Paine umpluta la cuptor | Cum se prepara rulouri umplute cu orice vrei

Poti sa prepari paine umpluta la cuptor ori de cate ori faci paine si iti mai ramane aluat. Este o reteta simpla, care merita incercata oricand. Reteta este o delicatesa ieftina pe care o poti consuma ca pe o placinta, sau pe care o poti savura ca pe o gustare rapida, oricand, oriunde. Da-mi voie sa iti spun cum sa faci un aluat clasic de paine si cum sa pregatesti o umplutura, in cazul in care doar aceasta reteta vrei sa o gatesti!

Ingrediente pentru aluat clasic de paine:

  • 465 g faina
  • 275 ml apa
  • 1/2 cub drojdie
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare

Ingrediente pentru compozitia de paine umpluta la cuptor:

  • cascaval ras
  • ardei tocat marunt
  • ceafa afumata/ kaiser/ carnaciori taiate cubulete
  • sare, piper
  • busuioc sau maghiran

Daca preferi o alta umplutura, o poti schimba dupa gusturile proprii. Poti sa-ti prepari paine umpluta cu ton, somon afumat, cu piept de pui, smantana si ou. Am incercat rulouri din aluat de paine umpluta cu amestec de legume, cu cas de oaie, cu carne de vita, varza calita, sunca, salam, crema de naut, cartofi cu cascaval, diverse creme si paste vegetale.

Adevarul este ca lista cu ingrediente pentru umplutura acestor rulouri din aluat de paine, poate continua la nesfarsit, trebuie doar sa-ti lasi imaginatia sa lucreze, sa creeze.

Mod preparare paine umpluta la cuptor

Pregatim aluatul punand faina amestecata cu sarea intr-un castron. Peste faina turnam drojdia dizolvata in putina apa calduta. Incepem sa framantam turnand restul de apa treptat. La final punem si uleiul si se framanta bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini, apoi se lasa la crescut, la caldura, aproximativ 15 min.

Se imparte aluatul in parti egale (eu am obtinut 8), apoi se intinde fiecare parte in forma dreptunghiulara. Se aseaza umplutura pe 3/4 din suprafata foii intinse si se ruleaza. Se fac mici crestaturi ( atentie ! nu foarte adanci caci se desfac) si se pot unge cu ou batut pentru a prinde o culoare mai puternica.

Se aseaza rulourile de paine umpluta pe tava tapetata cu ulei sau faina. Se lasa in cuptorul incins bine pana devin rumene (cca 30min). Au o aroma extraordinara si se pot consuma alaturi de alte alimente. Pot fi servite alaturi de o salata de legume sau ca aperitiv.

Paine umpluta la cuptor - rulouri cu umplutura

Iti doresc pofta buna si daca ai o idee noua, sau o reteta gatita de tine, impartaseste-o cu noi, ca sa se bucure si altii de ideile tale culinare.

Daca iti place sa gatesti si vrei sa impartasesti si cu ceilalti pasiunea ta, atunci astept retetele tale aici. (vor fi publicate cu numele tau)

Paine umpluta la cuptor | Cum se prepara rulouri umplute cu orice vrei
Paine umpluta la cuptor | Cum se prepara rulouri umplute cu orice vrei 1

Poti sa prepari paine umpluta la cuptor ori de cate ori faci paine si iti mai ramane aluat. Este o reteta simpla, care merita incercata oricand. Reteta est

Tip: aperitiv

Tip de bucatarie: romaneasca

Cuvinte cheie: gustare rapida, aluat clasic

Tip de mancare: 8 portii

Calories: ~1500kKal/100g

Timp de preparare: 30M

Timp de gatire: 30M

Timp total: 1H

Video cum se prepara: https://www.youtube.com/watch?v=GmjHA5SoV00

Imagine reprezentativa video: https://i.ytimg.com/vi/GmjHA5SoV00/maxresdefault.jpg

Nume video: {How to make} BEEF STUFFED BREAD STICKS

Data de publicare al video-ului: 04/16/2016

Descriere Video-ul retetei: Pâine umplută ușor și delicioasă Este versatil și ar putea fi umplut cu orice îți place, carne de vită, brânză, carne delicios și așa mai departe. Perfect pentru prânzuri de școală sau de lucru sau poate picnic. Unul dintre cele mai populare feluri de mâncare pentru petrecerea mea sau pentru petreceri BEEF STREFFED BREADSTICKS Face aproximativ 8-10 bețe ingrediente: Pentru aluatul de care aveți nevoie: 1/4 oz (7g / 1 plic) Drojdie uscată activă 1/2 linguriță (8g) de zahăr 1 1/2 cani (355 ml) Luca apa calda 4 căni de făină uzată, (500g) ambalate (nu auto-crescătoare / fără sodiu) 2,2 linguri de sare (11 grame) Drizzle de ulei Pentru amestecul de carne: 1/2 lingură. Ulei 1/2 ceapă, feliată 1 lb măcinată Vită Sarat la gust 1 Tbs. Piper negru Brânză cremă la răspândire / temperatura camerei Alte optiuni: Usturoi Morcovi mărunțiți Pătrunjel

Ingrediente pentru reteta:

  • 465 g faina
  • 275 ml apa
  • 1/2 cub drojdie
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 100g cascaval ras
  • 1 ardei tocat marunt
  • 200g ceafa afumata, kaiser sau carnaciori
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc sau maghiran

Mod de preparare reteta: Pregatim aluatul punand faina amestecata cu sarea intr-un castron. Peste faina turnam drojdia dizolvata in putina apa calduta. Incepem sa framantam turnand restul de apa treptat. La final punem si uleiul si se framanta bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini, apoi se lasa la crescut. Se imparte aluatul in 8 parti egale, apoi se intinde fiecare parte in forma dreptunghiulara. Se aseaza umplutura pe 3/4 din suprafata foii intinse si se ruleaza. Se fac mici crestaturi, se unge cu ou batut si se da la cuptor incins la 180 de grade pentru 30min.

Evaluarea autorului:
5

Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Spune parerea ta!