Peşte cu legume şi ciuperci

1 comentariu la Peşte cu legume şi ciuperci

Această reţetă vine ca „urmare” a  dezlegării la peşte, pentru cei care ţin postul Crăciunului.

[table id=10 /]

Şi acum, pe rând:

Se spală frunzele de salată, una câte una, cu apă rece, după care se taie, de preferinţă sub forma unor dungi nu foarte groase, nu foarte lungi. Urmează ciupercile- se îndepărtează cozile care pot fi folosite la o salată, se curăţă de pieliţă şi se spală.

Se spală dovleceii, după care se secţionează în triunghiuri de aproximativ 4 cm, adică nu prea mari. Apoi se spală roşiile în apă rece, urmate de peşte. Acesta din urmă se taie pentru prăjit în bucăţi de aproximativ 4 cm şi se tamponează cu un şerveţel pentru a nu avea prea multe urme de apă.
Într-un castronel, se dă pe răzătoare coaja de portocală- se amestecă cu boia de ardei, cu o lingură de zahăr, o parte din piper şi puţină sare, cu sucul stors de la portocală şi ulei de măsline. Hmmm, interesantă combinaţie, nu?

Se spală pătrunjelul, ardeii – aceştia din urmă se taie în 2 şi se curăţă de seminţe.

Într-o tigaie se pune o lingură de ulei de măsline- 2 (în cazul în care aveţi ulei de arahide, e mai indicat) şi începem să „rumenim” puţin ingredientele noastre, pe rând. Începem cu pălăriuţele ciupercilor care se lasă timp de 2 minute pe fiecare parte, timp în care vor fi învârtite pentru a fi cuprinse de ulei uniform.Toate produsele se scot pe un şervet pentru a fi absorbit surplusul de ulei.

La rând vin roşiile care se lasă un minut pe fiecare parte, bucăţile de dovlecel care se lasă 3 minute pe parte, după care se pun pentru foarte scurt timp jumătăţile de ardel şi chiar pătrunjelul. Pentru a avea succes la această parte, există un mic truc. Uleiul trebuie să fie cald, nu trebuie să fiarbă pentru ca toate legumele să nu rămână crude în interior (deci e indicat ca focul să fie mic).

După această etapă, se prăjesc bucăţile de peşte care mai întâi se trec prin făină de grâu. Aici nu mai e nevoie să prezint nici un procedeu. Bineînţeles că la final bucăţile vor fi scoase pe un şervet pentru a nu fi prea uleioase.

Acum trecem la design şi la servirea peştelui:

Pe un platou se aşează mai întâi salata, apoi peştele care se amestecă cu toate legumele într-o formă cât mai plăcută.Tot ce se află în platou se aromatizează cu „sosul” din suc de portocală, ulei de măsline şi toate celelalte pe care le-am enumerat mai sus.

Poftă mare!

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

Un comentariu

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *