Osho şi politicianul (poate Băsescu)

Eu sunt un politician revolutionar radical. Ai ceva sa-mi spui?

Ei, deja ai intins coarda prea mult. Nu mai ascult ce spui. Ajunge ca esti politician, dar si revolutionar radical, dublezi, triplezi cancerul! Nu-ti ajunge politica? Trebuie sa te dai radical, revolutionar? Dumnezeule! Cuvinte frumoase, care ascund realitati murdare!

Nici un politician nu poate fi revolutionar, pentru ca singura revolutie veritabila este cea spirituala. Nici un politician nu poate fi radical, pentru ca radical se refera la radacini. Politicianul scutura frunze, nu are nimc de-a face cu radacinile. Iluminarea te duce la radacini; meditatia gaseste radacinile tuturor problemelor.

osho-si-basescu

Politica a existat intodeauna, la fel si politicienii. Dar ce s-a intamplat de fapt? Pana la urma lumea e tot jalnica! Mizera se face tot mai mare, cu fiecare zi ce trece. Toti revolutionarii si radicalii astia s-au dovedit a fi vatamatoti. Cu bune intentii, desigur, dar nu intentiile sunt cele care conteaza. Ceea ce conteaza e constiinta.

Politicienii nu au constiinta, ba chiar incearca sa-si evite problemele interioare, sa scape de ele. Cea mai usoara cale sa scapi de tine insuti este sa te ocupi de problemele lumii, de economie de politica, de filantropie, de transformarea societatii, de reforme. Toate acestea sunt strategii de a scapa de problemele proprii- strategii subtile si periculoase, pentru ca ai credinta ca faci ceva maret, dar in realitate esti un biet las.

Vezi-ti mai intai de problemele tale, intampina-le! Incearca mai intai sa te transformi pe tine. Doar o persoana transformata poate declansa o schimbare in altii.

Si ma intrebi daca am ceva sa-ti spun… Tine minte: in lume exista trei lucruri care ruineaza un om: secul, jocurile de noroc si politica.


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 6 Pareri

  1. Stefan Stefan
  2. Laurentiu Laurentiu
  3. Laurentiu Laurentiu
  4. Laurentiu Laurentiu

Spune parerea ta!

 

Sus