Reteta de piept de rata cu portocale, ghimbir si taitei vermicelli este o delicatesa ce merita preparata cu o ocazie speciala. Pieptul de rata cu portcale este o mancare rafinata si eleganta. Carnea de rata este considerată a fi carne alba, chiar daca este mai inchisa la culoare decat carnea de gaina sau de curcan.

Ingrediente piept de rata cu portocale si ghimbir

  • 1 piept de rata
  • 5 cm ghimbir proaspat
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de boia
  • sare si piper dupa gust
  • zeama de la 2 portocale
  • 1 punga taitei vermicelli (fidea din orez)
  • 2 -3 linguri de sos de soia ,daca folosim sos de soia adaugam mai putina sare la carne .

Mod de preparare piept de rata cu portocale si ghimbir

Dezosam pieptul de rata si il lasam la macerat in condimente cel putin 2 ore, de preferat este sa se lase o noapte intreaga pentru a se intrepatrunde bine cu aromele speciale ale condimentelor (poate fi lasat la macerat in vin cu condimente – piper, boabe de mustar, foi de dafin, salvie, maghiran, cativa catei de usturoi, 2-3 cuisoare, coaja de portocala, busuioc – dupa gustul propriu).


Curatam si dam pe razatoare ghimbirul, il amestecam cu boia, zahar, piper si il lasam sa se odihneasca la rece cca 30 de minute. Punem pieptul de rata intr-o tigaie si il intoarcem pe toate partile ca sa faca o crusta frumoasa. Carnea se frige cca in 5-6 minute, poate chiar mai multe . Dupa ce carnea este rumenita, adaugam sosul de soia si zeama de portocala si lasam sosul sa fiarba. Scoatem carnea, o acoperim putin si lasam la foc mic sosul ramas ca sa se ingroase putin. Separat de fierb taiteii vermicelli in apa clocotita si apoi se clatesc cu apa rece si se scurg. Servim taiteii alaturi de felii din piept de rata si putin sos .

Pieptul de rata este o delicatesa care a devenit din ce in ce mai cautat in ultimul timp. Aceasta reteta prezentata mai sus, de piept de rata cu portocale, poate fi preparata de sarbatori, la aniversari sau la zile importante. Este o reteta simpla, usoara, care se pregateste intr-un timp destul de scurt, partea mai de durata fiind lasarea pieptului de rata in bait.

Daca iti place sa gatesti si vrei sa impartasesti si cu ceilalti pasiunea ta, atunci astept retetele tale aici. (vor fi publicate cu numele tau)

Resurse si informatii:

  • Vermicelli din orez – Wiki
  • Cum transam o rata – YouTube

Aceasta reteta a fost preparata de Sabi Radu

Share the Love!

11 comentarii la „Piept de rata cu portocale, ghimbir si taitei 3”

  1. Davidela

    Pfff. Arata incredibil. Felicitari.

  2. beca

    abia azi am citit comentariile de la aceasta reteta !
    nu am in comun nimic cu sabiradu ,insa a avut mare dreptate ,majoritatea retetelor din acest concurs n-au fost gatite special pentru ACEST concurs,multe fiind inscrise prin alte concursuri acum 2-3-4 ani,chiar una din castigatoare raluxas are retete (aceleasi) vechi de cativa ani ,daca voiati retete special gatite pentru acest concurs trebuia stipulat ca un biletel cu data prepararii sa fie vizibil langa farfurie in momentul pozarii si astfel se eliminau din start „vechiturile” …poate data viitoare ,sfatul asta va prinde bine …

  3. Mircea

    Arata incredibil. Felicitari!

  4. Cauaceu

    Superba reteta. Felicitari. Rata merge bine cu un fruc mai acid, gen portocala.

  5. Lex

    Delicioasa reteta si foarte sanatoasa, tinand cont de proprietaile extraordinare ale ghimbirului. Specialistii au demonstrat ca planta impiedica dezvoltarea celulelor canceroase de la nivelul colonului, ficatului sau ovarelor, si opreste vascularizarea tumorii, fiind recomandat ca un puternic anticancerigen.

  6. eLJigodia

    Delicioasa reteta. Felicitari

  7. daniel

    Superba reteta. O delicatesa. Rata in general si pieptul de rata in special sunt retete care isi au originile in bucataria asiatica.

  8. Pipetul de rata este chiar recent ,cozonacii si tortul sunt din meniul de Craciun sau Revelion .

  9. Multumesc mult pentru mesaj . Nimeni nu are retete exclusiv pentru concurs aici ,in fine macar sper sa va placa retetele .

  10. Felicitări pentru rețetele publicate pentru concurs. Sunt toate delicioase și cu aspect de prezentare plăcut.

    Gătești, asta se poate observa. Dar ca organizator cum am spus la începutul concursului, vom puncta sinceritatea! Nu ai fost 100% sinceră cu noi și nu ai gătit pentru concurs. Majoritatea rețetelor sunt din meniul de sărbători decembrie 2012, fapt ce face ca cerința noastră să nu fie punctată ca ”îndeplinită”.

    Sper ca punctajul final să te ajute.

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *