Postul negru sau postul cu apa – un tratament al tuturor bolilor

postul negru sau postul cu apa

Încă din cele mai vechi timpuri se cunosc efectele terapeutice ale postului cu apa – efecte de curăţare atât la nivelul corpului fizic, cât şi la nivel de corp energetic, spiritual. Postul cu apa sau postul de vindecare este mai complex decât pare, însemnând nu doar eliminarea mâncării, ci şi a poftelor, a dorinţelor generate de mintea noastră şi de dependenţele pe care ni le-am creat de-a lungul vieţii.

Recent am citit o carte pe care v-o recomand cu drag tuturor, despre o alimentaţie sănătosa. In aceasta carte am descoperit câteva informaţii esenţiale despre postul cu apa, informaţii ce îmi lipseau. Cartea se numeşte „Hrana Vie” de Ernest Gunther. Iată ce scrie în această carte despre postul cu apa:

Postul negru cu apa sau postul de vindecare cu apa – Etapele postului

Postul cu apa este modul de vindecare cel mai vechi şi mai natural care există. Dacă un animal se îmbolnăveste, el NU mănâncă. Cine are febră automat tine post cu apa. Înlătură mai repede cauza bolii decât hrana crudă. Prin postul cu apa se pot evita chiar operatii. Cel mai renumit medic al tuturor timpurilor, Hypocrate, spunea: „Cu cât hrăniti mai mult un bolnav, cu atât mai mult îi dăunati.

In timpul postului cu apa există o singură etapă periculoasă care trebuie cunoscută şi anume: hrana prea multă după un post îndelungat. Acest lucru poate însemna moartea. De aceea mai întâi , după ce se termină perioada de post cu apa, se va consuma doar hrană lichidă, care cu timpul primeste o consistentă tot mai mare. Timpul după care se poate mânca din nou obisnuit trebuie să fie la fel de lung ca şi postul cu apa. Cine respectă această prescriptie nu trebuie să se teamă de nimic, se va vindeca dacă respectă întocmai această procedură.

Postul negru cu apa şi timpul până la reluarea mâncării obisnuite sunt suficient de lungi. Mâncatul corect după postul cu apa este hotărâtor pentru vindecare. De ajutor au nevoie numai acei care sunt lipsiti de vointă, lucru frecvent mai ales la oamenii bătrâni şi cei grav bolnavi.

Eu am descoperit o metodă gratie căreia postul cu apa este mult mai usor efectuat şi cu care se pot obtine rezultate mai bune. Este vorba de postul cu apa de legume în locul apei obisnuite. Se bea câte un pahar la fiecare jumătate de oră, putin încălzit. Pentru prepararea apei de legume se vor utiliza şi plante medicinale, cu precădere acelea recomandate pentru boala respectivă. Amănunte găsiti în cărtile cu plante medicinale şi în cartea de fată.

Apa alcalina si apa de legume in timpul postului

Această apă de legume să nu contină prea multe calorii, adică legumele nu vor fi tăiate prea mărunt pentru ca apa să preia cât mai putine proteine. Dacă se posteste în acest fel, senzatia de foame dispare după a treia zi de post. Această apă are anumite avantaje.

Spre deosebire de postul cu apa normal în acest caz eforturile mici sunt suportate fără a avea ameteli sau a vedea negru în fata ochilor. In cazul în care nervii nu sunt prea slăbiti se poate lucra dacă nu este vorba de o muncă grea. Se doarme mult mai bine decât în cazul postului cu apa normală. Scaunul dispare mai ales atunci când şi lichidul este putin acrit, iar clismele nu sunt necesare.

In loc de apă de legume se poate folosi la această cură şi apa de tărâte. Dacă foamea nu dispare, această apă trebuie mult diluată. Postul cu apa este indicat pentru orice boală. Se va evita insa postul cu apa în cazul unei boli de cancer sau de nervi.

Există cazuri limită pe care nici un specialist nu le poate indica. Aceasta înseamnă: Incercarea moarte n-are. Nu se poate întâmpla nimic periculos. Dacă după a 4-a zi foamea nu dispare, dacă din cauza insomniilor noptile devin insuportabile, dacă inima este prea agitată atunci recomand fie o abtinere partială de la mâncare, fie întreruperea postului, fie 2 zile post – 2 zile mâncare. Se recomandă şi o cură numai din sucuri de legume.

Postul cu apa este mai comod atunci cand se consuma doar apa simpla pentru că senzatia de foame dispare în întregime.

Te intrebi ce fel de apa sa bei in timpul postului? Personal, in timpul postului recomand consumul de apa alcalina. In timpul postului cu apa eu am baut apa de fantana. Ulterior am aflat ca aceasta avea un pH potrivit pentru consum. Totusi, in timpul postului am putut sa observ ca nu pot sa beau orice tip de apa. Am incercat sa consum alte tipuri de apa si simteam uneori un gust neplacut sau chiar ciudat.

In timpul unui post scurt am ajuns la o conferinta la Bucuresti, o conferinta despre postul cu apa, unde am avut sansa sa incerc pentru prima data filtrul de apa – produs romanesc – Finaqua. Acum pot sa afirm cu toata sinceritatea ca a fost cea mai baubila apa. Intr-un timp de cateva ore am consumat aceasta apa de calitate si m-am bucurat la maxim de calitatile sale antioxidante.

Dupa aceasta experienta, pot sa recomand cu cea mai mare incredere filtrul de apa Finaqua Uno, Filtrul de apa Finaqua Duo. Acesta din urma ofera posibilitatea de a avea la tine acasa pe langa apa alcalina si antioxidanta, apa cu pH ridicat de 9,4 sau cu neutru. Descoperă si filtrul de dus Skino pentru asigura sănătatea pielii si întregului organism caci acesta absoarbe prin piele mai mult decât ne putem imagina. Folosește acest link pentru a obține o reducere!

Filtrul de apa iti va face viata mai usoara, va oferi corpului cea mai buna apa, deci vei avea o experienta sanatoasa la tine acasa, mai ales in aceste vremuri in care sanatatea este atat de importanta. Stiu ca este posibil sa crezi ca nu iti permiti un astfel de filtru, insa sanatatea ta merita chiar si mai mult decat atat! Pune pret pe sanatatea ta si pe tot ceea ce vine spre tine pentru a te ajuta in acest sens!

Cât timp să se tină postul cu apa?

Cunosc un caz grav de îmbolnăvire a măduvei coloanei vertebrale. Fără nici o sperantă din partea medicilor, bolnavul se deplasa doar în scaunul cu rotile; dar literatura corespunzătoare a trezit în el credinta în puterea de vindecare a postului negru. El a tinut mai multe posturi şi de fiecare dată era tot mai lung, cred că ajunsese până la 40 de zile, dar nu i-a ajutat prea mult.

El stia că omul poate trăi 100 de zile fără mâncare şi că perioada de 60 de zile este maximă pentru postul cu apa. Deci s-a hotărât să o facă. Nu avea timp de pierdut, iar timp avea. S-a constatat că se posteste cu atât mai usor cu cât s-a postit mai des. Când au trecut cele 60 de zile nu a constatat vreo îmbunătătire substantială a stării sale, dar în următoarele 60 de zile când începea să se obisnuiască cu mâncarea, minunea s-a produs.

De atunci omul s-a simţit dator să tină peste tot conferinte despre efectele postului negru. Astfel am ajuns şi eu să îl cunosc. Atunci avea vreo 60 de ani, avea o tinută sigură şi dreaptă ca unul de 20 de ani. Cazul lui a fost o minune iesită din comun fiindcă se spune că nervii distrusi nu se pot regenera. Vedem aici ce se poate face cu o vointă de fier. Recunoastem din acest exemplu că timpul după un post cu apa este la fel de important ca şi cel al postului de vindecare.

Abia acum după lunga perioadă de odihnă a organelor începe regenerarea propriu-zisă. Glandele şi întregul corp parcă au renăscut. La un post atât de lung unele organe se contractă, la fel şi stomacul, de aceea prima hrană va fi numai sub formă lichidă şi anume sucuri de legume şi fructe diluate. Abia treptat avem voie să trecem la lapte şi hrana consistentă care trebuie bine mestecată. De îndată ce postul cu apa se întrerupe, apare din nou foamea. Să stăpânesti această foame în perioada de reobisnuintă a stomacului este cel mai greu lucru; dar răbdarea este cu atât mai mult răsplătită.”

La ce trebuie sa fii atent in timpul postului cu apa

Postul negru sau postul cu apa însusi este relativ usor, dar persoanele corpolente au la început unele greutăti. Cine crede cu adevărat în vindecare, aceluia nu-i va lipsi nici vointa de fier. Deja după prima săptămână de post te simţi atât de usor încât ai vrea să escaladezi muntii.

Tocmai acum trebuie să fii atent pentru a nu depune brusc eforturi, de exemplu să urci în fugă o scară. Atunci ti se va face negru în fata ochilor şi ametesti. Chiar şi când te scoli de pe un scaun pot apărea aceste simptome dar într-o măsură mai mică. Nu trebuie să ne speriem, fiecare trece prin asta şi este foarte normal. Motivul nu se află în lipsa de hrană, căci există în organism suficiente rezerve. El trebuie căutat în substanta toxică care acum se descompune şi ajunge în sânge de unde este eliminată.”

Clisma în perioada postului cu apa

Unii medici recomandă clisma zilnică în prima săptămână de post cu apa. In cazul bolilor intestinale, clismele sunt necesare pe perioada postului cu apa. Fiecare să-si găsească singur calea. Cu apa acrită din legume, moare, se poate şi fără clismă. Unii folosesc ulei de parafină care trece nedigerat prin intestin.

Clisma se recomanda chiar si pe intreg parcursul postului, in special in postul cu apa de lunga durata, pentru a grabi eliminarea toxinelor si a preveni absorbtia acestora. Mi-am dat seama ca daca as fi facut mai multe clisme, as fi eliminat mult mai usor reziduuri si as fi diminuat gustul si mirosurile neplacute.

Alte informatii utile despre postul cu apa

Celui ce ezită sa tina postul cu apa, vreau să-i dau curajul necesar, chiar dacă prima oară este vorba doar de câteva zile. La următoarele incercari de post cu apa se poate dubla durata. Dacă la începutul postului cu apa apar greutăti, culcati-vă. Asa se procedează şi în spitalele unde se posteste.

Multi, mai ales cei bolnavi de intestin şi stomac, au ales postul cu apa mai îndelungat pentru a trece apoi la alimentaţia cu crudităti. Dar şi fumătorilor, alcoolicilor şi cafegiilor li se recomandă această cale. Depunerile de grăsime, tot felul de boli se pot înlătura în acest fel. Dacă succesul nu este pe deplin satisfăcător, să se înceapă după un timp un post mai lung.

Când postesti nu o spune nimănui, cel mult celor apropiati. De obicei acestia au cea mai putină întelegere şi te obosesc cu teama lor. Este necesar ca şi ei să stie ce înseamnă postul cu apa şi să se convingă cât de importantă şi nepericuloasă este. Cel mai bine este să te asociezi cu cineva sau când întreaga familie posteste. Când oamenii mor de foame, nu este vorba de foamea propriu-zisă, ci frica de ea, frica care-i conduce la consumul de hrana intrată în putrefactie (carne), datorită căreia se intoxică şi mor.

Un exemplu ne arată cum două femei în timpul unei cure de slăbire s-au hrănit numai cu carne, îmbolnăvindu-se de o boală de sânge care a fost şi cauza decesului lor. Dacă ar fi fost vorba numai de salată sau ar fi postit, acest lucru nu s-ar fi întâmplat.

Atât făina albă cât şi carnea reprezintă o alimentatie unilaterală care răpeste corpului substante importante. Adeseori putinul care se găseste de mâncare se fierbe şi astfel se devalorizează. Câte o problemă mai gravă apare din cauză că nu se cunosc regulile postului cu apa, mâncând prea mult după o foame îndelungată. Cine este istet exersează încă din tinerete în practicarea postului negru şi mâncarea cruditătilor.

„Hrana Vie” de Ernest Gunther

Aceste lucruri le-am citit eu despre postul cu apa şi datorită acestor informaţii am ajuns să nu-mi fie frică de această idee. Cred că o să şi încerc în viitorul apropiat, am început însă cu perioade de scurtă durată pentru a-mi obişnui organismul. Dacă voi reuşi in aceasta viata să ţin un post de 40 de zile, o să revin cu mai multe informaţii legate de propria experienţă şi de schimbările ce cu siguranţă nu vor întârzia să apară.

Dacă sunteţi bolnavi şi simţiţi că nu mai aveţi nici o soluţie, încercaţi acest post pentru a elimina toxinele din organism şi pentru a vă vindeca. Nu spune nimeni că este uşor, însă nici imposibil.

Pentru cei curajoşi, vă aştept să reveniţi cu propriile experienţe şi  informaţii despre postul cu apa! Mult succes.

Pentru cei care doresc mai multe detalii despre postul cu apa de 7 zile sau postul de peste 20 de zile, postul cu apa de 40 de zile, recomand aceste 2 articole: 7 Zile post cu apă – Post negru si Post cu apă – post uscat (23/8 zile) – foamea adevărată

Actualizare 10 ianuarie 2020 – Am început postul cu apa de 40 de zile

Am început să țin postul cu apă astazi 10 ianuarie 2020 și am intenția să îl țin 40 de zile. Voi vorbi în fiecare zi în câte un video despre experiența mea cu postul cu apa. Am ales sa tin acest post pentru a vindeca o afectiune veche, o problema care a stat cu mine ani de zile. Urmărește canalul Blogul lui Jorjette de pe Youtube:

In partea dreapta sus a acestui video, daca dai click unde scrie 1/25, vei putea alege sa vizionezi cele 25 de episoade din perioada postului cu apa.

Actualizare 13 februarie 2020 – Am incheiat postul cu apa dupa 35 de zile

Urmareste toate video-urile de pe canalul nostru de youtube despre postul cu apa si despre iesirea din postul cu apa, pentru a afla informatii despre experienta personala, insa pentru a afla informatii mult mai diverse despre aceasta terapie.

Postul cu apa sau postul de vindecare este un subiect foarte vast despre care trebuie sa ne documentam foarte bine inainte de a-l practica. Am incercat pe perioada postului cu apa sa fac cate un video aproape zilnic in care sa discut despre cate o latura importanta a postului cu apa.

Rezultatele postului cu apa de 35 de zile – Actualizare

In urma postului cu apa de anul trecut am reusit sa scap de o suferinta veche, o suferinta ce am trait-o aproape 20 ani. Inca din adolescenta am avut probleme, medici le-au identificat ca fiind dereglari hormonale. La 15 ani am avut mai multe menstruatii prelungita, undeva intre 15-30 de zile.

Totul s-a finalizat cu o hemoragie uterina care a venit la pachet cu multe simptome. Datorita acestor simptome am ajuns sa imi fac analize care au concluzionat un nivel foarte scazut de hemoglobina – doar 5. La 4 mi s-a spus ca as fi murit, insa am fost o luptatoare. Mi s-a facut transfuzie de sange, apoi mi s-a recomandat un consum de anticonceptionale (Diane 35 – probabil cele mai proaste anticonceptionale) si fier si cam atat.

Dupa un an-doi, datorita acestor dereglari, m-am ales cu o acnee chistica puternica care a venit si cu o depresie de lunga durata. A fost cu spitalizare si cu recomandari nepotrivite varstei, parerea mea – anticonceptionale si Roaccutane, un tratament care presupunea sa nu fac copii timp de doi ani pentru ca era o posibilitate crescuta de malformatii. Acesta a fost inceputul problemelor de sanatate pe care mult timp pot sa spun ca le-am tinut sub control cu anticonceptionale.

In momentul in care m-am decis sa tin postul cu apa, am facut-o pentru ca de multi ani deja dereglarile hormonale isi faceau de cap. De peste 10 ani am incetat sa mai iau anticonceptionale, iar menstruatia mea a luat-o razna. 30 de zile, 40 de zile, alteori mai scurta, oricum, nu stiam niciodata cat ma tine sau cand apare. A fost pentr mine momentul in care am spus gata, lucrurile trebuie sa se schimbe! Atat de puternic a fost momentul, incat si acum cand scriu mi se ridica parul pe maini!

Postul cu apa a fost unul greu, dar s-a lucrat profund. Din ziua a 5-a a postului au inceput sangerarile care au tinuta pana in ziua 5-6 de iesire din post. S-a eliminat mult sange pe parcurs, foarte multe cheaguri. Femeile care trec prin astfel de chestii stiu despre ce e vorba. Cam din ziua 26 a postului cu apa am inceput sa simt dureri la nivelul ovarului stang unde stiam ca am un chist. S-a simtit in urmatorele zile, mai intens dupa ziua 30, ca si cum s-ar face un chiuretaj natural. Durerile au continuat si cateva zile dupa iesirea din post.

Din momentul terminarii iesirii din post, miracolul s-a produs! Postul cu apa m-a vindecat!Menstruatia mea s-a reglat intr-un mod in care nu am avut-o niciodata. Am ajuns sa am la inceput o menstruatie de 2-3 zile, ca mai apoi la o menstruatie de 3-6 zile ceea ce este normal, comparativ cu menstruatiile lungi!

Daca ai intrebari legate de postul cu apa, iti stau la dispozitie atat aici, cat si pe youtube. Daca simti ca ai nevoie de sustinere pentru a incepe postul cu apa, nu ezita sa ma contactezi! Sa ne pastram sanatosi!

48 de comentarii la „Postul negru sau postul cu apa – un tratament al tuturor bolilor”

 1. Am fost diagnosticata recent cu cancer de col si m-am decis ca sa incerc mai inainte de alt tratament un post negru doar cu apa si ceai . Nu stiu cat de mult ar trebui sa tin si nici cat voi rezista. Credeti ca ma va ajuta? Multumesc pt raspuns.

  1. Sunt convinsa ca va ajuta. Inainte sa incepi postul conteaza sa ai o intentie clara. Daca intentia este bine stabilita, tot ce conteaza este sa mergi mai departe cu incredere. Daca nu ai o intentie si incredere, atunci degeaba incerci.

   In prima faza, primele 3 zile sunt mai dificile pana te obisnuiesti. Daca ti se face foame, bea un pahar cu apa si nu o sa mai simti senzatia de foame atat de puternic. Nu zic ca celelalte zile vor fi usoare, insa incepi sa te obisnuiesti dupa primele 3. Postul negru e un proces foarte puternic. O sa te simti slabita, o sa ai dureri in anumite puncte ale corpului, e firesc pentru ca el incepe un proces de curatare. Cu cat mergi mai departe pe acest drum, cu atat se curata mai in profunzime.

   Ultima data am ajuns pana la 9 zile. Ma simteam foarte bine, as fi putut continua, insa gradina avea nevoie de mine si nu puteam sa o ajut cu nimic. Daca faceam efort ameteam. Nu mi-a fost frica nici o clipa. Probabil data viitoare voi merge mai departe.

   Daca tii post negru, trebuie sa te odihnesti, sa iti acorzi timp tie si la tot ceea ce se intampla in tine. Poti sa fii atenta chiar si la ganduri, poate reusesti sa faci liniste si printre ele. Incearca sa transformi frica de boala (daca este) in dragoste de viata. Ocupa-ti timpul cu lucruri care iti aduc placere, bucurie si dragoste interioara.

   Nu conteaza cat de mult tii post negru sau cat de mult rezisti, o sa simti la momentul potrivit daca mai poti sa continui sau daca nu. Fiecare dintre noi e diferit. Dupa cum ti-am zis, cele mai importante in tot acest proces sunt intentia si increderea.

   Iarasi, foarte, dar foarte importanta este revenirea din postul negru. Aceasta perioada este la fel de importanta ca postul negru, poate chiar mai importanta. Pe parcursul postului corpul se curata cat poate el de mult, iar in perioada de revenire conteaza ceea ce alegi sa pui inapoi. Cate zile de post reusesti sa tii, tot atatea zile dupa ar fi indicat sa consumi dar sucuri de fructe si legume si piure-uri (smoothie).

   Iti doresc ca postul sa-ti fie leac! Sanatate si numai bine! Daca mai ai vreo intrebare sau nevoie de o vorba buna, ma gasesti aici. Uneori raspund mai greu, alteori mai usor…

 2. E mult mai usor de tinut un post negru cu apa dupa ce s-a curatat ficatul si vezica biliara dupa metoda recomandata de Andreas Moritz in cartea sa: Scapa de pietre la ficat si fiere. Dupa ce voi incheia postul meu cu apa, daca nu uit, voi reveni pentru a va da amanunte despre el. Am mai tinut posturi cu apa timp de 7 zile, de doua ori, dar ca acum nu m-am simtit niciodata atat de bine. In dimineata celei de a treia zi am eliminat la clisma calculi biliari din cei pe care i-am eliminat la curatarile lunare de ficat. Ambele metode sunt de neinlocuit.

  1. Si eu am tinut vreo cateva reprize, cea mai lunga fiind de 9 zile. Puteam sa tin mai mult, insa am renuntat pentru ca vroiam sa fac lucruri pe langa casa si nu puteam dupa 9 zile de post sa fac prea mult efort.

   Sper sa nu uiti si sa revii cu amanunte despre post. De asemenea, poate poti sa ne spui cateva cuvinte despre metoda recomandata de Andreas Moritz. Multumim pentru informatiile oferite!

 3. Uite-mă rămas viu după 10 zile de post alimentar total, urmate de alte 10 în care m-am alimentat doar cu sucuri din fructe ori legume! Am plecat în această întreprindere cu gândul de a experimenta o posibilă soluție de regenerare a articulației șoldului meu drept, diagnosticat cu coxartroză și unde aceeși medicină alopată afirmă că protezarea sa este implacabilă. Fiindcă sunt deja purtătorul unei proteze la unul din șolduri, încerc prin mijloace naturiste evitarea protezării celuilalt!
  Relatarea propriei mele experiențe o voi face destul de succint în rândurile următoare, dorind a vă încuraja în realizarea unui demers ce poate oferi corpului vostru posibilitatea declanșării autovindecării.
  Cel mai realist mod de abordare e să nu vă faceți așteptări mari, dar personal cred cu tărie faptul că după efectuarea a 2-3 ședințe pot apare și rezultatele. Așteptări extrem de mari nu mi-am făcut acum ci cu încredere aștept ca în lunile următoare, undeva pe parcursul lui 2015, să fac și alte serii de post total mergând poate chiar la 21 de zile!
  Înainte de a începe relatarea mea, ar fi necesar să fac și precizarea că nu consum „cadavre” (carne) de peste 3 ani, iar acest post total de 10 zile l-am început după încheierea a 30 de zile de regim alimentar Oshawa, cu ideea accentuării efectului benefic al acestuia din urmă.
  Atunci când vă veți simți dispus a face acest gen de tratament, să nu procedați ca atunci când dorești să te lași de fumat, reducând treptat țigările. Nu! Pregătește-ți mentalul iar în ziua când te simți puternic dă drumul la cai! Puterea de a face o astfel de retricție alimentară o avem cu toții, și la tine e undeva în creierul tău, trebuie doar să apeși declanșatorul și lucrurile vor merge sigur, apoi cu un control mental permanent, de la zi la zi mai puternic, ocupă-ți mintea cu gânduri ori preocupări în care nu au ce căuta referirile directe ori indirecte la alimentație. Aspectele fundamentale sunt în opinia mea, motivația și așteptările în urma acestui demers. Nu uitați, doar Dumnezeu poate face minuni într-o clipită!
  Oamenii își crează de cele mai multe ori singuri, propriile lor limite ori așteptări. Ei sunt aceia care știu ceea ce este sau nu posibil pt ei, dar prin cuvintele mele nu vreau decât să vă încurajez a ieși din limitele gândirii impuse și a accepta că există alternative la afacerea reprezentată de sistemul de sănătate, că organismul ce ni l-a dăruit Dumnezeu este un mecanism deosebit de complex, dotat printre altele cu un sistem de regenerare pe care trebuie doar să-l activăm! A nu se înțelege că sunt cel care respinge integral medicina alopată, avem nevoie de ea chiar dacă tratează efectul și nu cauza, chiar dacă a devenit mercantilă și are dorința evidentă de a ne face niște abonați ai sistemului farmaceutic, nouă ocultându-ni-se informații despre capacitățile reale de regenerare ale corpului, despre faptul că omul poate trăi 100 de zile fără să se alimenteze! Deasemenea îmi repugnă acei reprezentanți ai sistemului care-și încalcă jurământul lui Hypocrat și se vând pt un pumn de galbeni și devin agenții de vânzare ai concernelor farmaceutice!
  Lăsând la o parte dizertația mea, deranjantă pt unii, ar fi notabile următoarele aspecte: în cazul meu prima zi de post a fost începută în data de 03.12, urmând perioada cea mai dificilă primele 3 zile, dar activitățile de natură intelectuală practicate în acea perioadă m-au ajutat ținându-mi mintea ocupată, stomacul amindu-mi că-i e foame în mod atât de ușor încât mi-a fost lejer să-l ignor.
  De-a lungul perioadei de post, somnul mi-a fost destul de apropiat cu cel avut în perioada anterioară, dar în nopțile corespondente zilelor 4 și 5 insomnia m-a urmărit până în jurul orei 3 dimineața. Poate că nu am reușit să-mi fac o hidratarea bună ori poate lipsa oricărei clisme până în ziua a 5-a, au fost motivele sale.
  Începând cu începutul zilei 4 am resimțit slăbiciune fizică, ușoare amețeli, senzație de greață cât și contracții în bicepșii femurali ai picioarelor, panicându-mă orecum cu gândul la proteza mea de sold.
  GÂNDIREA mi-a fost limpede întreaga perioadă iar STAREA EMOȚIONALĂ pozitivă

  EVOLUȚIA GREUTĂȚII a fost astfel:
  ziua 1 – 80,1; ziua 2 – 79,4; ziua 3 – 78,9; ziua 4 – 77,5; ziua 5 – 75,9; ziua 6 -74,9 ; ziua 7 – 73,8; ziua 8 73,2; ziua 9 – 73,0; ziua 10 – 72,8

  REVENIREA DIN POST
  În primele două zile am consumat numai suc de grapefruit combinat cu apă în proporție 75%, urmate de 2 zile în care pe lângă grapefruit am adăugat și portocale, kiwi și mere, consumând progresiv 2-3 linguri de pulpă. Sistemul digestiv a dat semne de pornire în ziua a 4-a când a apărut o senzație suportabilă de foame, dar începând cu ziua 6 ambiția mi-a fost pusă la grea de apariția repetată a foamei.

  SFATURI: Hidratați-vă cât mai des și încercați să beți mereu apa cu înghițituri mici chiar dacă vă este sete! Dacă plănuiți un post alimentar total mai lung de 7 zile faceți cel puțin câte o clismă zilnică în zilele 2 și 3, cu 2l de ceai de mușețel pt a curăța cât mai bine intestinul gros!. În cazul în care nu dispar după 6-7 zile vor dispare grețurile, durerile de cap și amețelile absolut normale în această perioadă, vă sugerez să încercați ca apa s-o consumați caldă!
  NEPLĂCERI EXPERIMENTATE zilele 5 și 7 au fost greu de suportat din pricina slăbiciunii fizice, a amețelilor, durerilor de cap ori mai ales a stărilor de vomă.
  EFORTUL FIZIC În cazul meu a fost extrem de moderat datorită sechelelor grave rămase în urma unui accident suferit cu 6 ani în urmă, și m-am rezumat la serii matinale de genuflexiuni cât și mers aproape 1 km pe jos. Oboseala fizică intervenea rapid și era accentuată de o senzație de reducere a capacității pulmonare. Am evitat efortul fizic cât de mult a fost cu putință.
  CONCLUZII PERSONALE Dacă aș fi fost un individ ce-aș fi avut așteptări mari poate că acum aș fi fost dezamăgit să constat faptul că după 10 zile de post alimentar total și alte 10 doar cu sucuri de fructe, durerile din articulația șoldului drept există încă, însă eu nu sunt absolut deloc dezanăgit chiar dacă rezultatele nu sunt vizibile, ci am convingerea fermă că efectele benefice s-au produs în corp la nivel subtil și nu am absolut niciun motiv să nu repet experiența, ba dimpotrivă având experiența celor 10 zile sunt dispus să fac unul cu mult mai lung!
  Dumnezeu ne-a dăruit această casă a sufletului cu capacități uluitoare de regenerare. Dacă de-a lungul vieții nu am avut grijă de ea, am mâncat nesănătos, am abuzat de ea iar acum ea e la suferință, noi căutăm întotdeauna miracole! Da, acestea pot veni dar e nevoie, de efort și de grația divină! Personal consider că ședințele de post trebuie aplicate în serii pt a obține efectul dorit, iar fundamental mi se pare ca în momentul când începeți, așteptările să fie moderate iar motivația să rămână vie pe tot parcursul lor! E un exercițiu greu, iar personal vă sugerez să adoptați deviza după care eu mi-am condus o parte a vieții: ceea ce e ușor las altora, EU fac numai ceea ce este greu!
  SFATUL MEU: faceți numai alegerile voastre! Experiența mea e unică! Se potrivește strict doar corpului meu, nu și pt al vostru. Avem corpuri diferite! Dumnezeu să vă inspire în alegerile făcute!

 4. Eu,sunt Daniela,cea care incepe postul cu apa de izvor,din doua motive:
  -30 kg in plus
  -coxartroza la un sold (URMEAZA O PROTEZARE TOTALA)
  -prima zi 112 kg,la 174 cm,57 ani.
  -am sa va scriu in detaliul ce se intampla, cu postul asta total, pe care intentionez sa il tin 9 zile pentru inceput!
  M-a inspirat dr.Pop care a slabit vizibil,si avea cam aceeasi parametrii de varsta si greutate!

  1. Va multumesc pentru faptul ca ati ales sa impartasiti cu noi aceasta experienta puternica, spun eu. Nu este nici exagerat de greu, insa nici usor, dar cu putina vointa treaba merge. Si eu am tinut 5 zile de post negru, dupa care am fost putin fortata sa ma opresc datorita unei excursii neprevazute mai de durata. TOt ce pot sa spun este ca m-am simtit excelent!

   Aveti toata sustinerea mea si sa aveti mare grija la cele 9 zile de dupa post, adica perioada de recuperare. Sper ca ati citit intreg articolul pentru ca acesta contine niste informatii exceptionale despre perioada de dupa post, care se respecta in numar egal de zile cu perioada postului.

   Numai bine si sa fiti puternica pana la capat! Rezultatele nu vor inceta sa apara, insa daca vor aparea dureri, sa stiti ca acestea sunt ca semn de vindecare! Sa nu va fie teama.
   https://jorjette.ro/experiment-viata-fara-hrana-nu-mancat-nimic-ziua-1/
   https://jorjette.ro/experiment-nu-mancat-nimic-ziua-doi/
   https://jorjette.ro/experiment-postul-de-vindecare-ziua-3/
   https://jorjette.ro/experiment-post-negru-ziua-4/

   Acestea sunt articole despre ce am simtit in 4 zile de post, a 5-a zi nu am mai reusit sa scriu despre ea pentru ca nu aveam acces la internet, insa mi s-a parut mai usoara decat ziua 4 de post, m-am simtit foarte energica si cu multa pofta de viata.

   1. Bună! Mă numesc Tibi și am fot tentat a-ți scrie deoarece am văzut postarea unei persoane ce suferă de coxartroză! Și eu am coxartroză, dar bilaterală. La un șold am deja proteză și aș dori să evit protezarea celui de-al doilea prin post negru. Înainte de a începe îți adresez o întrebare: consideri că postul va influența stabilitatea protezei actuale?

   2. Bună, Tibi. Din păcate nu pot să-ți dau un răspuns concret, având în vedere că nu sunt medic și nu știu prea multe detalii, însă nu văd cum ar putea postul negru să influențeze în vreun fel stabilitatea protezei. Postul nu face decât să-ți curețe organismul de toxine, mizerii și să-l facă mai capabil. Dacă ai citit cu atenție, la fel de importantă este și perioada de după post în care trebuie să consumi doar sucuri de fructe și legume – acestea hrănind organismul într-un mod în care se vindecă și devine mai puternic. Numărul de zile în care bei sucuri trebuie să fie egal cu numărul de zile de post.

    Plus de asta, dacă vrei să postești, îți recomand să începi cu un număr mic de zile, adică să nu exagerezi din prima. Tu te cunoști cel mai bine și doar tu poți lua o decizie. În perioada postului este indicat săstai cât mai mult în repaus pentru că vei trece prin anumite etape. E posibil sa simți dureri, cu siguranță o să fie momente în care vei gândi că nu mai reziști, dar dacă ai un scop bine definit, asta te va ajuta foarte mult. Postul îți elimină și toxinele mentale, de aceea trebuie să știi că vei fi ‘invadat’ într-un fel de foarte multe gânduri.

    Dacă te hotărăști să încep, îți doresc să putere, încredere și determinare. postul negru poate să facă miracole! Numai bine și multă sănătate! Dacă te pot ajuta cu ceva, oricând.

   3. Apreciez solicitudinea și informațiile utile ce mi le-ai dat! Nu pot fi decât bucuros că în lumea mercantilă în care trăiesc am contemporani care conștientizează că altruismul poate fi o valoare! Considerându-mă un „open mind” nu am ezitat să experimentez personal atunci când am aflat de vindecările ce le pot face seriile repetate ale regimului Oshawa, drept pt care mă găsesc în prezent în cea de-a III-a serie. Citind informațiile tale, coroborate cu cele din alte surse,am gândit că atât timp cât de aproape 30 de zile mă hrănesc fără probleme, doar cu cele patru cereale, de ce nu aș amplifica efectul benefic al acelui regim prin câteva serii de post negru?! E drept, eu duc aproape totul la extrem în ultimii 6 ani trăiți după un accident auto (în calitate de pieton) în urmă căruia am rămas între cei vii numai prin intervenția divină, și aproape de atunci am decis să mă „las trăit de Dumnezeu”! Prin comentariile mele te voi ține la curent cu evoluția întreprinderii la care am plecat dorind ca în cazul unui rezultat pozitiv, să împărtășesc celor interesați toate stările experimentate! Închei adresându-ți rugămintea de a-mi trimite și mie cartea în format pdf. Cu respect și mulțumiri anticipate, Tibi C.!

   4. Îți mulțumesc că vrei și tu să împărtășești cu noi experiența ta (cu mine și cu cititorii). Chiar îți recomand să citești cartea, vei înțelege mult mai bine totul. De asemenea vei afla informații care să te motiveze și mai mult decât în prezent. Cred că ar fi indicat înainte să te apuci de acest post, măcar o zi sau doua sa mananci ceva fructe pentru a-ți vitaminiza corpul. E doar o părere personală, dar cel mai bine e să citești cartea pe care urmează să ți-o trimit astăzi.

    Îți mulțumesc încă o dată și ne auzim! Îți doresc tot binele din lume!

 5. Ma bucur mult ca ti-am gasit articolul. Si ma minunez cum se leaga experientele mele unele de altele, toate ca sa imi arate cat de frumos e sa traiesti.

  Saptamanile trecute am inceput dintr o data sa vad dublu si dupa un RMN am aflat ca am scleroza multipla.

  Am avut multe semne si indicii care sa imi arate ca pot evita momentul asta, dar abia acum le identific, reflectand asupra experientelor ce s-au petrecut. Important, cred eu, e ca m-am oprit la timp cu investigatiile medicale (un sistem in colaps) insa am facut pasii pana aici pentru familie.

  Se mai leaga si alte lucruri. Am inceput sa fiu vegetariana de primavara trecuta, am avut persoane in jurul meu care imi vorbeau despre meditatie si pace interioara, pasiune si adevar, deschidere. Eu intelegeam tot, insa eram foarte inchisa. Atat de inchisa incat, cu toate influentele exterioare imi protejam iluziile crezand cu sinceritate ca nu fac asta. Pana cand sistemul meu imunitar a decis sa se intoarca impotriva lui :))

  MI se spunea, O boala e o binecuvantare. Una e sa intelegi asta si alta e sa o traiesti.

  Mi se arata cat de frumoasa e viata dar eu eram suparata si nervoasa tot timpul, ma autopedepseam si orbeam pe zi ce trece.

  Cu suportul familiei m am deschis si acum sunt la inceput de drum dar vad ca am gasit rapid un idiciu. Multumesc!
  Sper sa mai scrii din acea carte.

  1. Multumesc că ai impartasit cu noi din experienta vietii tale. Vegetarianismul este o varianta, insa chiar si asa, eu consider că este foarte important să consumăm cât mai multe alimente în stare naturală (crude, neprocesate). Am intalnit oameni vegetarieni obezi…si nu mi-a venit să cred. Poti sa fii vegetarian si sa consumi cartofi prajiti si alte elemente care nu sunt decat toxine pentru corp si pentru minte. Chiar autorul acestei carti vorbeste despre hrana vie. Nu insist asupra faptului ca trebuie o hrana exclusiv vie, dar cel putin 60% din hrana zilnica asa ar trebui consumată.

   Postul este o alta varianta de curatare, insa pentru unele persoane e posibil sa fie o modalitate prea dura. Meditatia este o varianta excelenta, dacă esti interesată, iti pot sugera un curs de meditatie care, daca te simti pregatita sa participi, îţi poate schimba viata.

   Daca vrei pot sa iti trimit cartea in format pdf prin email…

   Numai bine!

  1. Pai in primul rand nu poti fi indiferent cu tine insuti. Intr-adevar, aceasta indiferenta poate ucide. Daca nu esti atent la tine si la ceea ce faci, poti ajunge ca tu insuti sa mori, sau chiar si persoanele din jur pentru ca prin indiferenta ta ii atragi intr-o anumita nepasare…asa cred. Daca esti un exemplu, daca ceilalti vad ca iti pasa de tine insuti (daca se intampla acest lucru, toate merg asa cum trebuie), ceilalti vor incerca si ei sa faca ceva, fiind motivati. Oamenii au nevoie de exemple pozitive!

 6. Este bine. Se poate. Eu am nevoie de soare. Pot sa nu manic si sa nu beau nimic 5-6 zile. Pot sa nu maninc si sa beau multa vreme 20-30 de zile,daca e soare. Daca nu e…pot tine citeva zile,doar cu hrana usoara,un mar, o supa usoara de legume. Soarele e hrana mea,dragostea de Dumnezeu,de oameni si de toata creatia LUI. Ma simt bine,insa sufar cind vad cruzimea,suferinta si durerea oamenilor….

  1. Intr-adevar, suferinta este mare in jur si chiar in noi insine. Tot ce putem sa facem este sa ne eliberam de propria suferinta si sa fim un exemplu pentru ceilalti. Daca facem acest lucru, si cei din jurul nostru vor vrea sa se elibereze. Nu e usor, insa asta e tot ce putem sa facem.

   Sa scapam de suferinta – asta face fiecare cum poate, important este sa fie sincer si sa vrea cu adevarat sa nu mai sufere. Daca suferi la suferinta celor din jur, atunci nu ai rezolvat nimic pentru ca si tu suferi, si cu ceea ce primesti si din jur, suferinta e si mai mare. Si ai rezolvat ceva?

 7. am tinut si eu posturi ,mai lungi ,mai scurte,efectele se vad ,dar dupa primele zile in care se simte foamea,ochii injectati,dureri de cap,frig,si alte neplaceri;in ziua 6,7 incepe sa se vada pe fata,tenul mai luminos,gandesti altfel,zambesti,cel putin eu.
  dar am facut si greseala sa mananc din prima zi de dupa,mi-a fost rau,cu voma,mi s-a umflat fata a doua zi (cozonac,destul de mult)
  alta data am mancat putin,si a mers bine,nu a fost ceva strict,cu doua linguri de orez sau griu,dar nu am tinut pt vindecare,doar curatare
  efectul nu se lasa asteptat,arata omul mult mai bine dupa aceea

  1. Iti multumesc ca ai impartasit cu noi experienta ta. Eu am reusit sa tin doar 5 zile datorita unor circumstante, insa vreau sa mai tin post negru. Eu consider ca si atunci cand e vorba de curatare, tot un fel de vindecare este, atat in planul fizic, cat si in planul subtil.

 8. Deja sunt in a -3-a zi de post,beau doar sucuri de legume si ceaiuri din musetel si menta.Ma simt bine,muncesc,merg pe munte, dar cu sticla de sucuri naturale de morcov,telina,sfecla,care nu lipseste din ricsac~

 9. Postul ajuta si in slabire dar nu prea mult timp. Eu nu recomand mai mult de 3-5 zile de post si nu recomand postul atunci cand ai activitate fizica sau intelectuala intensa.
  Postul combinat cu un consum optim de lichide (un ceai verde ar fi minunat – contine multe vitamine importante) poate fi o minunata cura de detoxifiere (dar nu mai mult de 3 – 5 zile)

  1. postul, in sens ortodox, insotit obligatoriu de rugaciune, meditatie si comportament adecvat (fapte bune), trebuie sa dureze 40 de zile (cu unele exceptii), deci nu exista nici un pericol, dimpotriva! atentie, insa, la revenirea din post!

   1. Într-adevar, revenirea din post este si secretul, sa spun asa, este perioada de refacere, de reinviere a organismului. Daca e sa o luam asa, un post de 40 de zile dureaza de fapt 80 de zile pentru ca trebuie neaparat sa punem la socoteala si perioada de revenire, de recuperare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificare anti-zombi *