Dacă, pactizând cu Diavolul (sunt de ajuns un pic de sânge, o pană veche şi un simplu capăt de hârtie), doriţi ca el să vă facă vreun serviciu, important este să ştiţi cui să vă adresaţi. Bineînteles, se vor lăsa deoparte cei mărunţi, cei fără nume şi fără grade şi se vor evoca doar demonii bine văzuţi la Curte sau foarte puternici. Când vom fi în situaţia de a trebui să finalizăm o pasiune, cu bună ştiinţă îl vom folosi pe Tamuz, ambasador în Spania, de care depinde ardoarea amoroasă. Vom profita fără ruşine de contradicţiile care animă inima demonilor şi divid lumea infernală. Astfel, Hutgin, căruia îi place să aibă relatii cu fiinţele omeneşti, răspunde fără să se zgârcească la întrebările care i se pun şi face servicii remarcabile bărbaţilor cu soţii uşuratice, împiedicându-le pe acestea din urmă să-şi încornoreze soţii.

Martinet arată drumul călătorilor care s-au rătăcit. Altă necuviinţă: există o dreptate în Infern, şi Lucifer, asistat de Alastor, mâna sa dreaptă, o împarte. Astfel, „cel mai frumos şi întâiul dintre îngeri” ar fi redus la a se pronunţa în litigiile care opun uneori demonii între ei… Deşi necesare, aceste condiţii sunt departe de a fi suficiente. Nu ar fi de niciun folos să intri în relatii, de exemplu, cu Satana, Belzebut, Ronve, Alocer, Andras, Balan, Caim şi Xafan, atât este de încărcat programul lor… E, bunăoară, cazul lui Alocer: dacă comandă 36 de legiuni şi dacă este mare duce al Curţii Infernale, el nu intervine direct în viaţa oamenilor. La fel, Andras, Caim, Balan sau Ronve: responsabilităţile pe care ei şi le-au asumat în Infern nu le permit deloc să acorde muritorilor vreuna din preţioasele lor clipe. Şi în zadar îl veţi chema pe Satana în ajutor: este prea ocupat, el dirijează partidul opoziţiei împotriva lui Belzebut. Andras are titlul foarte invidiat de marchiz al Infernului; el se află în fruntea a 30 de legiuni şi călăreşte pe un lup negru, fluturând o spadă; are faţă de cucuvea şi corpul de înger înaripat.

Suveran infernal, Balan este prevăzut şi el cu trei chipuri (berbec, om cu ochi de jar, taur); el se înfăţişeaza în cel mai simplu costum, adică gol, duce într-o mână un erete şi călăreşte un urs. Caim, mare preşedinte al Infernului, este eleganţa întruchipată: poartă pe un corp de bărbat un cap şi aripi de mierlă… Din divinitate egipteană (identificată foarte repede cu zeul-soare Ra şi numit Amon-Ra), Amon a devenit, în tradiţia satanică, marchiz al Infernului. El comandă 40 de legiuni de diavoli. Demon superior, comandând peste 60 de legiuni infernale, Abigor apare ca un frumos cavaler purtând lance, stindard sau sceptru, pe un cal înaripat. El cunoaşte viitorul şi toate secretele războiului. Prinţ infernal, şeful a 36 de legiuni, Aiperos se înfăţişează ca un vultur înălţat; dezvăluie viitorul. Orgoliul, vanitatea şi lenea sunt împărţite cu nume diferite de Astarot, Belzebut, Hamos şi Lucifer. Inutil să facem apel la ei: aceştia insinuează aceste vicii în inima muritorilor fără să fie nevoie să le forţeze mâna.

Altă turpitudine: luxura, unde îi regăsim pe Beghemot, desigur, dar şi pe Asmodeu, Pan şi, într-o anumită măsură, pe Zepar. După Jean Wier, acest mare duce al imperiului infernal împinge – ticălosul! — oamenii la pederastie. Să ne oprim la demonii realmente utili. De ce, de exemplu, să-i cereţi lui Beghemot să vină dacă vreţi să fiţi priceput în matematică, artă şi ştiinţe? Veţi fi mult mai inspirat evocându-l pe Furfur. Îl veţi recunoaşte după coada lui în flăcări, după corpul de înger sau de cerb înaripat cu braţe omeneşti; conte al Infernului, el se află în fruntea a 26 de legiuni, domneşte peste furtună, nu răspunde decât prin minciuni, dar, dacă îl închidem într-un triunghi magic, el rezolvă problemele cele mai abstracte. Vreţi să ajungeţi maestru în elocvenţă şi arte frumoase? Convocaţi-l pe marchizul Naberus, care, cu o voce răguşită, va fi profesorul vostru sârguincios. (Jean Wier îl numeşte Cerber şi îl zugrăveşte ca pe un corb.) Limbile străine vă sunt puţin accesibile? Cu Agaures, mare duce al părţii orientale a Infernului, nimic mai uşor: el le predă după metode al căror secret îl deţine; el îi va deruta, în plus, pe duşmanii voştri cu ajutorul celor 31 de legiuni infernale, care fac să danseze spiritele terestre.

<< Partea 1 – Partea 2Partea 3Partea 5Partea 6 >>

Share the Love!

28 de comentarii la „Pactul cu diavolul – cui să te adresezi”

 1. Gaby

  Vreau bani multi si sunt in stare sa dau ce am mai de pret si as face pact dar nu stiu cum

 2. Julian

  Noi am creat totul! Materia nu exista, timpul nu exista iar miscarea este iluzie precum e si moartea ! Deci totul e dintotdeauna Infinit, nimic nu dispare! Si totul exista , orice gand , tot , daca nuar exista ar fi imposibil de perceput, visat , etc. Sunt o infinitate de universuri.Omul vede doar ce vrea! E peste gandire…Daca am fi constienti de astea… viata nu ar mai avea niciun sens… Am 17 ani, sunt din Brasov , Facebook-ul :Julian Io . Cine este dornic de a dezvolta aceste subiecte da-ti-mi Add

 3. boby

  nu stiu daca exista dumnezeu sau diavol rai sau iad dar stiu un singur lucru. nu poti crea ceva din nimic adica adidasi cu care te incalti zi de zi cu iei de mergi pe strada au fost creati de mana omului din materiale precum cauciuc plastic etc. asa si pamantul a fost creat de…….? nush galaxia spatiul nu este posibil sa fi aparut dintr-o data bom si gata pamant luna soare marte copaci aer apa viata. sunt sigur 100% ca cineva a creat toate acestea si pana la urma daca acel cineva a creat pamantul spatiul el de unde a mai aparut si ala care la creat pe ala de unde a aparut si ajungi la un mister de te sperie. mereu ma gandesc la asta. stiu ca este ceva si stiu 100% fratilor ca dupa ce mori exista suflet pentru ca, cum naiba ne functioneaza organele astea, cum sunt ele asa bine puse la punct vedeti voi toti oamenii de stiinta cu toata stiinta lor nu o sa-si dea seama niciodata e si ca nush iei 100 de furnici le pui intr-un acvariu cu pamant un acvariu de 100m patrati ei acele 100 de furnici se vor inmulti si voala esti un mic dumnezeu daca as putea spune ai creat o planeta o.O furnicile alea habar nu au ca tu le-ai creat o lume ca sa pot spune asa ce vor sa faca astia e sa puna pe luna pomi sa creeze viata oricum planeta nu o sa functioneze la nesfarsit o sa se strice i-a odata nu acum poate 100000 ani poate 200000 ani orice pe acest pamant se strica in timp. timpul poate strica orice nu exista lucru care sa nu sa se strice in timp fierul rugineste in timp devenind praf si piatra la fel se toceste si ea fara sa-i faci nimic o pui intr_un loc fara sa-i faci nimic si peste 5 generati aia nu va mai exista exact si cu pamantul va veni odata apocalipsa cand vom muri si bucurati-va de viata din plin (nu ma refer la droguri crima cv de genu etc) pt ca viata e scurta si toti vom afla si il vom vedea pe acela care a creat pamantul cand vom muri moartea nu ar trebui sa ne sperie ba din contra e cv uimitor vei afla daca exista rai sau iad si va asigur ca este ceva daca va uitati pe site la (NASA) sa vedeti planeta fratilor va veti da seama ca exista cv e un gol care nu poate fi explicat de nimeni si nimic nici de cel mai inteligent om de pe pamant cine puii mei la creat oameni de stiinta vor spune: pai pamantul s-a format acum miliarde de ani cu bucati de caca si cu bucati de lalala pai si alea de unde a veni? si daca alea au venit din…… de unde au venit si alea?…….tineti minte toata viata cat veti trai pe cest pamant pacatos nu poti crea ceva din NIMIC nu exista Hocus Pocus

 4. ana

  TOT mai credeti ca exista satana???:-)Din pacate a fost inventat de biserica sa ne tina sub control de-a lungul atator secole…pentru cei cu indoieli,mai documentati.va si voi si nu mai credeti in superstitii si nu va mai pacaliti singuri…

  1. Mulțumim pentru informații Ana, foarte utile!

   Mă gândeam că dacă aș merge pe ideea ta, și să accept toate posibilitățile ca fiind parte dintr-un mare adevăr, într-un anume unghi aș putea afirma că prin autocunoaștere putem să ne folosim propriile capacități într-o manieră creatoare sau distrugătoare față de noi și față de tot din jurul nostru. De la identitatea individuală, eu, tu, ei … putem să ne contopim (ori deja se întâmplă așa) pentru a ne folosi de această fuziune în trăirea existenței individuale. Un fel de ”totul e la fel dar diferit” adică spuma paradoxului, fractalul.

   Îi spuneam lui Jorjette acum 2 seri că tocmai aici ne putem rezuma atenția asupra lumii, să privești cum se întâmplă totul căci este o formă de manifestare, un model de conjugare a faptelor și replicilor, și în urmare, există și un comportament ce există, se manifestă, redă realitatea, și poate fi nu doar observat ci anticipat, modelat, sau chiar distrus și creat!

   Pe baza celor spuse eu am reușit doar să spun datele la unele evenimente ce se vor petrece în viitor. Nu e ghicit căci eu aleg momentul și data, și asa se întâmplă. Nu e nici vrajă sau cumva să fac eu acel lucru să fie asa căci nu depinde de mine mereu, nu eu sunt subiectul! Desigur, uneori merge alteori nu, pentru că nu pot urmări detaliile la perfecțiune și dacă ceva îmi scapă, profeția nu e valabilă!

   Joi va ninge dimineata, va fi soare la pranz si va ploua spre seara. La ora 12 noaptea se vor putea vedea stelele din locul în care te vei afla! :) Dacă îmi permiți, la ora 9 dimineața vei sta de vorbă cu cineva!

 5. ana

  BELIAL. Sensul acestui cuvânt este clarificat în general de context: „fiul lui” sau „omul lui” Belial înseamnă o persoană foarte rea. Cuvântul apare în ebr. în Psalmul 18:4, paralel cu cuvântul „moarte”; de aceea este tradus în rom. „pieire”. În literatura din perioada intertestamentală este sinonim cu Satan (scris adesea „Beliar”). Derivarea numelui, însă, este obscură. Textul ebr., cu vocalele masoretice, îl redă beliya’al, şi se pare că derivă de la beli („fără”) şi ya’al. („profit, valoare”), aşa încât ar însemna „fără valoare”; această posibilitate este plauzibilă, deşi nu se poate explica modul în care a devenit nume propriu. O serie de cercetători au cercetat cadrul mitologic, de ex. Baalyam („Domnul Mării”), dar nici una dintre sugestii nu a fost convingătoare. O a treia modalitate de abordare este să ignorăm vocalele masoretice şi să derivăm cuvântul de la verbul ebr. bala’ („a înghiţi”); în cazul acesta numele ar descrie în principal Şeolul, locuinţa morţilor, ca fiind „Cel ce înghite” (etimologia cuvântului „infernal” este comparabilă).

  Pentru a reda expresiile care conţin termenul ebr. „Belial”, traducerile moderne folosesc cuvinte cum sunt „josnic”, „fără Dumnezeu”, „urâciune”.

 6. ana

  BAAL-ZEBUB, BEELZEBUL.

  1. În VT, în ebr. ba’al zebub („domnul muştelor”), probabil o modificare batjocoritoare a numelui ba‘al zebul („Prinţul *Baal”), apare ca numele zeului Ecranului, pe care a încercat să-l consulte Ahazia, împăratul lui Israel, cu prilejul ultimei sale îmbolnăvirii (2 Împăraţi 1:1-6, 16).

  2. În NT termenul gr. beelzeboul, beezeboul (Beel-zebub în TR şi VA) este prinţul demonilor (Matei 12:24, 27; Marcu 3:22; Luca 11:15,18 ş.urm.) identificat cu Satan (Matei 12:26; Marcu 3:23, 25; Luca 11:18). În vorbirea semitică din vremea aceea se poate să fi însemnat „stăpânul casei”; dacă este aşa, această expresie ar putea fi folosită în sens dublu în Matei 10:25 ş.urm.

 7. ana

  Valea Hinom

  VALEA HINOM. O vale la S de Ierusalim, numită de asemenea „valea fiului (fiilor) lui Hinom” . În vremea lui Ieremia a fost asociată cu venerarea lui Moloh, Iosia a pângărit altarul şi a pus capăt jertfelor aduse acolo. Mai târziu valea se pare că a fost folosită pentru arderea cadavrelor de criminali şi de animale şi un loc pentru adunarea gunoaielor de tot felul. De aceea numele a ajuns să fie sinonim cu *iad, expresia ebr. ge („valea”) hinnom a devenit în gr. geenna, redată în rom. gheena. Tradiţia evreiască a susţinut într-o vreme că în valea aceea se afla gura iadului.

  Identificarea văii prezintă câteva probleme. Ea forma o parte a graniţei dintre teritoriile lui Iuda şi Beniamin şi se afla în „spre S de Iebus, care este Ierusalimul” şi En-Roguel (Iosua 15:7 ş.urm.). Prin urmare, identificarea acestor două localităţi afectează identificarea Văii Hinom. Dacă *En-Roguel a fost Fântâna Fecioarei, Valea Hinom ar putea fi identificată cu valea Chedron, care curge de la E spre SE de Ierusalim. Dar dacă este actuala vale Bir Eyyub, rămân două posibilităţi: fie că a fost valea Tyropoeon, care mergea din centrul Ierusalimului spre SE, sau valea care înconjura cetatea la V şi S, care în prezent este numită Wadi al-Rababi. La extremitatea de SE fiecare dintre aceste trei văi se termină în apropiere de Siloam. Tradiţia musulmană sprijină identificarea cu valea Chedron, dar aceasta este cea mai puţin probabilă; marea majoritate a cercetătorilor acceptă Wadi al-Rababi ca fiind identificarea corectă.

 8. ana

  GHENA vine din evreiescul gheena. sau, mai precis, ge-hinom – in traducere, „Valea lui Hinom” (uneori i se spunea si „Valea fiilor lui Hinom”.

  aceasta vale a lui Hinom se afla la sud si sud-vest de Ierusalim, si in ea se aruncau… gunoaiele (dar si cadavrele talharilor si ale criminalilor). cine era Hinom, nu se stie, dar probabil ca individul respectiv domnise odinioara, acum cateva mii de ani, peste valea respectiva. din pacate pentru el si fiii lui, valea a ajuns… o ghena 6.gif

 9. Motrescu

  Salut zimi cum fac un pact cu diavolu si care diavol pentru o suma financiara….

  1. ana

   la 12 noaptea la rascruce de drumuri si spune-mi si mie daca ti s-a rezolvat problema…:-)

   1. Diana

    Am o intrebare ?daca faci un pact cu ei ce iti cerein schimb?

   2. duhovnic

    Iadul ! Un loc fara comuniunevesnica, fara implinire, un loc steril, fara Dumnezeu si Lumina, fara sensul existentei, un loc plin de oglinzi unde ai timp o vesnicie sa te admiri pe tine insuti, un loc in care nu ti-ai dori sa ajungi! Mai bine nu ne-am fi nascut de mii de ori, decat sa ajungem acolo!

   3. Asta spune cel care nu a fost in acest loc despre care altii vorbesc, culmea, nici primii oameni care au vorbit despre Iad nu au fost acolo ci doar presupun ca daca Dumnezeu e totul, restul e nimic. Sa fim realisti nu idealisti ori concentrati pe ce ne-au invatat unii. Educatia nu se termina la cartea din mana ta, ci continua … continua …

    Eu daca as fi El as trimite pe unul inainte ca sa se dea drept eu ca si asa nu ma stie nimeni la chip ci doar la fapta. Apoi dupa 7 ani vin si il dau jos si ma instales eu Satana cu adevarat, desigur, voi conduce prostimea, ajutat de biserica, caci fazele cu coarne si copite… sunt doar spaima oamenilor, eu am ramas la fel de frumos ca oricare inger. Bine, Pamantul e al meu prin conventie cosmica, dar asteas chestii prea mari pentru mintea omului care trebuie fie ca vrea fie ca nu vrea sa participe la planurile sefilor. E prea mic sa poata decide peste sufletul lui inca, de aceea il jonglam noi cum consideram ca se cuvine ca sa nu evolueze prea mult, in timp ce adevaratele dispute se desfasoara la nivel galactic!

    Presupun doar! Oricum si gandurile tale sunt tot de la Satan, Lumina te vrea eliberat dar cat timp iti duci vesnicia in colivia Lui, nu mai conteaza nimic caci oricum esti protejat, fie viu fie fara trup! Crezi ca exista libertate in imparatia lui Dumnezeu? Acolo sunt coliviile lui si are si pentru tine una!

   4. Kira

    ei nu isi dorresc alceva decat cea ce nu au adica viata si iti pot oferi orice iti doresti tu le vei da in schimb ani din viata ta

   5. Kira

    poi ei isi doresc in schimb ceea ce nu au adica viata ei iti pot oferi orice iti doresti in scimbul unui numar de ani din viata ta de exemplu daca vrei bani si faima sunt necesari 30 de ani din viata ta

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *