floare-de-pelin

Pelinul – un remediu pentru simptomele premenstruale

Pelinul (Artemisia vulgaris) – cunoscut şi sub numele de tutunul marinarilor, iarba vrăjitoarelor sau bătrânul, este o plantă aromatică perenă. Lemnul său este o alegere bună pentru baghete şi obiecte necesare în ritualuri. Planta are frunze verzi de mărimi medii, pe partea interioară sunt argintii, iar bucheţelele de flori sunt de un roşu-brun.

Planta este un clasic remediu pentru simptomele premenstruale şi se utilizează sub formă de ceai sau adăugat în apa de baie. Se folosesc 2 linguriţe de plantă la o cană de apă fiartă şi se lasă timp de 20 de minute. Se consumă câte un sfert de cană de 4 ori pe zi. Se face o baie foarte bună pentru picioarele obosite. De asemenea planta ajută la digestie şi la curăţarea ficatului.

Pelinul este un bun agent care reduce fluxul menstrual, mai ales atunci când este combinat cu busuiocul cerbilor (mentha pulegium), cohosh albastru sau rădăcină de angelică (Angelica archangelica). Planta este utilă în epilepsie, paralizie, isterie şi febră.

Când este pusă printre haine, planta respinge moliile.

Părţi folosite: frunze şi tulpina.

Utilizări magice: lemnul de pelin se arde alături de lemnul de santal în timpul ritualurilor şi o infuzie de pelin îndulcită cu miere de albine se bea înainte de ritualul de divinaţie. Infuzia de pelin este folosită pentru a curăţa cristalele şi oglinzile magice.

În China este agăţat deasupra uşilor pentru protecţie. De asemenea pelinul este purtat pentru a creşte dorinţele secuale şi fertilitatea, pentru a preveni durerile de spate şi pentru a vindeca diferite boli şi nebunia. Plasat lângă pat, ajută la realizarea proiecţiei astrale. Se spune că protejează de oboseală în călătorii, de insolaţie, animale sălbatice şi spirite rele.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificate anti-robot *