Pizza maxi ~ Reteta pizza de casa cu „de toate”

Pizza de casa este una dintre mancarurile preferate de toata lumea. Cand vorbesti de pizza de casa, vorbesti de ceva special. Chiar daca este o reteta simpla este si foarte diversa din punct de vedere al ingredientelor (cu de toate). Fiecare dintre noi care a mancat pizza de casa, cu siguranta are o preferinta bine definita a ingredientelor.

Aceasta reteta poate fi preparata oricand, atat pentru familie, cat si pentru invitati, pentru petreceri, pentru orice ocazie. Inca nu am auzit de pizza de casa pentru nunti, insa nu e prea tarziu.

Ingrediente necesare pentru pizza de casa:

  • 300 g faina
  • 150 ml apa
  • 1/2 cub/plic drojdie
  • pasta de rosii
  • 1/4 ardei
  • masline rondele
  • boabe porumb de la conserva
  • 1 ceapa mica taiata rondele subtiri
  • 1 ciuperci taiate
  • cascaval ras
  • kaiser/ pastrama/ ceafa afumata (sau din toate cate putin)
  • condimente: sare, piper, busuioc/oregano uscat.

Timp de preparare: ~30 min

Timp de coacere: 25 min

Portii: o portie MARE

Mod de preparare pizza de casa

Framanta aluatul (faina se amesteca cu sare si separat se dizolva drojdia cu apa, apoi se toarna drojdia lichida in mijlocul fainii) pana nu se mai lipeste de maini si se lasa la crescut 10-15 minute minim.

In acest timp poti porni cuptorul la temperatura de 180 de grade (aproape maxim). Pregateste tava si ingredientele la indemana!

Aluatul dospit se intinde pentru a prinde forma rotunda. Forma rotunda nu este obligatorie, uneori prepar pizza de casa in forma dreptunghiulara sau patrata, e la fel de delicioasa! Aluatul pentru pizza de casa nu trebuie sa fie prea gros, cam jumatate de cm este suficient.

Aluatul de pizza se intinde usor pe o suprafata plana unsa cu putina faina!

Asezam in tava blatul pentru pizza si il ornam cu restul ingredientelor: se unge cu pasta de rosii, se presara porumbul si se rade putin cascaval ca sa se prinda usor de aluat porumbul, apoi ardeiul taiat marunt, ceapa, ciupercile si kaiser-ul/pastrama sau ce vreti sa folositi voi. Se rade cascaval deasupra si se orneaza cu rondelele de masline. Eu am pus si rosii cherry. Optional se poate pune si un ou batut pe deasupra. Rezultatul… e de scurta durata! Nu uita de mirodenii, putin piper daca o doresti mai picanta, putin oregano sau busuioc daca o doresti mai aromata!

Tava cu pizza preparata acasa, se lasa la cuptor la 180 de grade pentru 25-30 de minute.

Dupa un secret italian, pizza este gata cand branza s-a topit si s-a copt putin. Branza Mozzarella sau cascavalul sunt ingredientele care iti spun cand pizza este gata!
Incearca si ai sa te convingi ca atunci pizza facuta casa este cea mai buna!

Pofta buna si la cat mai multe pizza de casa mancate!

Reteta originala inspirata de la Raluxas


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 10 Pareri

  1. raluxas raluxas
  2. raluxas raluxas
  3. raluxas raluxas
  4. raluxas raluxas
  5. raluxas raluxas
  6. Florin Morosan Florin Morosan

Spune parerea ta!