Pate de casa din ficat de pui dupa reteta Scandia

Să încep cu povestea acestui articol. Ieri am ajuns pe un blog unde se discută despre reclame la un articol cu informaţii foarte importante pentru sănătatea noastră în ceea ce priveşte ce mâncăm! După ce am văzutîn articol reclama făcută la pate Scandia Sibiu din ficat de gasca, am decis nu să merg la magazin să-mi cumpăr pate, ci să fac eu pate, bineînţeles nu de gâscă, ci de pui.

Aşa că astăzi am purces la drum –  am făcut cumpărăturile – adică ficat de pui şi smântână – restul aveam – şi m-am apucat să fac pate de casa din ficat de pui.

Pentru a vedea ce am făcut, o să pun şi eu reclama – am urmat aceeaşi paşi, doar că am exclus vinul – în rest am făcut la fel, cu câteva modificări – am pus ceapă verde şi usturoi căţei. A ieşit un pate delicios, fără aditivi şi fără monoglutamat de sodiu. Pentru un gust sănătos şi delicios, nu este nevoie de aditivi!

Ai vazut deja reclama la pate scandia din ficat de gâscă?

Acum să vedem ce mi-a ieşit mie – Pate Scandia Suceava – Bunatati românesti cu dichis:

„Cepe proaspete maruntite, unt infierbantat, ii dam si cativa catei de usturoi. Calim inauntru ficaciorii cei proaspăt dezgheţaţi si-i împaturim bine cu piper si alte condimente. La final adăugăm şi puţintică sare. Rumineala o imbracam in smantanica si o zdrobim cât de bine putem. Dupa ce s-a patruns de gust pateul e numai bun de intins pe paine.”

Poftă mare, dragii mei!

7 comentarii la „Pate de casa din ficat de pui dupa reteta Scandia”

  1. Mai bine iti faci tu singur mancarea, mai ales pateul care contine o tona de „bunataturi”. Cand era mama acasa imi facea pateu de casa acum rabd…

  2. Pai ar iesi in pierdere daca l-ar face natural in intregime. Eu tin minte cand ma duceam in vacanta la tara si faceam de craciun carnati si dupa ce erau afumati stateau in camara pana aproape de Paste si nu aveau nimic, nici nu se stricau nu se intampla nimic cu ei decat ca se uscau .

  3. Deci. o dată, au avut dreptate cei din reclamă referitor la reţeta pateului, căci am mâncat şi ce ai făcut tu e pateu. Apoi o altă chestie, cum de nu ai pus glutamat şi alte chimicale în el? Cum de ai pus ficat de pui 100% şi nu 10-20%?

    E clar, deci, se poate face un pateu 100% natural şi cred că ceea ce ai făcut tu dacă îl pui într-o conserva închisă ermetic, se păstrează!

    Afaceriştii ăştia de la Scandia sunt nişte hoţi, mincinoşi, profitori, care nu vor binele şi sănătatea oamenilor, nici ca ei să fie fericiţi şi fără suferinţe, ei vor doar banii! Au ăştia de la B.U.G. Mafia o fază, „o vorbă de pe stradă o ştiu toţi ai mei, multe din târ** nu-s femei” …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificare anti-zombi *