Pietrele pretioase și zodiile lor – beneficii

În jurul pietrelor prețioase, această „lume misterioasă”, s-au tesut din cele mai vechi timpuri, surprinzătoare legende. Oricum, unora dintre valoroasele pietre prețioase li se recunosc, dincolo de frumusețe, multe alte virtuți. Se pare ca pietrele pretioase au un efect benefic asupra persoanelor in functie de zodia fiecareia.

Pietrele pretioase si zodiile

 • Diamantul este recunoscut drept gemă a iernii care aduce succes, alungă coșmarurile și anticipează toate catastrofele. Simbol al luminii el se opune forțelor răului. El reprezintă iubirea eternă și în această ipostază prezidează a 75-a aniversare a nunții. În numerologie diamantul corespunde cifrei 8, cifră a energiei, ambiției și realismului. Este piatra Berbecului.
 • Rubinul. Definit în India „seniorul pietrelor” prețioase, rubinul da sănătate purtătorului său, înțelepciune și satisfacții. Gemă a verii, adesea asociată focului, el permite stăpânirea pasiunilor. Celebrează a 40-a aniversare a căsătoriei și corespunde cifrei 6, cifră a responsabilității și ideilor. Este gema Racului.
 • Safirul, piatră a lui septembrie, este gema castității. Dotată cu o mare energie safirul are întotdeauna valoare de talisman și regii îl poartă pentru a se bucura de favorurile divinității. Simbol al adevărului și constantei, safirul aduce înțelepciune și mărinimie. Corespunde cifrei 8 și este piatra zodiacală a Fecioarei.
 • Smaraldul, piatră feminină, este simbolul dorinței de a trăi, al calității spiritului și al constantei. Favorizează inspirația. Purtat ca talisman el calmează crizele de epilepsie și febra. Piatră a primăverii, corespunde în numerologie cifrei 9, cifră a altruismului. Este gema zodiacala a Taurului.
 • Ametistul, piatră a nobleței simbolizează justiția, curajul, autoritatea, perfecțiunea. Stimulează inteligența. Este piatra celei de-a 7-a aniversări a căsătoriei și cea a Vărsătorului.
 • Acvamarinul, simbol al stăpânirii pasiunilor și al moderației acordă purtătorului său sensibilitate, încredere în sine și curaj. în numerologie corespunde cifrei 4, cifra tenacității. Este gema zodiacală a Peștilor.
 • Granatul este simbolul constantei, al fidelității și prieteniei. Piatră a lunii ianuarie este gema zodiacala a Capricornului.
 • Despre „Piatra Lunii”, piatră a iernii, se spune că ar avea puterea de a împăca îndrăgostitii și de a proteja iubirea. Ea alungă somnul, aduce inspirație și succes. Piatră a celei de-a 30-a aniversari a căsătoriei, corespunde în numerologie cifrei 5. Este piatra zodiacală a Gemenilor.
 • Sardonixul, piatra zodiacală a Leului ar avea puterea de a inspira curaj celor ce o poartă ca talisman. Piatră solară ea corespunde în numerologie cifrei 3, număr al creativității, al intuiției.
 • Opalul, simbol al celor mai elevate idei, conferă purtătorului sânge rece. Este într-o relație strânsă cu ochiul influențând benefic afecțiunile oculare. Opalul este gema zodiacală a Balanței.
 • Topazul reprezintă creativitatea și profunzimea spirituala. Este, de asemenea, imaginea dreptății. El împinge pe purtătorii săi spre cercetarea adevărurilor fundamentale. Este gema zodiacală a Scorpionului căreia i se asociază numarul 11, „stăpânul numerelor” în numerologie.
 • Turcoaza, piatră a lui decembrie aduce înțelepciune și alinare protejându-i de riscurile căderilor pe cei ce o poartă. Este gema zodiacala a Sagetatorului.

Care sunt pietrele pretioase care iti plac cel mai multe sau le porti?

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Spune parerea ta!