floare-de-pelin

Pelinul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

Pelinul (Artemisia absinthum) – este cunoscut şi sub numele de absint. Este o plantă magică şi sacră pentru zeităţile lunii. Dacă planta este ingerată, este otrăvitoare.

Pelinul amar este o plantă folosită pentru a aroma vermutul şi binecunoscuta băutură interzisă – absintul. O infuzie din frunze şi vârfurile înflorite este un tonic pentru sistemul digestiv, ficat, vezica biliară şi sânge, reducând inflamaţiile şi curăţând impurităţile. Planta tratează febra, expulzează viermii şi reduce toxicitatea intoxicării cu plumb. Pelinul acţionează ca un factor de descurajare a insectelor dăunătoare.

Frunzele şi florile sunt folosite în infuzii uşoare pentru a ajuta la digestie, flatulenţă şi în arsurile la stomac. Pelinul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi stimulează ficatul. Utilizaţi o lingură de plantă la o cană de apă fierbinte şi lăsaţi 20 de minute – se bea câte un sfert de cană de 4 ori pe zi, sau se poate administra sub formă de tinctură, între 8-10 picături adăugate în apă, de 3 ori pe zi. Cataplasmele din frunze şi flori calmează vânătăile şi entorsele. Uleiul de pelin ameliorează artrita.

Atenţie! Este toxic în doze mari!! Uleiul esenţial de pelin este folosit numai pentru uz extern!! Utilizarea prelungită a pelinului poate provoca leziuni nervoase!!

Părţi folosite: frunze şi flori

Utilizări magice: se spune că mirosul de pelin îmbunătăţeşte puterile psihice. Se arde alături de alte mirosuri pentru divinaţii şi profeţii, în mod special este benefic atunci când este combinat cu pelinul negru. Ţinut la oglinda retrovizoare, pelinul protejează de accidente pe drumurile periculoase.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificate anti-robot *