google Bot vine mai des la tine pe site si cu cat el are ce face si este multumit, cu atat siteul creste in punctaj si in ranking! Rezolvarea paginilor inexistente este un pas din procesul de optimizare tehnica a unui site!

Asadar, pentru Optimizare Tehnica, avem a doua chestiune: Viteza de incarcare a paginilor!

Totul trebuie sa se miste si sa se incarce repede! Si nu la testele pe o conexiune de fibra optica de oras! Testele se fac pe tipuri de conexiuni multiple! Google Bot poate sa te depuncteze puternic daca siteul tau nu se incarca repede pe tablete si telefoane!

Viteza de incarcare depinde de multe aspecte! Imi las loc pentru secretele proprii referitoare la cum aplic procesul de optimizare tehnica pe acest aspect al vitezei de incarcare a paginilor! Ca si client, dvs. beneficiati de rezultat, iar cum fac, este treaba mea! Ce trebuie stiut este ca masinaria care unelteaza siteul din spate, este cea care dicteaza ceva! Dar mai intervin si alte aspecte! Design, scripturi, coduri complexe sau coduri prost facute etc.

In procesul de optimizare tehnica descoperim si potentialul siteului (ritmul specific de crestere).

Ajungi la un punct in care se vede clar unde o sa fii, cat de sus, etc. Personal numesc aceasta observatie, descoperirea ritmului specific de crestere!

Cand optimizare seo si optimizare tehnica sunt etape finalizate, Google Bot lucreaza pe teren clar definit si sustinut! Atunci din statisticile generate apare aceasta observatie foarte folositoare! Ritmul specific de crestere!

Daca il ai, in primul rand esti in crestere, adica semnul cel mai mare este ca afacerea ta merge de la bine la mai mult bine, cumva! Apoi doar informatia mea secreta te duce in punctul in care vezi si ritmul clar! Adica stii exact in ce zi Google iti aduce cei mai multi potentiali clienti, de exemplu! Sau afli mult mai multe, comparand ritmul de crestere cu alte statistici interne!

Ritmul de crestere este unic de la un site la altul, dar personal din probabilitate aplicata, cred ca se mai repeta! De exemplu Blogul lui Jorjette are varf de ritm de crestere in fiecare Joi. In fiecare joi a saptamanii am un punct din graficul ritmului de crestere. Un alt client a avut ritmul de crestere cu varfuri pe Marti!

Ritmul de crestere folosit alaturi de optimizare seo si optimizare tehnica, te fac sa lucrezi la un nivel mai superior! Gandeste-te cum ar fi sa publici ceva exact atunci cand poti optine cel mai mult beneficiu de la aceasta publicare! Absolut, daca stii cand sa il chemi pe google pentru o pagina noua … a doua oara vei fi uimit de rasplata!

Ritmul de crestere poate fi sustinut de ritmul traficului. Exista anumite ore ale zilei cand tu ai mai mult trafic! Stiind exact cand, stii ca atunci ei vin! Daca publici la ore de varf, ai riscul sa fii depunctat sau foarte bine punctat! Putine sanse sa fii depunctat daca tu publici continut de calitate! Dar sa fii cotat bine… da! Strangi reactii de pe retele sociale, reactii de orice fel chiar si recenzii si testimoniale, si daca aduni, ai luat Potul cel Mare!

Cate linkuri externe ai nevoie ca sa primesti mai mult trafic catre o anume pagina optimizata seo pe anumite cheie, este un secret aparte. Am un prieten care si-a facut o reteta proprie! Are succes cu ea cand o aplica pe o pagina nou publicata la el pe site! Impreuna cu Jorjette, pentru Blogul lui Jorjette ne-am stabilit propriile retete! Oricum, avem o pozitie apreciata si nu investim bani in promovare! Pentru ca facem noi!

Cum unii au mai multe de facut intro zi, in incheiere nu pot decat sa te invit sa imi fii client, daca doresti mai mult de la afacerea ta online! Contacteaza-ma!


Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Spune parerea ta!

 

Sus