Poltergeist sau strigoi

POLTERGEIST (în germană strigoi). Scepticii consideră ca nule şi neavenite fenomene ca psihokinezia spontană recurentă. Dar nu e niciun dubiu că ei ar prefera să nu se găsească în situaţia agentului de poliţie Jean Moreau „a cărui viaţa s-a fisurat ca un perete slab în noaptea de 18 spre 19 octombrie” (1983) la Dour, în Belgia valonă.

Sub pana ziaristului Daniel Schneidermann, într-un cotidian atât de ponderat, precum Le Monde, s-a putut citi referitor la acest subiect:

„De patru luni, aproape în fiecare noapte, lovituri surde, provenind din camera micuţului Guiilaume Legrand, în vârstă de paisprezece luni, zgâlţâie pereţii pavilionului. Gândiţi-vă, cunoaşteţi bine zgomotele coabitării: trosnetul, scârţâitul uşilor de la toaletele vecinilor – zgomote ciudate punctează viaţa liniştită a acestor locuinţe sociale.”

Interogat, agentul Moreau povesteşte:

„Când am urcat în camera lui Guiilaume, am însemnat cu creta picioarele parului, aflate la locul lor; era un pat de cel puţin douăzeci de kilograme. După ce am închis uşa, am coborât. Nimeni nu putea să se afle sus. După zece minute, s-au auzit lovituri surde venind de la etaj. Am urcat din nou: uşa era întredeschisă şi patul se mişcase cu treizeci de centimetri.”

„Şi daca ar fi fost doar loviturile — scrie ziaristul. Dar într-o bună zi, patul lui Guiilaume a fost găsit aşezat pe verticală, ca un panou de sens interzis… Necuratul reuşeşte să scoată din maşina de spălat lenjeria lui Guiilaume şi o pune… În culcuşul pisicii.”

Cu toate acestea, preotul locului va respinge intervenţia diabolică şi, împotriva tuturor aşteptărilor, va denunţa înşelătoria.

poltergeist sau strigoi

Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 2 Pareri

  1. carucioare copii carucioare copii
  2. Ana- Ana-

Spune parerea ta!

 

Sus