Peşte cu legume şi ciuperci


Ascultă acest articol:Disponibil în curând!

Această reţetă vine ca “urmare” a  dezlegării la peşte, pentru cei care ţin postul Crăciunului.

[table id=10 /]

Şi acum, pe rând:

Se spală frunzele de salată, una câte una, cu apă rece, după care se taie, de preferinţă sub forma unor dungi nu foarte groase, nu foarte lungi. Urmează ciupercile- se îndepărtează cozile care pot fi folosite la o salată, se curăţă de pieliţă şi se spală.

Se spală dovleceii, după care se secţionează în triunghiuri de aproximativ 4 cm, adică nu prea mari. Apoi se spală roşiile în apă rece, urmate de peşte. Acesta din urmă se taie pentru prăjit în bucăţi de aproximativ 4 cm şi se tamponează cu un şerveţel pentru a nu avea prea multe urme de apă.
Într-un castronel, se dă pe răzătoare coaja de portocală- se amestecă cu boia de ardei, cu o lingură de zahăr, o parte din piper şi puţină sare, cu sucul stors de la portocală şi ulei de măsline. Hmmm, interesantă combinaţie, nu?

Se spală pătrunjelul, ardeii – aceştia din urmă se taie în 2 şi se curăţă de seminţe.

Într-o tigaie se pune o lingură de ulei de măsline- 2 (în cazul în care aveţi ulei de arahide, e mai indicat) şi începem să “rumenim” puţin ingredientele noastre, pe rând. Începem cu pălăriuţele ciupercilor care se lasă timp de 2 minute pe fiecare parte, timp în care vor fi învârtite pentru a fi cuprinse de ulei uniform.Toate produsele se scot pe un şervet pentru a fi absorbit surplusul de ulei.

La rând vin roşiile care se lasă un minut pe fiecare parte, bucăţile de dovlecel care se lasă 3 minute pe parte, după care se pun pentru foarte scurt timp jumătăţile de ardel şi chiar pătrunjelul. Pentru a avea succes la această parte, există un mic truc. Uleiul trebuie să fie cald, nu trebuie să fiarbă pentru ca toate legumele să nu rămână crude în interior (deci e indicat ca focul să fie mic).

După această etapă, se prăjesc bucăţile de peşte care mai întâi se trec prin făină de grâu. Aici nu mai e nevoie să prezint nici un procedeu. Bineînţeles că la final bucăţile vor fi scoase pe un şervet pentru a nu fi prea uleioase.

Acum trecem la design şi la servirea peştelui:

Pe un platou se aşează mai întâi salata, apoi peştele care se amestecă cu toate legumele într-o formă cât mai plăcută.Tot ce se află în platou se aromatizează cu “sosul” din suc de portocală, ulei de măsline şi toate celelalte pe care le-am enumerat mai sus.

Poftă mare!

Un comentariu la „Peşte cu legume şi ciuperci”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

33 + = 35