Plante medicinale – tratament pentru menopauza


Ascultă acest articol:Disponibil în curând!

Menopauza este o stare fiziologică însoţită de tulburări psihice, digestive, respiratorii, cardiace, care pot fi de natură funcţională şi care beneficiază de tratament cu produse fitoterapeutice în scop curativ şi profilactic.

Acest tratament pentru menopauza nu se adresează strict menopauzei, ci vizează diminuarea simptomelor care însoţesc această stare fiziologică.

În medicina tradiţional chineză menopauza este considerată a fi o perturbare la nivelul apei (al doilea nivel subtil al fiinţei) şi beneficiază de remedii care echilibrează energiile apei; plante cu tropism genital, plante cu acţiune antihemoragică.

Fitoterapie – Tratament pentru menopauza

Menopauza, însoţită de diverse tulburări, poate beneficia de tratamente cu produse ale fitoterapiei.
Menopauza, însoţită de diverse tulburări, poate beneficia de tratamente cu produse ale fitoterapiei.

În perioada premenopauzei şi la menopauză se poate folosi următorul amestec de plante medicinale: flori de salcâm 20g, flori de soc 20 g, pelin 10g, rădăcină de lemn dulce 20g, rădăcină de cerenţel 20g, boabe de ienupăr 10g.

O lingură de amestec de plante se pune la macerat timp de 3 ore într-o cană cu apă. După scurgerea timpului acordat macerării se fierb plantele 5 minute la foc mic, apoi se filtrează după 10 minute. Se poate pregăti un litru de infuzie care se poate păstra la frigider. Se beau 2-3 căni pe zi, îndulcit cu miere.

Plantele care armonizează perturbările care au loc la nivelul lojei apei sunt traista ciobanului, urzica  moartă albă şi creţişoara.

Cimicifuga racemosa este o planta foarte populară în tratamentul natural al simptomelor menopauzei – bufeurile de caldură, uscăciunea vaginală, palpitaţiile.

Pentru controlul hemoragiilor genitale se folosesc plante cu acţiune antihemoragică : coada-calului, coada-racului şi cerenţel.

Manifestările psihice care însoţesc menopauza precum: agitaţia, anxietatea, irascibilitatea pot fi diminuate folosind salvie, păpădie, mentă, talpa-gâştei, valeriană, sunătoare şi lavandă.

Gemotarapie – Tratament pentru menopauza

Mlădiţele unor plante medicinale pot diminua efectele menopauzei. Astfel pot fi utilizate mlădiţele de merişor şi zmeur ca tratament pentru menopauza. Cele de merişor sunt utilizate 30 de picături de 3 ori pe zi, iar cele de zmeur 50 de picături pe zi.

Sunt recomandate ca si tratament pentru menopauza, suplimentele nutritive care conţin Ginseng, vitamine, minerale şi oligoelemente pentru prevenirea şi tratarea osteoporozei.

4 comentarii la „Plante medicinale – tratament pentru menopauza”

  1. Despre extractul gemoterapic de zmeur avem si noi un feedback foarte pozitiv de la clienti.
    Versiunea produsa de Plantextrakt o gasiti aici: https://www.naturisti.ro/cumpara/extract-din-mladite-de-zmeur-rubus-idaeus-4980242
    Acelasi producator are si o combinaţie de extracte gemoterapice din mlădiţe de Zmeur, Mur, Merişor şi Sequoia “adunate” intr-un singur remediu din gama Polygemma, respectiv Polygemma nr. 9 – Femei 50+: https://www.naturisti.ro/cumpara/polygemma-nr-9-femei-50-5288069

  2. Totusi parerea mea este ca trebuie sa prevenim osteoporoza, si gasisem undeva intr-un articol ca miscarea multa ajuta si previne diverse stari neplacute specifice pentru menopauza. Cel mai bun tratament este prevenirea, si cel mai ieftin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

× 5 = 30