Pizza cu salam, ardei si cascaval

30 de comentarii la Pizza cu salam, ardei si cascaval

INGREDIENTE pentru BLAT PIZZA:  300 gr. faina, 1 plic de drojdie uscata, sare , 1 lingurita zahar si apa calduta cit cuprinde pina devine un aluat potrivit ca si consistenta.

INGREDIENTE pentru TOPPING PIZZA: 150 gr salam uscat de 2 feluri, 1/2 ardei rosu,100 gr cascaval,  suc de rosii, oregano, sare si piper.

Mod de preparare pizza de casa:

Drodjia se pune cu o lingurita de sare si putina apa calduta si putina faina si se face o maia si se lasa la crescut putin. Separat se pune faina , iar in mijloc se face o adincitura in care se pune treptat amestecul cu drojdie si apoi apa calduta tot luand faina de pe margine spre centru. Se face un aluat potrivit de tare si se lasa la crescut prima data o ora, apoi se framinta din nou , se imparte in 2 si se vor fac blaturi rotunde de pizza. Acestea se vor lasa la crescut din nou  intr-un loc caldut si acoperite cu folie sau un prosop curat.

 

Dupa ce a crescut se va intinde pe toata suprafata blatului sucul de rosii, se pune oregano, sare si piper , apoi cascavalul ras , salamul taiat felii foarte subtiri si ardeii taiati cubulete. Se lasa la cuptor 30-35 de minute (la cuptorul electric, la o temperatura de 200 grade, e nevoie de un timp mai scurt de coacere, se poate vedea cu ochiul liber cand pizza este gata. Timpul de coacere difera si in functie de grosimea blatului). Dupa cum bine stiti, puteti sa folositi orice alte ingrediente pentru a orna pizza.

POFTA BUNA!  TOATA LUMEA IUBESTE PIZZA INSA SECRETUL STA INTR-UN BLAT BUN, ASA CA VA POFTESC SA IL INCERCATI PE ACESTA.

Pentru o pizza cat mai reusita, folositi un topping pentru gustul fiecaruia. Daca aveti invitati, faceti o lista cu gusturile fiecaruia si asa veti avea o petrecere cu pizza reusita.

30 de comentarii

  1. pizza ta arata super, niciodata nu imi iese blatul, imi iese tare beton,am sa incerc sa il fac si eu azi poate am noroc cu reteta aceasta a ta.

    1. rodica daca lasi aluatul in tava inainte de a-l pune in cuptor sa creasca cam jumatate de ora o sa iti iasa f bine si nu mai risti sa iti iasa tare.

  2. am pus salam uscat de 2 tipuri, unul normal si unul putin mai pikant.Eu prefer salamul uscat dar poti pune ce iti place mai mult, salam mai ud, mai putin uscat, sunca…

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *