Poltergeist sau strigoi

2 comentarii la Poltergeist sau strigoi

POLTERGEIST (în germană strigoi). Scepticii consideră ca nule şi neavenite fenomene ca psihokinezia spontană recurentă. Dar nu e niciun dubiu că ei ar prefera să nu se găsească în situaţia agentului de poliţie Jean Moreau „a cărui viaţa s-a fisurat ca un perete slab în noaptea de 18 spre 19 octombrie” (1983) la Dour, în Belgia valonă.

Sub pana ziaristului Daniel Schneidermann, într-un cotidian atât de ponderat, precum Le Monde, s-a putut citi referitor la acest subiect:

„De patru luni, aproape în fiecare noapte, lovituri surde, provenind din camera micuţului Guiilaume Legrand, în vârstă de paisprezece luni, zgâlţâie pereţii pavilionului. Gândiţi-vă, cunoaşteţi bine zgomotele coabitării: trosnetul, scârţâitul uşilor de la toaletele vecinilor – zgomote ciudate punctează viaţa liniştită a acestor locuinţe sociale.”

Interogat, agentul Moreau povesteşte:

„Când am urcat în camera lui Guiilaume, am însemnat cu creta picioarele parului, aflate la locul lor; era un pat de cel puţin douăzeci de kilograme. După ce am închis uşa, am coborât. Nimeni nu putea să se afle sus. După zece minute, s-au auzit lovituri surde venind de la etaj. Am urcat din nou: uşa era întredeschisă şi patul se mişcase cu treizeci de centimetri.”

„Şi daca ar fi fost doar loviturile — scrie ziaristul. Dar într-o bună zi, patul lui Guiilaume a fost găsit aşezat pe verticală, ca un panou de sens interzis… Necuratul reuşeşte să scoată din maşina de spălat lenjeria lui Guiilaume şi o pune… În culcuşul pisicii.”

Cu toate acestea, preotul locului va respinge intervenţia diabolică şi, împotriva tuturor aşteptărilor, va denunţa înşelătoria.

poltergeist sau strigoi

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

2 comentarii

  1. Povestile acestea ma fac sa imi fie frica sa dorm noaptea. Am auzit foarte multe povesti legate de strigoi..mai ales pe la tara la bunici. Se adunau batranii satului si povesteau ore in sir de fenomene paranormale. Mi=a placut intotdeauna sa aud insa mi-a fost mereu frica….

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *