Paine arici – cum sa prepari o painica mai speciala – 5 portii

Poti sa prepari o paine arici oricand faci ceva cu aluat si iti mai ramane. Special creata pentru copii aceasta paine aici poate fi umpluta cu umplutura dulce sau sarata si atunci ai o placinta umpluta in forma de arici.

Ingrediente necesare pentru paine arici – 5 portii:

  • 600 g faina
  • 350 ml apa
  • 1 plic drojdie uscata (sau un cub de drojdie) dizolvata in apa calduta
  • un praf de sare
  • putin ulei (2-3 linguri)

Cum se prepara paine si cum se da forma de arici

Aluatul de paine se framanta bine (se amesteca faina cu sare, cu drojdia dizolvata si cu apa turnata treptat, se poate adauga si putin ulei  de masline) si se lasa la crescut la temperatura camerei sau la o temperatura mai ridicata, in functie de anotimp.

Se imparte aluatul in 5 parti egale si se pastreaza 1 bucata mai mica. Fiecare bucata va capata forma ovala, usor alungita la un capat pentru a da forma boticului ariciului. Din bucata mica de aluat se vor face pentru fiecare painica in parte cate 4 picioruse prin rularea pe lung a aluatului si taierea in bucati lungi de aproximativ 2cm.

Piciorusele se ataseaza corpului ariciului cand se aseaza in tava si apoi se da forma coditei. Ariciul meu arata bine cu codita, desi in realitate nu o are asa mare si vizibila – citeste despre arici. Tepii ariciului se fac cu varful unei foarfece. Se prinde aluatul incet si , de la stanga la dreapta se fac mici taieturi. Pentru ochi se pot pune bucatele de masline sau chiar stafide.

Pentru o culoare mai contrastanta, poti sa folosesti bucati de ardei rosii sau bucatele de morcov. Se ung fiecare paine arici cu ou batut si sunt gata sa stea in cuptor. Aricii, la timpul potrivit, vor deveni aurii si luciosi. Vor fi o incantare vizuala, cat si a papilelor gustative. Daca vreti sa le dati o aroma speciala, mai spre final puteti presara pe deasura putin parmigiano (branza parmezan rasa), astfel aceasta paine arici va avea o aroma mai speciala.

Pont: Paine arici transformata in placinta umpluta in forma de arici

Corpul ariciului poate fi umplut cu orice compozitie: branza, carne, dovleac, cartofi, crema dulce, mere calite cu zahar si scortisoara, peste, ton, amestec de legume etc.

Paine arici - simpla sau umpluta cu: branza, carne, dovleac, cartofi, crema dulce, mere calite cu zahar si scortisoara, peste, ton, amestec de legume etc.

Pofta buna!


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 5 Pareri

  1. raluxas raluxas
  2. Bogdan Bogdan
  3. Ana- Ana-

Spune parerea ta!