Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Painea si importanta ei in alimentatiePâinea este prin excelență alimentul ritual esențial al vieții umane: amidonul produce căldură și energie, substanțele minerale și proteinele reînnoiesc structura oasoasă și celulele.

Există sute de moduri de a pregăti pâine, corespunzătoare diferitelor tipuri de făină utilizate, în unele cazuri folosindu-se altceva decât făina de grâu, şi când spun altceva mă refer la făina din celelalte cereale, aşa că avem pâine de secară,orz, ovăz, porumb în amestec.


Există de asemenea pâinea nedospită – azimele – făcute fără adaos de drojdie, pâinea dospită natural și pâine crescută cu praf de copt.

Pâinea, prin definiție, este un preparat cu drojdie. Cea mai bună pâine este cea integrală, este cea mai sănătoasă și mai bogată de substanțe cerute de organismul nostru. Lăsând la o parte diferitele tehnici existente, cele mai importante sunt cele posibile în contextul nevoilor interne, adică a celor de acasă.

După cum am vorbit într-un articol anterior, există şi pâinea pustnicească sau pita harică care necesită o modalitate mai aparte de preparare, e mai mult un ritual de praparare al hranei vii.

Comentarii 2 Pareri

  1. Maria Tudor Maria Tudor

Spune parerea ta!