Pietrele pretioase și semipretioase pentru fiecare zodie

pietrele pretioase - rubin

Să vedem ce putere au pietrele pretioase asupra noastră. Din cele mai vechi timpuri, pietrelor pretioase li s-au atribuit puteri magice, motiv pentru care erau purtate ca talisman sau pentru a aduce mântuirea. De exemplu, femeile din Roma antică purtau un safir albastru pentru a favoriza armonia conjugală. Despre rubin se crede că protejează de griji şi de gândurile răuvoitoare persoana ce-l poartă, iar coralul protejează de trăsnet şi de farmece. De la mitologie și tradiții până la dovezi științifice, vom cunoaște împreună pietrele pretioase și cum ne pot influența viața.

Pietrele pretioase si puterile lor benefice

În Antichitate, atât Orientul cât şi Occidentul  – toate civilizaţiile evoluate aveau oameni de ştiinţă şi medici ce foloseau pietrele pretioase în scopuri terapeutice. La începutul Evului Mediu, ştiinţa despre puterile benefice ale pietrelor pretioase a evoluat datorită Sfintei Hildegarde. Sfânta şi-a consacrat viaţa studiului pietrelor pretioase şi se spune că ar fi avut un mare talent în arta de a vindeca. Toate cunoştinţele acumulate de ea au fost consemnate în culegeri, devenind o referinţă importantă pentru generaţiile următoare.

Cu toate acestea, multe dintre aceste cunoştinţe despre puterea pietrelor pretioase au fost pierdute de-a lungul timpului. În prezent se pare că, cu cât terapiile naturale prind teren, cu atât mai mult câştigă şi terapia cu ajutorul pietrelor pretioase.

Pietrele pretioase sunt produsul puterii ordonatoare a naturii şi s-ar putea spune că poartă în ele întreaga înţelepciune a lumii. Este suficient să observi cu atenţie o piatră pură ca să fii uimit de concentrarea energiei şi inteligenţei naturii. Acest fenomen – au demonstrat studiile ştiinţifice – se datorează reţelei cristaline, datorită căreia este atrasă şi se manifestă energia cosmică.

Atunci când purtăm o piatră preţioasă ce ni se potriveşte, ea ne pune la union cu ordinea cosmică profund înscrisă chiar în inima structurii sistemului nervos şi a organismului nostru.

Prin puterea de armonizare a pietrei, aceasta contribuie la integrarea şi echilibrarea tuturor formelor de viaţă. Pietrele pretioase exercită asupra persoanei ce le poartă o putere benefică prin luminescenţa lor, prin vibraţiile, substanţele şi mineralele ce le conţin. Aceste pietre au puterea de a ne reechilibra tulburările, contribuind astfel la dezvoltarea frumuseţii noastre interioare. Ele ne protejează de maladii şi pot să ne ferească şi de anumite probleme de sănătate.

Care sunt pietrele pretioase cele mai populare?

Pietrele pretioase sunt în general considerate a fi cristalele rare. Pietrele pretioase din lista de mai jos sun cele mai popupale. Majoritatea acceptă doar primele 4, dar și următoarele 4 sunt deosebite, rare, pretioase:

  • Diamant
  • Smarald
  • Rubin
  • Safir
  • Alexandrit
  • Spinel
  • Tranzanit
  • Tsavorit

Pietrele pretioase Alexandrit

Pietrele pretioase Alexandrit poartă numele Țarului Alexandru al II-lea al Rusiei, care a fost primul ce a descoperit piatra în Munții Urali, în ziua aniversării sale din anul 1834. Cel mai mare depozit natural de Alexandrit se găsește în bazinul râului Takovaia din Rusia. Rocile gazdă ale Alexandritului sunt aliviunile, rocile metamorfice și pegmatite.

Pietrele pretioase alexandritul

Piatra pretioasa Alexandrit este o varietate de crisoberil (cu formula chimică BeAl2O4). Culoare specifică este datorată elementelor chimice Cr și Fe3+.

Este sensibil la căldură, își poate pierde culoarea în timpul încălzirii. Pietrele pretioase Alexandrit au culoare verde închis până la verde-smarald (la lumina zilei), rosu-zmeuriu, zmeuriu (la lumina naturală). Legendele spun că este smarald ziua și ametist purpuriu noaptea, fenomen numit “efectul alexandrit”.

Alexandritul are un luciu sticlos, transparență translucida, luminescență roșu-mat sau lipsită. Este adesea prelucrat fațetat sau caboson și are indicele de refracție Np-1,746 – Nm-1,748 – Ng-1,755. Indicele de duritate este 8,5 (friabil). Este adesea confundat cu imitațiile precum rubinul sintetic, alexandrit sintetic, spinel cu efect alexandrit, corindon natural și sintetic.

Pietrele pretioase Alexandrit sunt atribuite charei inimii și printre efectele tămăduitoare ale cristaloterapiei cu Alexandrit numim menținerea elasticității vaselor sangvine. Astrologii o consideră piatra lunii Iunie și este protectoarea nativilor zodiei Gemeni.

Pietrele pretioase și semipretioase pentru fiecare zodie

În jurul pietrelor pretioase, această “lume misterioasă”, s-au tesut din cele mai vechi timpuri, surprinzătoare legende. Oricum, unora dintre valoroasele pietre pretioase li se recunosc, dincolo de frumusețe, multe alte virtuți. Se pare ca pietrele pretioase și cele semipretioase au un efect benefic asupra persoanelor in functie de zodia fiecareia.

  • Diamantele sunt pietrele pretioase ale nativilor din zodia Berbecului – Diamantul este recunoscut drept gemă a iernii care aduce succes, alungă coșmarurile și anticipează toate catastrofele. Simbol al luminii el se opune forțelor răului. El reprezintă iubirea eternă și în această ipostază prezidează a 75-a aniversare a nunții. În numerologie diamantul corespunde cifrei 8, cifră a energiei, ambiției și realismului.
  • Rubinul este gema celor născuți sub zodia Racului – Definit în India “seniorul pietrelor pretioase”, rubinul da sănătate purtătorului său, înțelepciune și satisfacții. Gemă a verii, adesea asociată focului, el permite stăpânirea pasiunilor. Celebrează a 40-a aniversare a căsătoriei și corespunde cifrei 6, cifră a responsabilității și ideilor.
  • Safirul este piatra zodiacală a Fecioarei – Piatră a lunii septembrie, safirul este gema castității. Dotată cu o mare energie safirul are întotdeauna valoare de talisman și regii îl poartă pentru a se bucura de favorurile divinității. Simbol al adevărului și constantei, safirul corespunde cifrei 8 în numerologie și se consideră că aduce înțelepciune și mărinimie.
  • Smaraldul este gema zodiacala a Taurului – Smaraldul, piatră feminină, este simbolul dorinței de a trăi, al calității spiritului și al constantei. Favorizează inspirația. Purtat ca talisman el calmează crizele de epilepsie și febra. Piatră a primăverii, corespunde în numerologie cifrei 9, cifră a altruismului.
  • Ametistul, piatră a nobleței simbolizează justiția, curajul, autoritatea, perfecțiunea. Stimulează inteligența. Este piatra celei de-a 7-a aniversări a căsătoriei și cea a Vărsătorului.
  • Acvamarinul, simbol al stăpânirii pasiunilor și al moderației acordă purtătorului său sensibilitate, încredere în sine și curaj. în numerologie corespunde cifrei 4, cifra tenacității. Este gema zodiacală a Peștilor.
  • Granatul este simbolul constantei, al fidelității și prieteniei. Piatră a lunii ianuarie este gema zodiacala a Capricornului.
  • “Piatra Lunii”, este piatră a iernii și se spune că ar avea puterea de a împăca îndrăgostitii și de a proteja iubirea. Ea alungă somnul, aduce inspirație și succes. Piatră a celei de-a 30-a aniversari a căsătoriei, corespunde în numerologie cifrei 5. Este piatra zodiacală a Gemenilor.
  • Sardonixul, piatra zodiacală a Leului ar avea puterea de a inspira curaj celor ce o poartă ca talisman. Piatră solară ea corespunde în numerologie cifrei 3, număr al creativității, al intuiției.
  • Opalul, simbol al celor mai elevate idei, conferă purtătorului sânge rece. Este într-o relație strânsă cu ochiul influențând benefic afecțiunile oculare. Opalul este gema zodiacală a Balanței.
  • Topazul reprezintă creativitatea și profunzimea spirituala. Este, de asemenea, imaginea dreptății. El împinge pe purtătorii săi spre cercetarea adevărurilor fundamentale. Este gema zodiacală a Scorpionului căreia i se asociază numarul 11, “stăpânul numerelor” în numerologie.
  • Turcoazul, piatră a lui decembrie aduce înțelepciune și alinare protejându-i de riscurile căderilor pe cei ce o poartă. Este gema zodiacala a Sagetatorului.

Care sunt pietrele pretioase care îți plac cel mai mult sau le porți?


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Bogdan Cristescu

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *