Osho şi politicianul (poate Băsescu)

osho-si-basescu

Eu sunt un politician revolutionar radical. Ai ceva sa-mi spui?

Ei, deja ai intins coarda prea mult. Nu mai ascult ce spui. Ajunge ca esti politician, dar si revolutionar radical, dublezi, triplezi cancerul! Nu-ti ajunge politica? Trebuie sa te dai radical, revolutionar? Dumnezeule! Cuvinte frumoase, care ascund realitati murdare!

Nici un politician nu poate fi revolutionar, pentru ca singura revolutie veritabila este cea spirituala. Nici un politician nu poate fi radical, pentru ca radical se refera la radacini. Politicianul scutura frunze, nu are nimc de-a face cu radacinile. Iluminarea te duce la radacini; meditatia gaseste radacinile tuturor problemelor.

osho-si-basescu

Politica a existat intodeauna, la fel si politicienii. Dar ce s-a intamplat de fapt? Pana la urma lumea e tot jalnica! Mizera se face tot mai mare, cu fiecare zi ce trece. Toti revolutionarii si radicalii astia s-au dovedit a fi vatamatoti. Cu bune intentii, desigur, dar nu intentiile sunt cele care conteaza. Ceea ce conteaza e constiinta.

Politicienii nu au constiinta, ba chiar incearca sa-si evite problemele interioare, sa scape de ele. Cea mai usoara cale sa scapi de tine insuti este sa te ocupi de problemele lumii, de economie de politica, de filantropie, de transformarea societatii, de reforme. Toate acestea sunt strategii de a scapa de problemele proprii- strategii subtile si periculoase, pentru ca ai credinta ca faci ceva maret, dar in realitate esti un biet las.

Vezi-ti mai intai de problemele tale, intampina-le! Incearca mai intai sa te transformi pe tine. Doar o persoana transformata poate declansa o schimbare in altii.

Si ma intrebi daca am ceva sa-ti spun… Tine minte: in lume exista trei lucruri care ruineaza un om: secul, jocurile de noroc si politica.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

9 comentarii

 1. @ Bogdan In nici un caz nu consider ca trebuie sa oferi explicatii cu privire la felul tau de a gandi sau de a actiona, pentru ca suntem multi si de multe feluri si in nici un caz nu vei putea face ceva astfel incat toata lumea sa fie multumit.

  Cei care l-au votat pe Basescu, sa fie multumiti de alegerea lor, eu de unul nu l-as vota ca m-am cam saturat de el. Si in legatura cu jocurile de noroc, chiar ca te ruineaza fara sa observi la timp. :(

 2. Bogdan,

  ma bogdane ma…ma, ajung sa cred ca nu esti un om rau. Eu de-al naibii ce sunt am scris „o” de ^ si tu ţup cu „actionez aiurea”. Pai ai uitat ce „actiuni aiurea” am avut eu in scurta noastra istorie ?

  ps: toti avem educatie modesta in TOATE privintele. „Pierdem” timpul incercand sa-l ajungem pe D.zeu (se zvoneste ca gagiu’ e foarte educat)

 3. 3. doar nu eram tâm-pit sa votez Prostanacu’. Ca altii ;)
  2. prefer alte surse de adrenalina dinafara jocurilor de noroc.
  1. „…dragoste…parteneră…ai terminat…eliberat de vlagă”. Cica orgasm se chema trebsoara aista.
  0. „educaţia ta modestă” – aici n-am absolut nimic de comentat.

  1. Laur, prin educaţie modestă să ştii că nu m-am pus pe mine mai sus decât tine. De fapt m-am referit şi la mine şi la majoritate dintre noi bărbaţii. Ceea ce eu nu pot acum să fac consider că îmi lipseşte din educaţie, iar excepţiile ce le-am numit tocmai ce nu pot eu să fac, ele fac. Deci şi eu am o educaţie modestă. Şi educaţia asta modestă nu e doar în domeniul sexualităţii. Aş spune că am o educaţie modestă şi în a mă privi pe mine, în a mă înţelege pe mine. Tot modestă îmi e educaţie când vine vorba de a comunica în momente de tensiune sau atunci când sunt provocat.

   Partea bună e că văd că ceva nu e în regulă şi pot să mă observ când acţionez aiurea. De fapt de aceea şi las comentariul acesta acum!

 4. Hai că o întorci ca la Buzău. Când am spus despre sex, făceam referire la stările interioare. Sexul e doar o manifestare. Actul sexual, o dată consumat se duce în spate, iar ceea ce rămâne va face ca acest act să revină mereu şi mereu. E poate o dorinţă din noi oamenii, dar cert e că nu o abordăm aşa cum trebuie. O dată pentru că ea nu ne face mai buni, mai capabili în viaţă, mai înţelepţi, mai cunoscători, mai buni cu ceilalţi din jur. Poate tu îţi ţii actul sexual în zona ta intimă ceea ce o clădeşti şi o menţii cu valori parte din educaţia ta modestă, dar alţii nu fac aşa. Duc actul sexual la un apogeu în care orice fiinţă umană trebuie să li se supună. A doua idee ar fi faptul că sexul te slăbeşte pe tine ca bărbat. Nu ştiu dacă eşti la fel de plin de viaţă după ce îţi dai drumul. Oricâtă dragoste ai simţi pentru parteneră, după ce ai terminat simţi cum eşti mai eliberat puţin de vlagă. Dacă tu vezi asta ca pe o reuşită şi o împlinire, ei bine să ştii că unii încearcă să facă sex fără să-şi dea drumu. Unii chiar au ajuns la a face sex în alte plane decât cel material. Desigur, tu nu crezi în chestii de astea, deci subiectul îl închid aici.

  Jocurile de noroc ca orice sursă de adrenalină şi ce o mai fi în plus, nu te afectează pe tine dacă tu nu laşi să te afecteze!

  Bine că ai votat cu băse, sper să fii fericit până la capăt. Pentru moment eu ştiu că toate se leagă şi că Băse are un rol important în dezvoltarea noastră a românilor. Aş putea spune că fără votul tău Băsescu ieşea din tablou! Felicitări că l-ai votat. Acum stai jos şi priveşte-l cum joacă rolul rău de preşedinte!

  @Eu_pseudonim .. acele excepţii cred că se nasc în copilărie şi mor undeva pe la facultate sau pe la vârsta de 30 de ani. De cele mai multe ori, cei buni ori ajung nebuni ori duc o viaţă într-o continuă neîmpăcare cu majoritatea din jur sau chiar cu ei înşişi. Şi în acest caz, excepţiile există, dar nu auzim de ei decât dacă îi descoperim noi din greşeală. Ei nu se mai agită!

 5. 1. eu am votat cu Excelenta Sa, Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu ! Daca ar mai candida (sper sa se elimine discriminarea aia cu 2 mandate) tot cu Domnia Sa as vota…si ma mandresc cu chestia asta.

  2. jocurile de noroc ruineaza, zici tu. Cine bate toba ptr. pariuri-x.ro ? Ha ? Tu si mama aia eroina si slaba de musca, Georgeta Savu.

  3. sexul ruineaza 8O Cristescule ! Sa ma exprim decent: esti mic sau/si lenes ? ;)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *